Annonce

6. august 2009 - 19:07

Klimaaktion: Ny punktering af firehjulstrækkere

En aktionsgruppe har natten til torsdag den 6. august punkteret 50 firehjulstrækkere i Hellerup ved København.

Aktionsgruppen, der kalder sig »De ufødte børns nat«, skriver i en pressemeddelelse, at aktionen er sket i protest mod »overforbrug og grådighed«.

– Det her er et desperat forsøg på at sætte fokus på den grådige og selviske kultur, vi lever i, og ikke kun firhjulstrækkerne, siger en repræsentant for aktivisterne, »Kasper«, i aktionserklæringen.

Inspireret af aktion i juli måned

Aktivisterne består af en gruppe forældre, der har ladet sig inspirere af en anden aktionsgruppe, »1001 bilers nat«, som ifølge eget udsagn lukkede luften ud af over tusind biler i juli måned. Det skete samtidig med, at en klimafestival blev afviklet i Valby. Arrangørerne af festivalen udtalte dog, at de ingen forbindelse havde til aktionen.

JPEG - 15.3 kb
Aktionsgruppe opfordrer meget kontant ejere af firehjulstrækkere til at bruge bus eller cykel. Modelfoto.

Den nye aktionsgruppe begrunder sin aktion med hensynet til deres nuværende og fremtidige børn.

– Et par piftede dæk er en billig pris at betale for den måde, vi har behandlet jorden klimaet på. Hvis vi skal kunne aflevere en jordklode, vores børn og deres børn kan leve og lege på, så er det nu vi skal reagere, og det går mange spadestik dybere end bare at købe en mere benzin-økonomisk bil, siger Kasper i aktionserklæringen.

– For at undgå at folk kører rundt med piftede dæk, lukker vi konsekvent luften ud af samtlige fire dæk, siger Kasper, der mener aktionen vil få bilisterne til at overveje om man skal tage bil, cykel eller bus.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce