Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
22. december 2010 - 16:59

Julen har englelyd

JULEKNAS: I denne søde juletid, hvor sneen daler lige så stille ned, og duften af det grønne grantræ blander sig i den hyggelige stue med duften af kanel og kardemomme og koriander fra de nybagte småkager, sidder du, kære læser, sikkert i varmen og kigger ud af dit vindue på det sneklædte landskab og forestiller dig, hvordan engle daler ned i skjul til deres venner, nisserne, der lægger drilske drømmeplaner i mørket.

Netop i denne tid kommer man på tanker om den skønne skat af julesange, som møder os hvert eneste år og giver os varme og glæde.

I denne artikel skal vi samle os om det glade budskab om at være gode mod hinanden. Og hvem kan bedre lægge for, end den gode gamle Eric Idle, der jo tidligere med stor succes har overbevist os om, at vi skal »always look at the bright side of life«.

Her er Eric Idle:

Efter denne dejlige sang skal vi da høre noget hjemligt og dansk. Det kommer fra hyggesprederne Albertslund Terror Korps (bare rolig: navnet er kun for sjov). Hos de rummelige ATK er der både plads til englelyd og nisseløjer.

Høre bare:

Efter denne henrivende oplevelse føler man sig næsten hensat til sin barndoms jul i forstaden med lukkede værtshuse og en duft af steg og brune kartofler fra alle villaer og lejligheder, ikke?

Barndommens jul er også uløseligt knyttet til den dygtige Walt Disney og hans bedårende figurer. Hvert år henrykkes vi af Bambi på isen, Anders And som snemand og de syv små dværges tosserier.

Den 22-årige australske VJ Pogo (der i virkeligheden hedder Nick Bertke) er en legesyg og barnlig sjæl, og han har klippet Snehvide og de syv små dværge i små stykker. Ud af de eventyrlige mandelstumper har han skabt en musikalsk marcipanmasse for ører og øjne. Se bare her:

Efter disse sværmerier må det være på sin plads at slutte med en ægte klassiker. Med Happy Xmas War Is Over lader Lennon og Ono for alvor julefreden sænke sig over den ganske verden. Sangen fik nye billeder af Yoko Ono i 2003. Læg især mærke til julelysene i børnenes øjne:

Happy Xmas War Is Over på YouTube

Efter denne bittersøde mandelgave er det vist på tide, at ønske alle Modkrafts læsere en glædelig jul og et fremgangsrigt nytår.

JPEG - 201.9 kb
Nederst fra træets grønne bund
Foto: Wikimedia Commons

Læs også Jul - og andre sider af julen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce