Annonce

1. oktober 2009 - 4:30

Græsrødder på gaden mod Obama

»Tropperne ud af Irak og Afghanistan. Velfærd i stedet for krig. Red planeten ikke profitten«.

Sådan lyder parolerne, når organisationen »Budskab fra Græsrødderne« fredag den 2. oktober går på gaden, for at give den amerikanske præsident Barack Obama en opsang.

Verdens angiveligt mest magtfulde mand kommer til Danmark i anledning af, at den Internationale Olympiske Komite skal afgøre, hvem der skal være vært for OL i 2016. Men hvis det står til græsrodsorganisationen, som blev stiftet af nu afdøde kunstner Thomas Koppel fra bandet Savage Rose, så skal der andre ting end sport på dagsordenen.

– Der var meget, vi gerne ville sige til Barack Obama, som f.eks. at USA som klodens største fossile-energi-forbruger har ansvaret for at nedsætte energiforbruget drastisk, og at det ikke nytter noget, han omdøber krigen mod terror til »Overseas Contingency Operations«, så længe de stadig blander sig overalt på kloden og har tropper udstationeret overalt, forklarer initiativtagerne Gerd Berlev og Annisette Koppel i indkaldelsen til demonstrationen.

JPEG - 110.8 kb
Heller ikke derhjemme slipper præsident Obama for protester mod den fortsatte krig i Afghanistan og Irak. Fredag vil aktivister i København minde ham om det samme, når han besøger Danmark.

Budskab fra Græsrødderne mener også, at Barack Obama bør gøre mere for at finde en løsning på Palæstina-konflikten.

– Vi ville også gerne sige til ham, at USA selv må ophøre med at producere og bruge atomvåben, og at de skylder Irak og rigtig mange andre lande store summer i krigsskadeerstatninger. Og at så længe Palæstina ikke selv råder over sine egne landområder og grænser, er al tale om en palæstinensisk stat ikke andet end tom snak, skriver Gerd Berlev og Annisette Koppel.

Manifestationen finder sted overfor Christiansborg Slotsplads fredag den 2. oktober kl. 9-12. Det bliver en markering uden taler eller musik, men med en masse »talende bannere«, som der står i indkaldelsen.

Aktivister: Kom til klima-OL

Samme dag mødes den danske afdeling af den internationale, internet-baserede NGO-organisation Avaaz.org på metrostationen ved Bella Centret, hvor Barack Obama skal til møde med IOC.

Her vil klimaaktivisterne synge og danse til Jackson 5-hittet »I Want You Back« for at opfordre både Obama, den japanske premierminister Hatoyama og den brasilianske præsident Lula di Silva til at forpligte sig til at vende tilbage til klimatopmødet i København til december.

– Vi ved allerede, hvor Klima-OL vil blive afholdt – lige her i København til december, siger Avaaz.org’s administrerende direktør Ricken Patel i en pressemeddelelse.

– Vi håber, at Obama og Hatoyama vil slutte sig til præsident Lula di Silva og forpligte sig til at vende tilbage til FN’s topmøde for at konkurrere i klimadiscipliner.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce