Annonce

14. juni 2010 - 17:08

Århus: Anti-racister vil synge mod Den Danske Forening

Den Danske Forening blåstempler racistiske og nynazistiske grupper ved at samarbejde med dem og føre hetz mod muslimer. Derfor er der indkaldt til anti-racistisk demonstration og »sangaften for mangfoldighed og tolerance«, når foreningen tirsdag den 15. juni mødes på Hovedbiblioteket i Århus.

Det fortæller Sarah Victoria Bruun, talsperson for Anti-racistisk Netværk i Århus, til Modkraft. Netværket består blandt andre af Enhedslisten, Kommunistisk Parti og Socialistisk Ungdomsfront.

– Vi vil synge så højt, at de forhåbentlig kan høre os inde på mødet, siger hun.

Mange års kamp

Venstrefløjen i Århus har de seneste år oplevet mange voldsomme angreb fra den yderste højrefløj. Flere medlemmer af Enhedslisten er blevet overfaldet og partilokaler for både Kommunistisk Parti og Enhedslisten har fået knust ruder.

Den Danske Forening har eksisteret siden 1987 og har i Århus fungeret, som samlingspunkt for hooligangruppen White Pride, der står bag mange af overfaldene og hærværket.

– Den Danske Forening er ikke en uskyldig forening. De har tætte forbindelser til White Pride og de blåstempler racisme og nynazisme, siger Sarah Victoria Bruun.

Udover sangstrofer vil anti-racisterne også uddele løbesedler mod Den Danske Forening mens gruppen Food Not Boms står for gratis folkekøkken foran biblioteket.

Læs mere om arrangementet »Sangaften for Mangfoldighed og Tolerance« i Modkrafts kalender.

Læs mere om Den Danske Forening i rapporten »Smilets by - den højreekstreme bevægelses højborg« hos researchkollektivet Redox.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce