Annonce

20. maj 2009 - 13:43

Feminister mod sexkøbsforbud

Velkommen til 8.marts Interventionen – feminister mod sexkøbsforbud.
Her i dag er det snart 100 år siden, den første internationale kampdag for kvinder blev en realitet.

Temaerne og kampene har været mange gennem tiden. Retten til at stemme og retten til fri abort er blandt de kampe, der er vundet, men
der er stadig meget at kæmpe for endnu. Kampen for kvinders reelle frigørelse, ligestilling og retten til et liv uden vold, voldtægt, stigmatisering og diskrimination af forskellig slags er ikke slut endnu!

I dag går vi på gaden for at forsvare kvinders suveræne ret til at bestemme over og for sig selv, og for at kræve rettigheder til en bestemt gruppe kvinder, sexarbejderne.

Både staten og mange andre anser sexarbejde for at være et socialt problem. Det gør vi ikke, det er et arbejde, og er der sociale problemer blandt sexarbejdere, så skal de have samme muligheder for social og faglig support som andre. Statens lovgivning på området tvinger sexarbejdere i armene på kriminelle, og den eneste ret sexarbejderne har, er retten til at betale skat til staten.

Faglige rettigheder

Vi kræver både faglige rettigheder til sexarbejderne, en ændret lovgivning på området og en ende på stigmatiseringen. Vi er imod enhver form for kriminalisering, der blot vil forværre sexarbejdernes nuværende forhold.
Eftersom vi går gennem gaderne på Vesterbro, kan det være, at vi møder nogle af de kvinder, der er på arbejde.

Vi tror, de vil være glade for at se os, eftersom de lige har set en demonstration vendt mod dem gå gennem gaderne.
Vi holder tre taler undervejs, og vi ønsker os selv en god kampdag!

Patriarkatet er bedst tjent med at opretholde idealet og illusionen om, at sex er en romantisk og ophøjet handling i kærlighedens navn, og som skal foregå i et monogamt heteroseksuelt ægteskab. Den illusion vil vi som moderne lesbiske, heteroseksuelle, bi- eller transseksuelle kvinder og feminister ikke på nogen måde være med til at opretholde.

Vi bestemmer 100 procent selv, hvilke sexpartnere vi vil have, og hvor mange!
Vi bestemmer også 100 procent selv, hvor tit vi vil have sex, og desuden hvor og hvordan vi vil have sex. Og vi bestemmer rent faktisk også 100 procent selv, om vi vil sælge sex for penge, og vi kræver en sikker måde at gøre det på.
Det forhindrer den nuværende rufferiparagraf, og vi kræver den, af flere årsager, meget grundigt revideret og omformuleret!

Rufferiloven skal ændres

Ifølge den nuværende rufferilov er det ulovligt at udleje gode lokaler til sexarbejdere. Intet hotel må leje værelser ud til sexarbejdere.
Ingen må eje et bordel eller egnede lokaler til at sexarbejde i, og samtidig leje ud til andre sexarbejdere – det er forbudt.
Ingen må, mod rimelig betaling, yde service til sexarbejdere, så overtræder de også rufferiloven. Altså må sexarbejdere ikke hyre rengøringsassistenter, revisorer eller telefondamer.

På den baggrund er sexarbejdere tvunget til at samarbejde med folk, der er tvunget til at overtræde loven, og det gør både leje af lokaler og andre serviceydelser, sexarbejderne skal bruge i forbindelse med deres arbejde, dyrere, fordi det er ulovligt, og blandt udlejerne og servicefolk er der hårde kriminelle, som sexarbejderne hellere vil være foruden!

JPEG - 50.9 kb
Billeder fra demonstration mod sexkøbsforbud. Kilde: Indymedia

Med samme rufferi-lov i hånden, som altså tvinger sexarbejdere i armene på kriminelle, render politiet i øjeblikket rundt på bordeller og på gaden, og tjekker sexarbejderne, yderst krænkende og til stor gene for den majoritet, som bare passer deres arbejde.
De siger, de gør det for at bekæmpe kvindehandel, men det der faktisk oftest sker, er, at de finder og deporterer de papirløse migrante sexarbejdere, som derfor så sidder tilbage i deres hjemlande, i en langt værre situation og med den gæld de satte sig i, før de første gang kom hertil for at sexarbejde.

Kvinders ret til selvbestemmelse

I rufferiloven bruges der ord som utugt, kønslig usædelighed, og usædelig levevis. Utugt er betegnelsen for seksuel samkvem uden for ægteskabet. Indbefatter enhver form for seksuel handling mellem to individer, der ikke er gift. Usædelig betyder uanstændig og umoralsk.
For feminister, for kvinder, for os, er det helt og aldeles uacceptabelt, at vores seksuelle praksis bedømmes ud fra ægteskabet, og defineres som uanstændigt og amoralsk, fordi den ikke praktiseres i et sådant.

Vi kræver ophør med at holde sexarbejde i en gråzone!

Vi kræver stop for deportation af migrante sexarbejdere!

Vi kræver sociale tiltag til udsatte sexarbejdere!

Vi kræver rufferiparagraffen grundigt revideret.

Vi kræver, at sexarbejdere tages med på råd, når den nye lov forberedes.

Vi kræver et ordentligt tidssvarende sprogbrug, som ikke nedgør kvinder, der dyrker sex udenfor ægteskabet, uanset om vi tager penge for det eller ej.

Vi kræver en formulering, så sexarbejdere kan leje lokaler, bruge hotelværelser og benytte sig af serviceydelser, uden at vi tvinges til kriminalitet eller tvinges i armene på hårde kriminelle, samtidig med at grov økonomisk udnyttelse fortsat skal være strafbart.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce