Annonce

10. juni 2009 - 3:33

Politi vil bruge vandkanon mod klimademonstranter

Både justitsminister Brian Mikkelsen (K) og Københavns Politi bekræfter nu, at den vandkanon, som politiet har anskaffet sig, kan sættes ind mod demonstranter under klimatopmødet i december.

Politiet har ellers hårdnakket afvist, at vandkanonen skulle bruges til andet end at slukke eventuelle brande. Senest da Modkraft.dk citerede en anonym kilde i politiet for at fastslå, at »når det først går løs, regner man klart med at bruge den direkte mod aktivisterne«.

Det afviste informationschef i Københavns Politi, Flemming Steen Munch, med ordene:

– Vi har tænkt os at anskaffe et brandslukningskøretøj, der kan bruges i de situationer, hvor brandvæsnet ikke kan komme til.

JPEG - 119.4 kb
Mange steder i Europa bruger politiet vandkanoner mod uregerlige demonstranter. Nu får dansk politi også mulighed for at spule demonstranter væk under klimatopmødet i december.

Minister underkender informationschef

Nu underkender både justitsministeren og vicepolitiinspektør i Rigspolitiet, Michael Engell Olsen, imidlertid informationschefens blanke afvisning. I et svar til Folketingets Retsudvalg siger Brian Mikkelsen, at muligheden for at bruge vandkanonen mod demonstranter »kommer an på, hvordan situationen udvikler sig«.

Og til nyhedsbureauet Newspaq udtaler vicepolitiinspektør Michael Engell Olsen:

– Vi kan ikke afvise, at vi kan komme i en ekstrem situation, hvor det kan blive nødvendigt på grund af det angreb, vi eller andre borgere bliver udsat for, men udgangspunktet er, at vi ikke skal bruge den som vandkanon.

Ifølge Modkraft.dk’s kilder i politiet frygter ordensmagten at blive rendt over ende af de op til 30.000 demonstranter, der forventes at komme til København, når der i december afholdes internationalt klimatopmøde.

Også den oplysning har Flemming Steen Munch afvist.

Dansk politi råder over cirka 6.000 betjente, og klimatopmødet bliver den største opgave politiet nogensinde har skullet løse. Politiet er derfor i gang med at udvide sin tekniske kapacitet på en række områder, bl.a. gennem indkøb at nyt udstyr og ifølge Modkraft.dk’s oplysninger også nye avancerede kommunikationssystemer.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce