Annonce

2. september 2009 - 12:50

Miljøaktivister: »Kulkraft er folkemord!«

»Kulkraft er folkemord!«, stod der på det 20 meter lange og to meter høje banner, som aktivister om bord på miljøkutteren »Anton« hængte op på en af DONG’s kulpramme den 1. september.

Prammene ligger ved Enstedsværket i Aabenraa og venter på at blive fyldt op med kul til de mange danske kulkraftværker. Ud over at være et kulfyret kraftværk, er Enstedværket også fordelingscentral for kul til kraftværker i Danmark og Nordtyskland.

Besætningen på miljøkutter »Anton« – syv mænd og en kvinde – sejler i øjeblikket rundt på en Danmarkstur, som vil ende i København under klimatopmødet i december.

JPEG - 40.9 kb
En af DONG’s kulpramme ved Enstedsværket i Aabenraa blev udsmykket med et bastant udsagn. Foto: Miljøkutter Anton

– Læser man blot resuméet af den strøm af videnskabelige rapporter, som kommer, så er det indlysende, at handler vi ikke konsekvent og drastisk her og nu, så forsvinder betingelserne for livet for os mennesker, siger Knud Andersen, skipper på Anton og formand for foreningen Levende Hav.

– Vore valgte samfundsledere er utroligt uansvarlige og løgnagtige, når de for befolkningen giver indtrykket af, at den klimakatastrofe, vi er på vej ind i, kan afvendes blot ved nogle justeringer og uden, at vi skal gøre op med den stupide idé om et verdenssamfund i evig vækst.

Med banneraktionen ville miljøaktivisterne fra Anton »italesætte verdenshistoriens største massemord, som de rige lande – herunder Danmark og den danske statsminister – er i færd med at kreere«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce