Annonce

29. august 2009 - 17:50

Aktivister vil lukke Amagerværket

Forventningerne er store og kampgejsten i top hos klimainitiativet »Shut It Down«. Her regner man med, at mere end 2.000 miljøaktivister vil stå klar den 26. september, når der skal lukkes og slukkes for kulkraftværket på Amager.

Shut It Downs erklærede mål er at sætte handling bag ordene i kampen om klimaet. Det opnås bedst ved direkte aktion, mener initiativtagerne.

– Der er brug for handling nu. Vi skal have lukket for kulkraften i Danmark, siger Tannie Nyboe, 28 år og talsperson fra Shut It Down.

Hun kalder initiativet en meget klar aktion, som alle vil kunne forholde sig til samt have interesse i.

Hos miljøaktivisterne hersker ingen tvivl om de miljøskadelige konsekvenser ved brug af kul til produktion af energi. Kul anses for at være det mest skadelige fossile brændstof samt en vigtig årsag til den globale opvarmning, forklarer Tannie Nyboe.

I disse dage laves den endelige plan for, hvordan aktivisterne kommer ind på værket og får det lukket. Ud over at man vil være nødt til at klatre over en række hegn, har aktivisterne planer om at komme sejlende dertil med tømmerflåde og sejlbåde.

Shut It Down afviser konsekvent brugen af vold imod politi eller andre, som kunne finde på at modsætte sig aktionen.

– Vi snakker civil ulydighed og ikke-vold. Og det er der en helt klar og fælles forståelse af, understreger Tannie Nyboe.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce