Annonce

16. august 2010 - 14:48

Homoseksuelle samler ind til Pakistan

Mens Danmark er sluppet igennem weekendens regnskyl uden tab af menneskeliv, så står det anderledes slemt til i Pakistan.

Op mod 20 millioner mennesker er ifølge de lokale myndigheder ramt af de voldsomme oversvømmelser, som skyllede ind over landet for to uger siden. FN oplyser, at 875.000 hjem er ødelagt, mens mindst 1.400 har mistet livet.

Den katastrofale situation i Pakistan har fået forening Sabaah, der samler homo-, bi- og transpersoner med indvandrebaggrund, til at igangsætte en indsamling, der skal sikre akut nødhjælp til civil befolkningen.

Markering under Priden

Indsamlingen sker igennem Røde Kors’ hjemmeside og målet er 25.000 kroner inden fredag den 20. august.

Den følgende dag fejre homo-, bi- og transpersoner årets Copenhagen Pride og det er vigtigt for Sabaah, at kunne bruge indsamlingen som en markering på dagen.

JPEG - 71.5 kb
Når Copenhagen Pride fejres den 20 august, så vil foreningen Sabaah bruge dagen til at gøre opmærksom på ofrene for oversvømmelserne i Pakistan. Foto: Freddy Hagen.

– Priden er en festdag, men det er vigtig at huske på, at der er folk som har brug for hjælp. Vi håber, at Priden kan være med til at sætte fokus på katastrofen, forklare talsperson Fahad Saeed til Modkraft.

Han fortæller også,, at flere af Sabaahs medlemmer oprindeligt er fra Pakistan og derfor er meget berørt at situationen i landet. Men Fahad Saeed mener samtidig, at mange kan støtte op om indsamlingen.

– Vi har et stort netværk i det homoseksuelle miljø, som vi vil mobilisere, blandt andet ved hjælp af Facebook. Det har jo en større effekt, hvis henvendelsen kommer fra en ven eller en bekendt, fortæller talspersonen.

Siden indsamlingen begyndte fredag den 13. august er der indsamlet mere end 5.000 kroner og der er allerede kommet flere positive tilbagemeldinger fra foreningens støtter.

Læs artiklen »En femtedel af Pakistan står under vand« i Politiken.

Læs artiklen »Sabaah har åbnet nyt kultursted i Kødbyen« hos Modkraft.

Besøg Sabaahs hjemmeside.

Besøg Sabaah på Facebook.

Besøg Copenhagen Prides hjemmeside.

Læs artiklen »Pakistans image gør, at vi ikke vil hjælpe 14 mio. mennesker i nød« i Information.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce