Annonce

29. april 2010 - 15:14

England: Ultra-nationalister presset ud af valgmøde

Kandidater fra det racistiske British National Party har ifølge online-udgaven af avisen Socialist Worker under den britiske valgkamp skulle deltage i et møde i Skt. Marks Kirke i Gillingham, Kent. Men BNP er efter antifascistisk pression ikke længere inviteret til at tale i kirken.

Det britiske parlamentsvalg afvikles den 6. maj 2010, men valgkampen er i fuld gang.

Mens de store partier, Labour, Conservative Party og Liberal Democrats får rigelig taletid i de store medier, prøver de små partier, herunder Green Party, UK Independent Parti og BNP også at markere sig lokalt..

Ikke i vores by

Det er dog ikke alle. der har lige lyst til at dele rampelys med BNP.

Trish Marchant, der er parlamentskandidat for Green Party, siger til avisen Socialist Worker, at hun længe har nægtet at dele platform med BNP og at det ikke vil ændre sig.

JPEG - 106.2 kb
Netværket Unite Against Fascism og forskellige religiøse grupper i England er gået i front mod BNP. Foto: Indymedia

Flyers og Facebook som våben

United Against Fascism, UAF, har også haft kontakt med kandidater fra Labour Party og bedt deres kandidater i Gillingham om lægge pres på arrangørerne af mødet.

Pauline Walker fra UAF er tilfreds og ser tilbagetrækningen af invitationen, som en succes for det anti-fascistiske arbejde.

– Vi besluttede at lægge pres på kirken, så de kunne trække invitationen til BNP tilbage, men vi planlagde også en massedemonstration for at stoppe BNP i at få en platform, siger hun til Socialist Worker.

Pauline Walker fortæller, at man med hjælp fra facebook og flyers ville mobilisere folk til en demonstration, hvis det blev nødvendigt.

– Kampagnen har været en succes, men det er ikke slut. Vi er nødt til at fastholde presset i hele den resterende valgkamp og opbygge et endnu større netværk så vi kan rydde nazistisk udskud væk fra vores gader, siger hun.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce