Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
10. marts 2010 - 12:50

Ta’ bussen bagom byens lys

I en centrifuge af magt, identitet og repræsentation kan du fra den 11. marts tage bussen bagom byens kendte ansigt og ud i mørket. Stykket Foran Byen skruer ned for larmen og op for baggrundsstøjen og giver dig en guidet tur bag Nørrebros beskidte overflade, ind i en science-fiction fortælling frarøvet enhver fiktion. Stykket indgår i forestillingen AFKAK FAKAK FKAKA, men kan opleves uafhængigt og er gratis.

Turen/stykket hedder Foran Byen og er en tour de force bag Nørrebros beskidte facader, polerede lys og lamper, akkompagneret af nærlivsfortællinger fra kvarteret, som de er gennemlevet af alt lige fra militante hærværkere, bandemedlemmer, autonome til afviste asylansøgere.

JPEG - 300.4 kb
Foto: Billed Politik

Fortællingerne er opsamlet af Billedkunstner Jakob Jakobsen, som lader oplevelserne løbe af facaderne på den anden side af bussens ruder ved hjælp af 3 skuespillere, der er dine guider på turen. Det er skuespillerne Jannie Faurshou, Anders Mossling og Maria Rossing fra det Kongelige Teater, som vil kaste lys og skygge ind i bussens mørke og tage dig med bag facaderne.

Oplevelserne har Jakob Jakobsen fået adgang til på første hånd ved at opholde sig i nærmiljøerne bl.a. sammen med banderne i Mjølnerparken. Du præsenteres derfor på turen for helt andre vinkler på bandekonflikternes våbenbrug, rockertilstedeværelsens konsekvenser og politiets konflikthåndtering af autonome såvel som afviste asylansøgere. Jakob Jakobsen har med andre ord fundet vej bagom den sædvanlige billedramme vi alle indgår i og inviterer her alle med ud af rammen. Med gennem et Nørrebro, der som angstens spejl præsenterer os for et stykke fiktion, der langt hen ad vejen er virkelighed.

Baggrund

Forestillingen er 2. akt i stykket AFKAK FAKAK FKAKA på Det kongelige Teater, Skuespilhuset og er en del af kunstkampagnen Billed Politik. Den ledsages også af en udstilling på Overgaden, en filmserie i Cinemateket, samt 2 bogudgivelser og et internationalt seminar i Folkets Hus.

Hvor der er en 2. akt, findes naturligvis også en 1. akt. Den finder sted forud for busturen på Det Kongelige Teater i Skuespilhuset og er af gode grunde ikke gratis. Den er dog ikke en forudsætning for at stige på bussen bagefter.

Overordnet bygger forestillingen på Kafkas forfatterskab og er instrueret af dramatikeren Anders Paulin, der i denne forestilling har eksperimenteret med at indbygge en række såkaldte TNT-events (Temporary National Theater) kurateret af blandt andre Jakob Jakobsen, Joachim Hamou og Lene Mirdal.

JPEG - 155.1 kb
Foto: Tor Lindstrand

1. akt er en art centrifuge, hvor Kafkas fortællinger er i centrum, med begreberne magt, identitet og repræsentation kredsende omkring sig, i en ambition om at omdanne scenerummet til et Folkets Hus, hvor kuratorer og skuespillere har kastet sig ud i projektet.
Busturen er en af flere mulige TNT-events i forbindelse med forestillingen. På andre datoer end de nævnte for busturen, vil du fx kunne opleve forskere, kunstnere og jurister til middage, workshops og retshøringer.

Hvis man vil frem i bussen og have brudt billedrammen, kan man afhente busbillet fra kl. 20 på dagen i Skuespilhuset. Bussen har afgang kl. 21. fra samme sted, henholdsvis d. 11., 18. og 25. marts, samt d. 8., 15. og 22. april.

God fornøjelse!

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce