Anmeldelse
22. maj
1

Reel kvindefrigørelse fordrer opgør med markedsdominans

Norsk feminist argumenterer i bogen »Er jeg fri nu? - tidsklemte kvinder i verdens bedste land« overbevisende for nedsat arbejdstid til alle som et oplagt kvindekrav.

Grønland
21. maj

Så er den igen gal i Thule

Utallige gange har amerikanernes tilstedeværelse i Grønland været en belastning for Grønland og forholdet mellem Grønland og Danmark. Nu er den gal igen.

Kommentar
20. maj
1

Mediernes kroniske uskyld

Klaus Rifbjerg og Flemming Rose har hver især bidraget til en særlig dansk tradition for forvaltning af ytringsfriheden. Vi er som besat af kampen for at sige om de andre, hvad de ikke bryder sig om.

Baggrund
19. maj

Lokalvalg i Spanien kan udløse chokbølger i hele Europa

Det nydannede venstrefløjsparti Podemos kan ved lokalvalg i Spanien den 24. maj få et nationalt gennnembrud - og blive et forvarsel om, hvordan det vil klare sig ved parlamentsvalget, der kommer inden for et år. Mange steder stiller venstrefløjen op i fælleslister under navnet Ganemos ('Vi vil...

Venstrefløj
15. maj
31

Enhedslistens kapitalismekritik er overfladisk

Enhedslisten har udviklet sig til et nyt socialdemokrati, fordi partiet har udskiftet en marxistisk forståelse af kapitalisme som en samfundsformation med en indigneret kritik af neoliberalismens uretfærdigheder.

Højrefløj
12. maj

Wilders' Frihedsparti vil begrænse frihed

Ironisk nok har det såkaldte Trykkefrihedsselskab inviteret en politiker, der vil forbyde Koranen til Folkemødet på Bornholm i juni. Geert Wilders står bag hadske udfald mod landets muslimske mindretal og styrer sit parti på tyrannisk vis.

Udland
07. maj

Mord, mystiske dødsfald og mere magt til ultranationalister i Ukraine

Hvor er Ukraine på vej hen? 

På trods af våbenhvilen mellem Ukraines regering og de to præsidenter fra de selvudnævnte folkerepublikker i regionerne Lugansk og Donetsk, den såkaldte Minsk 2-aftale, er der ingen positiv udvikling at følge i landet. 

Venstrefløj
06. maj

Spin og realiteter i magtkampen Grækenland-EU

Den venstreradikale koalition Syriza dannet af 13 små venstrefløjsorganisationer i 2004 med Synaspismos (»Enhedslisten«) som den største.

Kommunikation
05. maj
2

Tal i dit eget verdensbillede

Venstreorienterede bør lære at tale ud fra sit eget positive værdisæt. Ellers kommer man til at slås på højrefløjens præmisser. Uddrag af bogen »Brug sproget politisk«.

Boganmeldelse
05. maj

Ti principper for effektiv venstreorienteret kommunikation

En lille handy bog, »Brug sproget politisk,« giver et vigtigt bidrag til hverdagens kampe. Til læserbrevet, til pjecen og til 1. majtalen. Den gør opmærksom på, at vi på venstrefløjen altid kan blive lidt bedre.

Annonce