Annonce

12. september 2009 - 20:10

Antifascister til angreb

Flere tusinde mennesker demonstrerede i Hamburg fredag den 11. september mod et valgmøde indkaldt af det nazistiske parti NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschland).

Hamburgs bystyre havde forgæves forsøgt at forbyde valgmødet, der havde under 100 deltagere, heriblandt nogle af Tysklands mest berygtede nazister – som omkring 2.000 betjente var udkommanderet til at beskytte.

Efter den officielle demonstration gik omkring tusind antifascister til angreb med sten, flasker og fyrværkeri på NPD’s valgmøde.

Billedserier fra Hamburg:

NDR

Spiegel

Hamburger Morgenpost

Politiet lagde sig imellem, og det udviklede sig til voldsomme gadekampe, hvorunder 12 betjente blev såret. En betjent følte sig på et tidspunkt så truet, at han trak sin pistol og skød varselsskud. Der er endnu ingen forlydender om antallet af kvæstede demonstranter.

Af frygt for at urolighederne vil blusse op igen, har politiet indkaldt massiv forstærkning til lørdag aften, hvor der afholdes bydelsfest i bydelen Schanzenviertel.

Sammenstød i London og Birmingham

I London gik antifascister ligeledes til angreb i fredags, da organisationerne »Stop the Islamisation of Europe (SIOE)« og »English Defence League« (EDL) demonstrerede foran Harrow moskeen i anledning af årsdagen for terrorangrebet på World Trade Center.

Lokale muslimske ledere havde på forhånd udtrykt stor frustration over den planlagte anti-islamiske demonstration, og havde opfordret til fredelige protester.

Men omkring tusind demonstranter fra »Unite Against Facism« valgte alligevel at bryde gennem politiets afspærringer og og jage højreekstremisterne væk med sten og flasker.

Først efter flere timers uroligheder lykkedes det politiet at få kontrol over situationen.

Kun en uge tidligere var det ligeledes en demonstration indkaldt af English Defence League mod »militant islamisme i Storbritannien«, der udløste sammenstød i byen Birmingham.

Her gik antifascister angreb med sten og flasker på EDL, som har afviklet adskillige arrangementer i sommerens løb. Mere end 30 blev anholdt under urolighederne.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce