Annonce

18. maj 2009 - 14:44

Aktivister: »Vi vil forstyrre klimasynderne«

Modkraft.dk kan nu løfte lidt af sløret for, hvordan klimaaktivister har tænkt sig at protestere, når der i dagene den 24.-26. maj er »World Business Summit on Climate Change« i Bella Center.

I forbindelse med et træningsseminar søndag i Folkets Hus på Nørrebro kom det frem, at man søndag den 24. maj, den dag minitopmødet starter, har planlagt en demonstration fra Christianshavns Torv til Bella Center. Demonstrationen starter kl. 14.00.

Ifølge planen skal demonstrationen munde ud i en større civil ulydighedsaktion, når man nogle timer senere når frem til konferencecenteret på Amager Fælled.

Modellen med en stor, fredelig demonstration, der munder ud i en civil ulydighedsaktion, er tidligere blevet benyttet i forbindelse med G13 i efteråret 2007 og Luklejren i oktober 2008.

Præcise planer stadig hemmelige

Ifølge aktivisterne er formålet med aktionen at »forstyrre« de forsamlede erhvervsfolk, som man betragter som »klimakriminelle«, der bærer et stort ansvar for de faretruende klimaforandringer.

Aktivisterne vil ikke ind på, præcis hvordan man har tænkt sig at »forstyrre« mødet, men det står klart, at man ikke har tænkt sig at rette sig efter politiets anvisninger.

JPEG - 44 kb
Klimaaktivister melder nu ud, at de har tænkt sig at »forstyrre« det kommende minitopmøde i Bella Center. Foto: Mark Knudsen/Monsun.

Detaljerne i aktionsplanen vil først blive kommunikeret ud, når demonstrationen er på vej ud mod Bella Center, men at dømme ud fra aktivisternes træning, vil der blive tale om konfrontative, men ikke-voldelige forsøg på at komme igennem eller udenom politiets kæder og afspærringer.

Mandag og tirsdag, på minitopmødets anden- og tredjedag, har man planlagt forskellige former for decentrale aktioner, som de endnu ikke ønsker at udtale sig mere konkret om.

Aktivistræning ved Bella Center

To lokaliteter i København er udpeget til at fungere som såkaldte »infopoints« under minitopmødet, hvor aktivisterne kan mødes og diskutere aktionsplanerne.

Under søndagens træningsseminar blev der holdt mundtlige oplæg om virkningerne af bl.a. peberspray og tåregas. En del af træningen var henlagt til området omkring Bella Center, hvor aktivisterne kiggede på terrænet samt øvede sig i at undgå politiets knipler og mase sig igennem politikæder uden at bruge vold.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce