Annonce

27. august 2009 - 13:50

Klima glemt i finansloven

Klimaet bliver overset i regeringens finanslov.

Sådan lyder advarslen fra Det Økologiske Råd. Regeringen fremrykker offentlige investeringer til at bygge nyt og renovere skoler, plejehjem og hospitaler. Men klimaet og energibesparelser er slet ikke tænkt ind i investeringerne, konstaterer formand for Det Økologiske Råd, Christian Ege:

– Det er ellers en oplagt chance, når der skal bygges nyt, og eksisterende bygninger skal renoveres. Der er et skrigende behov for at bringe offentlige bygninger op på en lavenergi-standard. Finanslovsforslaget føjer sig til rækken af forspildte muligheder for at integrere miljø- og klimahensyn i den økonomiske politik – til gavn for de progressive virksomheder, som kan leve af en fremsynet energi- og klimapolitik, siger han.

Der er brug for en langsigtet energirenovering af private og offentlige bygninger. Det vil medvirke til at opfylde Danmarks forpligtelser på klimaområdet og samtidig skabe job, forudser Christian Ege.

Også Ingeniørforeningen langer ud efter finansloven: Regeringen forsømmer en hel oplagt mulighed for at sparke gang i samfundsøkonomien ved at skabe grønne job og investerer fremtidens vækst på klimaområdet, fastslår formand Lars Bytoft.

Ingeniørforeningen påpeger, at der mangler investeringer i energi- og klimateknologi – områder hvor der er udsigt til ny vækst og nye job.

Læs mere i dagbladet Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce