Annonce

12. august 2011 - 12:04

Hemmelige højreekstremister har penge og våben

I tre årtier har et vidt forgrenet netværk bestående af blandt andre erhvervs-, militær- og politifolk bekæmpet indvandrere i Danmark og forberedt sig til et opgør det med »landsforrædere«.

Godt hundrede personer, der tæller formanden og bestyrelsesmedlemmer i Den Danske Forening samt toneangivende hooligans i Østjylland, er således involveret i en hemmelig loge med navnet ORG.

Det fremgår af rapporten »ORG - logen bag det ekstreme højre« som researchgruppen Redox har offentligjort fredag den 12. august.

Læs rapporten på Redox’s hjemmeside.

Erhvervslivet samarbejdet med hooligans

Ifølge researchgruppen består ORG af personer »med adgang til penge, våben og viden, som tilsammen udgøre en potentiel fare. Ikke kun for deres politiske modstandere men også for samfundet som sådan«.

JPEG - 43.8 kb
Et medlem af ORG ved gruppens sommerfest i 2003. Foto: Redox.

Den vurdering bygger på en gennemgang af loge-medlemmernes mange projekter, der strækker sig fra kampsportsklubber, en skydeforening og en privatskole samt logens forbindelser indenfor det danske erhvervsliv, militæret og politiet.

ORG har tilsyneladende stået bag oprettelsen af lokallisten Århus Mod Moskeen, netværket Dansk Front og foreningen Vederfølner. Desuden er formanden for Den Danske Forening og flere andre bestyrelsesmedlemmer i foreningen med i logen, som har eksisteret siden slutningen af 1980’erne.

En stor del af logen består desuden af tidligere og nuværende medlemmer af den ny-nazistiske hooligangruppe White Pride.

Logen har desuden oprettet en arkiv med privatoplysninger om borgere der er positive over indvandrere. Det såkaldte Landsforræder-arkiv stiller blandt andet sine oplysninger til rådighed for højreekstremistiske blogs på internettet og foreningen Trykkefrihedsselskabet, skriver Redox.

Se tv-indlaget »Hemmelig liste over østjyder« hos TV2 Østjylland.

Læs »Rapport: Hemmeligt netværk er rygraden i den yderste højrefløj« hos Politiken.

Læs artiklen »Dokumenter: ORG-folk knyttet til skole i Aarhus« hos Politiken.

Politiken politianmeldes

Redox-rapporten kommer efter en uge hvor dagbladet Politiken har skrevet flere historier om det hemmelige netværk.

Læs artiklen »Den danske højrefløj er infiltreret af hemmeligt netværk« hos Politiken.

Læs artiklen »Ekspert: Org er »ganske bekymrende«« hos Politiken.

Læs artiklen »Skjult højre-netværk frygtede ubudne gæster« hos Politiken.

JPEG - 40.7 kb
Medlemmer af ORG samlet omkring gruppens logo - solkorset - i forbindelse med en sommerfest. Foto: Redox.

Avisens og senere også andre mediers dækning af logens aktiviteter er udover en kort skriftlig meddelelse blevet mødt med tavshed fra ORG selv.

Torsdag meddelte logen igennem formanden for foreningen Vederfølner, Lars Grønbæk Larsen, at de planlægger at indgive en politianmeldelse mod de journalister som har dækket sagen samt deres chefredaktør på Politiken.

Logen mener, at avisen har brudt loven ved videregive oplysninger, som stammer fra dataindbrud.

Læs artiklen »Politiken politianmeldes for hackeroplysninger« hos BT.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce