Annonce

11. september 2009 - 15:01

Aktivister brød ind på Amagerværket

Aktivister fra klimaaktionsgruppen »Shut it Down« har i nattens ly trængt ind på Amagerværket i København. Gruppen skriver i en pressemeddelelse, at de både har været oppe i kulbunkerne og inde i værkets bygninger for at lave opmålinger og tage billeder.

Aktionsgruppen har offentligt erklæret at ville lukke det kulfyrede Amagerværk ved en civil ulydighedsaktion, der skal »sende et signal til politikernes klimatopmøde i København i december 2009 om, at der ikke længere er tid til snak og hensigtserklæringer, hvis klimaet skal reddes«, som det hedder på gruppens hjemmeside.

– Det er vigtigt for os, at aktionen den 26. september ikke bare bliver en symbolsk manifestation imod kul, men at vi rent faktisk får lukket for værket. Derfor er det nødvendigt, at vi ved, hvordan der ser ud inde i bygningerne og inde i kultransportbåndene under jorden, siger Tannie Nyboe, som er talsperson for Shut it Down.

JPEG - 63.3 kb
Shut it Down har flere gange været inde på Amagerværket for at forberede lukning af værket den 26. september. Foto: Shut it Down

Indtil videre har aktivisterne kunne bevæge sig uforstyrret rundt inde på værket uden at møde arbejdere eller sikkerhedsfolk.

– Vi har været der inde af flere omgange og har fået dannet os et rigtig godt overblik over, hvordan værket fungerer, så vi ved, hvordan vi kan lukke det på dagen, siger Tannie Nyboe.

Træningsdage op til aktionen

Frem til aktionsdagen holder Shut it Down træningsdage for at forberede aktivisterne til selve dagen. Udover at de skal klatre over en række hegn, har aktivisterne planer om at komme sejlende til værket med tømmerflåder og sejlbåde.

Shut it Down forventer, at omkring 2.000 klimaaktivister vil deltage i aktionen, som vil starte med en demonstration fra Christianshavn Torv hen til værket, hvorefter aktivisterne vil dele sig ud i grupper.

– Det er vigtigt for os, at alle kan deltage på det niveau, de har lyst til, så det er altså ikke alle, der skal ind og rode rundt i kulbunkerne, selvom det da kunne være sjovt. Man kan også sagtens blive udenfor værket og stadig være med, siger Tannie Nyboe.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce