Annonce

CPH:DOXModkraft dækker dette års dokumentarfilmfestival CPH:DOX, der finder afsted fra den 5. november og ti dage frem.
CPH:DOX
Af Peter Schwarz-Nielsen
19. nov

Udryddelse på tre måder: Poetiske folkemord

Tre film på CPH:DOX skildrer udryddelse af dyr, natur og mennesker på tre forskellige måder. Chilensk instruktør skaber billedpoesi over tortur og likvideringer.

CPH:DOX
Af Peter Schwarz-Nielsen
19. nov

Udryddelse på tre måder: Kan vi selv forhindre masseudryddelse?

Tre film på CPH:DOX skildrer udryddelse af dyr, natur og mennesker på tre forskellige måder. I Oscar-vinders dokumentarfilm ligger løsningen på masseudryddelse af dyr i et enkelt valg.

CPH:DOX
Af Peter Schwarz-Nielsen
17. nov
1

Udryddelse på tre måder: Naomi Kleins patosramte vision

Tre film på CPH:DOX skildrer udryddelse af dyr, natur og mennesker på tre forskellige måder. Naomi Kleins 'Intet bliver som før' gør det med patos.

CPH:DOX
Af Frederik Bojer Bové
09. nov

The Event: Om augustkuppet i Sovjetunionen i 91

The Event består af nyhedsklip optaget i Leningrad i dagene omkring augustkuppet i Sovjetunionen i 91, hvor befolkningen gik på gaden i protest mod de reaktionære generaler, der forsøgte at stoppe Gorbatjov og hans reformer. Det er en rigtig arbejdefilm.

CPH:DOX
Af Sanja Siljak
09. nov

Hjertevarm fortælling om flygtningelivet på det danske 'flotel'

Ny dokumentar giver unik indsigt i livet som flygtning ombord på 'flotellet' i Københavns Havn i 1990’erne og sætter den aktuelle flygtningedebat i perspektiv.

CPH:DOX
Af Frederik Bojer Bové
08. nov

6 timers film om krisen: Portugal fortæller sine eventyr

Miguel Gomes vil fortælle historier fra den portugisiske krise. Han sendte journalister ud for at finde fortællinger med inspiration fra 1001 Nats Eventyr.

CPH:DOX
Af Frederik Bojer Bové
07. nov

Brutal og billedskøn film fra sydstaterne i USA

Roberto Minervini’s film 'The Other Side' er et billedskønt og skummelt portræt fra sydstaterne, uden voiceover eller forklaringer.

CPH:DOX
Af Peter Schwarz-Nielsen
06. nov

Forsanger i Spids Nøgenhat er evig teenager og antihelt

Nogle gange bliver forsangeren i Spids Nøgenhat, der af sine venner bliver kaldt Guf, hjemme under dynen en hel dag af angst for, at jorden går under.

CPH:DOX
Af Frederik Bojer Bové
06. nov

Små billige kameraer viser et andet Kina

Digitale dokumentarer spiller en kæmpe rolle i kinesisk film for tiden, i hvert fald i udlandets øjne. Udviklingen har givet instruktørerne mulighed for at filme uden for systemet, med små billige kameraer, men det betyder så også, at det er svært at få vist filmene i Kina.

CPH:DOX
Af Frederik Bojer Bové
05. nov

Dokumentar belyser 20 år gammelt mord på Yitzhak Rabin

Onsdag den 4. november var det præcis 20 år siden den israelske premierminister Yitzhak Rabin blev dræbt efter pro-freds demonstration

Annonce