Kommentar
16. apr

Økosystemernes krise nødvendiggør revolution

Vil Enhedslisten være vogter over den snart hedengangne velfærdstat? Eller vil man være et kreativt, fantasifuldt økosocialistiskparti, der konkret kan beskrive et reelt revolutionært alternativ?

Baggrund
15. apr

Store koncerner – en ny verdensorden

Den moderne virksomhed, med de store koncerner i front, har udviklet sig til vor tids alt dominerende samfundsinstitution. Magten forskyder sig i disse år væk fra de klassiske, nationale, overnationale og internationale institutioner og over i et koncern-vælde som – i al diskretion - har...

Kommentar
15. apr
3

Stråmandsdebat i Enhedslisten

Det er ikke modsætningen mellem reform og revolution, men forståelsen af samfundet som domineret af kapitalen eller ej, der danner en skillelinje i Enhedslistens programdebat, mener initiativtagere til enhedslistenetværket Forum for Socialistisk Demokrati..

Anmeldelse
14. apr

Klasseteori får revival i ny bog

Gitte Sommer Harrits bog, »Klasse«, præsenterer et enormt overblik over de væsentligste teorier om klasser. Men den stiller ikke helt skarpt på Marx' klasseforståelse, der kun præsenteres i en light udgave.

Kommentar
11. apr
1

Nyt principprogram for Enhedslisten er en omgang rod

Hovedbestyrelsens anden udgave af forslag til nyt principprogram er uden fokus og kan ikke pege på den kraft, der kan sætte socialisme på dagsordenen. Problemet er den måde det er tænkt: Der er ingen strategi i forslaget.

Analyse
10. apr

De globale elitenetværk (og os andre) - mellem konspiration, indflydelse og demokrati

Magt! Ja, hvem har egentlig magten og indflydelsen? I demokratier er det principielt befolkningen, der bestemmer, men den historiske fremkomst af globale elitenetværk og ikke-statslige aktører peger i en anden retning.

Rejsebrev
09. apr

Australske anarkister knytter nye bånd

Sydneys først anarkistiske bogmesse bruges til at danne netværk og forsøger at overvinde gamle uenigheder og splittelser. Cornelius Lundsgaard, der besøger fristeder over hele verden, har sendt et rejsebrev.

Kommentar
04. apr

Ny pædagoguddannelse er nyliberal

Rosa Lund har fået den idé, at Pædagogstuderende Landssammenslutning er glad for den ny pædagoguddannelse. Det er vi ikke. Den er udtryk for nyliberalt embedsmandshærværk.

Kommentar
03. apr

Inspirationen fra Malcolm X: Politik handler om analyser, håb og konkrete handlinger

Sæt dig med en god kop kaffe, tag høretelefoner på og lyt: Malcolm X’s tale »The Ballot or the Bullet« har 50-års jubilæum i dag. Undertrykkelsen har skiftet form, men inspirationen holder.

Vejen til socialisme
02. apr
10

Lærerkonflikten afslørede statens sammensatte karakter

Lærerkonflikten er et eksempel på styrkeforholds og klassekamps betydning for statens rolle og de demokratiske potentialer i den offentlige sektor, ikke for staten som et entydigt redskab for de herskende klasser.