Annonce

1. marts 2010 - 20:38

Anti-Fascistisk Aktion: Terroranklage er helt hen i vejret

Politiets Efterretningstjeneste (PET) ransagede søndag den 28. februar flere adresser med tilknytning til det antifascistiske miljø og varetægtsfængslede mandag en person sigtet for vold og støtte til terror.

I en pressemeddelelse offentliggjort på efterretningstjenestens hjemmeside fremgår det, at PET har beslaglagt en server, som ifølge anklagemyndigheden indeholder informationer om personer fra den yderste højrefløj.

Flere medier skriver, at sagen har forbindelse til den venstreorienterede aktivistgruppe Anti-Fascistisk Aktion (AFA), som arbejder for at bekæmpe racisme og ny-nazisme.

Overfor Modkraft afviser en talsmand fra gruppen dog politiets anklager og kalder sagen for »en kriminalisering af den anti-fascistiske bevægelse«.

AFA: Vi er ikke kriminelle

AFA ønsker hverken at be- eller afkræfte om den fængslede har nogen tilknytning til gruppen. Men AFA’s talsmand vil gerne forholde sig til de beskyldninger, som har været fremme i pressen om deres rolle i sagen.

– AFA er ikke nogen kriminel eller illegal organisation. De her
anklager om, at vi er indblandet i vold og terror er helt hen i vejret, siger talsmand Anders Lind til Modkraft.

Han definerer AFA som »en socialistisk gruppe, der arbejder imod nazisme og fremmedhad, med demonstrationer, blokader og forebyggelsesarbejde«. Desuden fortæller han, at gruppen hverken er blevet kontaktet af politiet eller af PET i forbindelse med den verserende sag.

– Vi er en legitim, lovlig politisk organisering og jeg kan derfor ikke opfatte dette som andet end et forsøg på at kriminalisere den anti-fascistiske bevægelse, siger han.

AFA blev i 1992 stiftet som en reaktion på bombedrabet på anti-racisten Henrik Christensen i Søllerødgade i København, som nazister menes at stå bag.

Gruppen indgår i dag i et internationalt aktivistnetværk, som arrangerer koncerter, demonstrationer og aktioner vendt mod racisme og ny-nazisme.

Sidste år oprettede den danske AFA-gruppe nyhedshjemmesiden ProjektAntifa.dk. AFA står også bag en såkaldt exit-gruppe for personer, som ønsker at forlade det højreekstreme miljø i Danmark, og en forebyggelsesgruppe, som vil forhindre unge mennesker i at ende i nazistiske kredse.

»Anders Lind« er et opdigtet navn. Talsmandens identitet er kendt af Modkrafts redaktion.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce