Annonce

26. september 2009 - 14:33

Klimaaktivister gør sig klar til aktion

Redaktionen på Modkraft.dk vil dagen igennem bringe såkaldt live-dækning af sensommerens største civil-ulydighedsaktion: Lukning af kulkraftværket Amagerværket i København.

Shut It Down-aktionen starter kl. 14.00 på Christianshavns Torv med en bred demonstration med musik og taler. Den forventede afgang i retning mod Amagerværket sker kl. 15.00. I timerne op til, under og efter aktionen vil der her på siden være nyheder, billeder og video direkte fra dagens begivenheder.

Ifølge DMI bliver vejret i København i dag, »mest tørt og skyet, men stedvis kan det klare op med lidt eller nogen sol. Temperaturen bliver mellem 17 og 19 grader. Svag til jævn vind fra sydvest og vest«.

Aktivister: »Vi kan ikke vente længere«

Lørdag formiddag har Modkraft.dk modtaget følgende fra pressegruppen i Shut It Down:

JPEG - 85.6 kb
Dagens aktion mod Amagerværket bliver en »ikke-voldelig, men konfrontativ civil ulydig masseaktion« med rum til alle – bedsteforældre som clubkids, hvalelskere som hackere, cyklister som svømmere, lover arrangørerne. Arkivfoto: Morten Rode/Monsun

»I dag vil aktivister fra klimabevægelsen Shut It Down lukke Amagerværket. Aktionen sker i protest mod Danmarks høje forbrug af kul. Trods bedre alternativer, produceres over halvdelen af al el i Danmark fortsat på kul, og der er ingen planer for udfasning«.

– Denne her aktion er sidste udvej. Vi kan ikke vente ti eller tyve år på at afskaffe brugen af kul, for der vil det allerede være for sent at afværge mange af de værste klimaproblemer. Derfor er vi nødsaget til at handle nu, siger talsperson for Shut It Down, Tannie Nyboe.

Et stykke tid efter at demonstrationen har forladt Christianshavns Torv vil to blokke splitte ud fra demonstrationen for at komme ind på værket. En grøn mobil blok, der kan bevæge sig frit i terrænet og en lilla blok, der tager den direkte vej til værket.

JPEG - 151.2 kb
Dagens aktion mod Amagerværket har krævet mange forberedelser. Den 21. september hængte aktivister f.eks. bannere op på en bro i Vanløse. Pressefoto.

– Vi har brugt flere måneder på at forberede aktionen, og er klar til at lukke Amagerværket. Danmarks brug af kul skal stoppes, siger Tannie Nyboe.

Også en anden aktivstgruppe har også været tidligt oppe. Det drejer sig om Autonom Inforservice, der i forbindelse med dagens aktion har offentliggjort guiden »Hvordan beskytter man sig mod tåregas og peberspray«.

Heri kan man læse om, hvordan forskellige typer af tåregas påvirker helbredet samt gode råd til, hvordan man behandler »mødet med politiets kampstoffer«, som det hedder i guiden.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce