Annonce

11. marts 2010 - 16:26

Antifascist får forlænget isolationsfængsling

Torsdag den 11. marts valgte en dommer i Københavns Byret at en sag mod en aktivist fra det antifascistiske miljø fortsat skal foregå bag lukkede døre samt at den fængslede aktivist fortsat skal holdes i isolation.

Den unge mand blev varetægtsfængslet den 1. marts frem til den 24. marts i en sag om »politisk ekstremisme« mistænkt for vold, computerhackning og støtte til grupper, som virker ved vold.

Sidstnævnte anklagepunkt gælder overtrædelse af den såkaldte milde »terrorparagraf« 114f og kan give op til seks års fængsel.

Den fængslede nægter sig skyldig og i første omgang blev alene de første 10 dage af varetægtsfængslingen gjort til isolation.

JPEG - 60.6 kb
Den venstreradikale gruppe Antifascistisk Aktion har eksisteret i Danmark siden 1992. Gruppen er kommet i offentlighedens søgelys efter at Politiets Efterretningstjeneste har anholdt og sigtet en person, som angiveligt har forbindelse til gruppen, i en sag om »politisk ekstremisme«. Foto: flickr, Zamperl.

Men isolationsfængslingen af manden, som er blevet sat i forbindelse med aktivistgruppen Antifascistisk Aktion, blev forlænget i 14 dage af hensyn til den videre efterforskning og fordi anklagemyndigheden ikke vil afvise flere anholdelser i sagen.

Aktivister afviser anklager

Det er Politiets Efterretningstjeneste (PET) som i samarbejde med flere politikredse har arresteret aktivisten for, som tjenesten skriver i en pressemeddelelse, at »forebygge og forhindre voldelig politisk ekstremisme«.

Antifascistisk Aktion ønsker hverken at be- eller afkræfte om den fængslede har relation til deres gruppe.

Gruppen skriver i artiklen »Antifascisme er ikke terrorisme« der bringes på hjemmesiden ProjektAntifa.dk, at man betragter hele sagen som et politisk angreb på deres bevægelse.

»Vi ser terroranklagerne som et politisk angreb, der ikke bare er rettet imod den sigtede enkeltperson, men mod alle antifascister. Vi er alle på anklagebænken i denne sag. Når en person sigtes for terrorstøtte, for – ifølge PET – at have deltaget i det antifascistiske arbejde i Danmark, fremstilles selve dette arbejde som kriminelt, som terrorvirksomhed,« skriver Antifascistisk Aktion.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce