Annonce

26. februar 2010 - 16:18

Britiske mediefolk danner front mod racistisk parti

Flere mediefolk og modstandere af det højreradikale British National Party i England mødtes tirsdag den 23. februar uden for Amnesty Internationals hovedkvarter i det østlige London. Her demonstrerede de imod det, de mener er en normalisering af det racistiske parti i medierne, skriver den britiske avis New Statesman.

Mediefolkene nøjes dog ikke kun med at demonstrere. Deres kritik har også ført til dannelsen af en sammenslutning, der kalder sig Expose the BNP. Hensigten er, »at levere veldokumenteret og velundersøgt information og baggrundsmateriale for journalister og nyhedsredaktører, så man kan udfordre BNP’s udtalelser og talepersoner med deres ulovligheder og racisme op til det britiske valg den 3. juni 2010«, erklærer de på The Statesman.

JPEG - 63 kb
Britiske journalister er trætte af, at det racistiske British National Party har fået en platform på ukritiske medier. Demonstration mod BNP i Derbyshire i England.

Velkendt racist på public-service kanal

Initiativtagerne til kampagnen er blandt andre, interesseorganisationerne National Union of Journalists, United against Fascism og Bectu, et medie og underholdningsforbund.

Ideen til kampagnen opstod efter valget til Europaparlamentet i juni 2009, hvor BNP fik to pladser i Europaparlamentet. Efterfølgende medvirkede formanden Nick Griffin i programmet Question Time på BBC1. Det vakte stor debat i landet om højreradikale kræfter skal have taletid på en public-service kanal som BBC.

Højrefløjens myter

Sunny Hundal var en af talerne til demonstrationen, og han mener, at man skal afsløre højrefløjens myter om racismen i England. BNP har tidligere udtalt, at en nedgang i immigrationen ville føre til et fald i racismen.

– Racismen i England eksisterede allerede inden den forøgede immigration, siger han.

Expose the BNP understreger at kampagnen ikke er imod ytringsfrihed eller for øget censur. Kampagnen vil dog ikke støtte BNP’s ytringsfrihed, når det gælder »ulovlig opildnen til religiøs og racistisk had af millioner af mennesker.«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce