Annonce

29. marts 2002 - 11:56

Politivold vil toppe ved EU-møder

Dette skal, i tilfælde af uroligheder, have folk på vagt til enten at tage imod anmeldelser om politiets magtudøvelser ved for eksempel masseanholdelser under voldelige demonstrationer. Eller til at rykke ud med det samme, hvis en betjent løsner skud og rammer en demonstrant.

Og ifølge politiets Efterretningstjeneste (PET), er der ingen tvivl om, at det vil komme til sammenstød mellem politi og uromagere.

”Vi er ikke så langt endnu, at vi ved præcist, hvordan beredskabet skal se ud. Men der bliver tale om et samarbejde med de andre statsadvokaturer,” lyder det fra statsadvokaten for København, Frederiksberg og Tårnby, Karsten Hjorth.

Hos PET er man ikke i tvivl om den forestående situation. Man regner med, at de mange demonstrationer vil føre til voldelige sammenstød mellem ordensmagten og aktivister.

Planlægningen af vold og uro ved efterårets store topmøder under Danmarks EU-formandskab i København er i fuld gang, lyder vurderingen fra PET.

Deres overvågning af de militante aktivistmiljøer har vist, at der allerede nu er gang i forberedelserne til Danmarks EU-formandskab senere på året.

Før det danske EU-formandskab foregår der de samme forberedelser blandt aktivisterne som tidligere i andre formandslande, fastslår kriminalkommissær i PET. Seks dommervagter klar til fængsling af ballademagere.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Københavns politi imødeser voldsomme uroligheder ved to topmøder under det danske EU-formandskab.

I København har politiledelsen planlagt at have 4.000 mand klar med ny-indkøbt udstyr, både hjelme, biler og radioer til ’dækning’ af EU-topmøderne.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce