Annonce

2. august 2011 - 20:26

Israel og Breivik: Samme kamp

Flere israelske politiske kommentatorer advarer mod at lade Breiviks drab på 78 nordmænd stå i vejen for hans budskab.
Det gælder for eksempel den israelske avis Jerusalem Post, der den 24. juli trykker lederen med overskriften »Norges udfordring.«

I lederen skriver redaktøren af den engelsksprogede avis, at »Europas marginale højre-ekstremister stiller samfundet overfor en virkelig fare, men tragedien må ikke få
lov til blive manipuleret af dem, der vil dække over multikulturalismens fiasko,«

Samtidig advarer avisen europæerne om ikke at bruge Anders Breiviks handlinger til at marginalisere utilfredsheden med multikulturalismen, eller til at fortolke multikulturalismens kritikere som nogle, der alene findes på den yderste højrefløj.

JPEG - 237.9 kb
Avigdor Lieberman mener som Breivik, at multikulturalisme er en trussel. Foto: Flickr.

Demokrater i hjertet?

Siden terrorangrebene 11. september 2001 har israelske politikere lagt vægt på truslen fra islamisk terrorisme, og islam og muslimer i almindelighed. Det gælder for eksempel, den israelske udenrigsminister, Avigdor Lieberman, hvis parti - Yisrael Beitenenu går ind for fordrivelse af Israels arabiske statsborgere.

Udenrigsministeren er nære venner med den hollandske Geert Wilders, der også selv har udtalt at hans eget »Frihedsparti« ligner Yisrael Beitenu meget. Også Wilders har distanceret sig fra Breiviks terrorhandlinger. Han fralægger sig ansvaret og afviser enhver forbindelse til Anders Breiviks handlinger.

»Hverken Frihedspartiet eller jeg selv er ansvarlige for en ensom idiot, der skrupskørt og voldeligt misbrugte frihedselskende og antiislamistiske idealer. Vi er demokrater i hjertet”.

Men arabiske kommentatorer stiller spørgsmålstegn ved graden af oprigtighed i Geert Wilders udtalelser.

På hjemmesiden Electronic Intifada, der dækker politiske forhold i Israel og Palæstina, skriver redaktøren Ali Abunimah, at Wilders ikke er så stor en modstander af vold, som han gør sig til.

Ifølge Ali Abunimah er Geert Wilders den ledende europæiske fortaler for jødiske bosættere, der ikke viger tilbage for vold, og som ønsker palæstinenserne i de besatte områder fordrevet.

Læs lederen i Jerusalem Post

Læs også indlægget på Electronic Intifada

Se også linksamlingen om Zionisme - Antizionisme : Historien om racisme og etnisk fordrivelse

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce