Handikamp
02. sep

Reformramt – men ikke forskræmt

Handikamp er klassekamp. Seks historie om handikappedes vilkår i konkurrencestaten.

Historie
01. sep

Første sabotageaktion efter samarbejdspolitikkens sammenbrud

To dage efter den danske regerings opgivelse af samarbejdspolitikken med tyskerne under besættelsen blev troppetransportskibet V/S Vedby sprunget i luften i Københavns havn. Bag aktionen stod blandt andet Aage Nielsen, der var aktiv i de antifascistiske bevægelser fra dens strategi som enhedsfront...

Baggrund
28. aug

Splittelse i fransk feministbevægelse

Uenigheder om prostitution, tørklæder, kønsforståelse og arbejdsmåder splitter franske feminister, der identificerer sig med venstrefløjen. Uenighederne rejser også spørgsmål til en dansk sammenhæng.

Politisk strategi
27. aug
1

Økonomisk demokrati - reformismens sidste kamp?

Svensk fagbevægelse rejste i 1970'erne et krav om økonomisk demokrati, der angreb den private ejendomsret til produktionsmidlerne. Forslaget blev dog kun gennemført i modereret form - og afskaffet af en borgerlig regering i 1990'erne. Lars Ekdahl diskuterer de svenske erfaringer.

Kommentar
25. aug
12

Ja til heldagsskole

Det er ikke muligt, at skabe en socialistisk folkeskole i et kapitalistisk samfund. Men hvad skal der til for at skabe en socialistisk skolepolitik?

Kommentar
25. aug

40 år i en flygtningelejr

Der skrives og tales med rette meget om de mange mennesker, der sætter livet på spil for at krydse Middelhavet i en lille båd, og om de menneskelige omkostninger, der er ved at være flygtning.

En søgning på »syriske flygtninge« på mediedatabasen Infomedia giver 1.681 hits inden for de...

Kina
24. aug

»Den kinesiske drøm er en dagdrøm«

I 2012 introducerede Kinas præsident Xi Jinping den kinesiske drøm som en ny fælleskinesisk fortælling om vækst og velstand. Hvad drømmer landets millioner af migrantarbejdere om?

Rejsebrev
21. aug

Vaskemiddelfabrik har forvandlet sociale protester til arbejderkontrol

Masseprivatiseringer i Bosnien har ikke revitaliseret økonomien, men ført til korruption og massearbejdsløshed. Ansatte på fabrikken DITA har siden august 2011 kæmpet for bevarelse af deres arbejdsplads – og ydet krudt til en social revolte i 2014. Fabrikken er nu under arbejderkontrol. Rejsebrev...

Strategi
20. aug
2

Det græske problem og det europæiske perspektiv

Syrizaregeringen accept af EU-institutionernes sparepolitik er ikke kun et græsk, men et europæisk problem. Det er nødvendigt at analyse den græske krise og EU’s udvikling i sammenhæng – og stille et fælleseuropæisk svar på benene.

Historie
19. aug

»Den dag vandt vi kampen på gaden - siden tabte vi kampen i offentligheden«

Den 19. august 1995 blev nazister banket ud af Roskilde, ikke af kamptrænede AFA-aktister, men lokale beboere. Knud Holt Nielsen fortæller om erfaringerne.