Kommentar
28. aug

Våben til kurderne!

Lige nu diskuteres det på den danske venstrefløj, om man skal støtte kurdernes kamp mod Islamisk Stat med transport af våben.

Formanden for Kommunistisk Parti sagde i mandag den 25. august i dagbladet Arbejderen, at det er ren amerikansk imperialisme.

Kommentar
26. aug
1

Dagpengene – et studie i nederlagets strategi

Kampen for et ordentligt dagpengesystem bør af fagbevægelsen føres som en offensiv for beskyttelse af arbejdsvilkår, ikke som socialpolitisk kompensation for uheldige borgere.

Kommentar
25. aug

Vil Rigsadvokaten tiltale udenrigsminister Martin Lidegaard?

Kurderne skal være på vagt mod, at militærstøtte fra USA og Vestmagterne ikke forvandles til gæld til og forsvar af USA's olieinteresser i området.

Kommentar
22. aug
4

Queerbegreber skal (også) kunne analyseres og dekonstrueres

Hvis queerteori og –praksis vil udfordre den heteronormative verden, må den også være i stand til at omfatte mennesker, der står inde for deres biologiske kønsmærkning. Ellers fastholdes kønsdikotomien.

Kommentar
20. aug
2

Aktivistens gode råd for at undgå »aktivisme«

Et forsøg på at finde en opskrift, der kan hjælpe venstrefløjen med at undgå at blive distraheret, overkomme aktivismens midlertidighed og opbygge holdbare alternativer.

Boganmeldelse
19. aug
1

Kommunismens spøgelse i 1840'ernes Danmark

Kommunisme blev livligt diskuteret i 1840’ernes danske aviser og tidsskrifter, påviser ny bog – også selv om der ikke var en eneste erklæret kommunist i landet og fransk/europæisk kommunisme et meget marginalt fænomen.

Kommentar
18. aug

Israel må gøre op med Iron Wall-doktrinen

Israels unge må tage et opgør med den såkaldte »Iron Wall-doktrin«, der legitimerer undertrykkelsen, brutaliteten og de militære angreb på palæstinenserne. Ellers bliver der aldrig fred i området.

Rund fødselsdag
15. aug

Samvittighedens stemme

Modkrafts blogger Ulla Jessing fylder 90 år.

Kommentar
15. aug
1

Nye kampfly – hvad skal det nytte?

I 2014 markeres 100 året for 1. verdenskrigs start. Op til 1914 havde imperier og stormagter dannet alliancer og oprustet til det ”endelige” opgør om fordeling af verdens ressourcer.

I Danmark talte partierne Venstre og Højre dengang varmt for dansk oprustning. Socialdemokraterne var...

Boganmeldelse
14. aug

SF - fra socialisme til ringvrag

Ny bog om SF’s historie fra 1959-2014 er letlæst og velskrevet, men mangelfuld, når det gælder om at se bag om begreber og begivenheder.