Kommentar
01. sep

Betingelserne for Enhedslisten støtte til våbentransport til Irak blev ikke opfyldt

Enhedslistens støtte til beslutningsforslaget »Dansk militært bidrag til støtte for indsatsen i Irak« opfylder ikke de betingelser og forventninger, som Enhedslisten selv officielt fremlagde forud for beslutningen, mener medlemmer af partiet.

Kommentar
01. sep

Christianshavn og Christiania: Cykelruteprojekt i sammenbrudsfasen?

Overborgmester Frank Jensen skruer retorikken om cykelstiprojekter på Christianshavn og Christiania hårdt op. Er det udtryk for erkendelse af, at projekterne er kommet skidt fra start?

Kommentar
28. aug

Våben til kurderne!

Lige nu diskuteres det på den danske venstrefløj, om man skal støtte kurdernes kamp mod Islamisk Stat med transport af våben.

Formanden for Kommunistisk Parti sagde i mandag den 25. august i dagbladet Arbejderen, at det er ren amerikansk imperialisme.

Kommentar
26. aug
3

Dagpengene – et studie i nederlagets strategi

Kampen for et ordentligt dagpengesystem bør af fagbevægelsen føres som en offensiv for beskyttelse af arbejdsvilkår, ikke som socialpolitisk kompensation for uheldige borgere.

Kommentar
25. aug

Vil Rigsadvokaten tiltale udenrigsminister Martin Lidegaard?

Kurderne skal være på vagt mod, at militærstøtte fra USA og Vestmagterne ikke forvandles til gæld til og forsvar af USA's olieinteresser i området.

Kommentar
22. aug
4

Queerbegreber skal (også) kunne analyseres og dekonstrueres

Hvis queerteori og –praksis vil udfordre den heteronormative verden, må den også være i stand til at omfatte mennesker, der står inde for deres biologiske kønsmærkning. Ellers fastholdes kønsdikotomien.

Kommentar
20. aug
2

Aktivistens gode råd for at undgå »aktivisme«

Et forsøg på at finde en opskrift, der kan hjælpe venstrefløjen med at undgå at blive distraheret, overkomme aktivismens midlertidighed og opbygge holdbare alternativer.

Boganmeldelse
19. aug
1

Kommunismens spøgelse i 1840'ernes Danmark

Kommunisme blev livligt diskuteret i 1840’ernes danske aviser og tidsskrifter, påviser ny bog – også selv om der ikke var en eneste erklæret kommunist i landet og fransk/europæisk kommunisme et meget marginalt fænomen.

Kommentar
18. aug

Israel må gøre op med Iron Wall-doktrinen

Israels unge må tage et opgør med den såkaldte »Iron Wall-doktrin«, der legitimerer undertrykkelsen, brutaliteten og de militære angreb på palæstinenserne. Ellers bliver der aldrig fred i området.

Rund fødselsdag
15. aug

Samvittighedens stemme

Modkrafts blogger Ulla Jessing fylder 90 år.

Annonce