Kommentar
24. apr

Borgelighedens tapre ytringsfrihedsforkæmpere bekymrer sig kun om meningsfæller

Det har næsten været et privilegium at blive udnævnt til pügelknabe af Politiets Efterretningstjeneste – for det har afsløret hulheden i de demokratiske floskler fra magthavere og borgerlige debattører, skriver Arne Herløv Petersen, der aldrig har fået mulighed for retslig afprøvning af anklager om...

Historie
23. apr
1

Terrorismens tankegods

Venstrefløjsfænomenet Rote Armee Fraktions brug af vold var en bevidst politisk strategi, ikke et udslag af nihilisme, tankeløshed eller ondskab. Christian Holm Christiansen holder på Arbejderhistoriefestivalen den 25. april 2015 oplæg om RAF’s samfundsopfattelse og selvforståelse fra 1970 til 1998.

Rejsebrev
22. apr

Mexicanske portrætter

En gruppe højskoleelever har tegnet et portræt af en fagforeningsorganisator, en kunststuderende, en venstrefløjsaktivist og andre engagerede mennesker, som de mødte på en rundrejse i Mexico.

Kommentar
21. apr

Slip medlemmerne løs og styrk demokratiet

Enhedslisten skal udvikles langt mere demokratisk og lokalt baseret, end et organisationspapir, der behandles på partiets årsmøde i juni, lægger op til.

TTIP
17. apr

Handelsaftale er som taget ud af en jumbobog

»Det her projekt lyder som om, det er taget ud af en jumbobog«, udbrød en af mødedeltagerne på et informationsmøde om en ny omfattende frihandelsaftale, der forhandles mellem EU og USA: Transatlantic Trade and Investment Partnership, eller TTIP.

Kommentar
17. apr

Vi må gøre op med uddannelse som en vare

Uddannelsesinstitutionerne bruger flere og flere ressourcer på papiropgaver i stedet for uddannelse. Uddannelsespolitik handler om meget mere end karakterer som adgangskrav.

Boguddrag
16. apr
3

Stem ikke - gør noget

Man forbliver ikke tro mod kampen for at give kvinder og fattige stemmeret, ved at stemme til folketingsvalget – tværtimod er den eneste måde at forblive tro over for den demokratiske impuls at lade være med at stemme. Uddrag af bogen »Hæv stemmen«. der udkommer 16. april.

Internationalt samarbejde
15. apr

Egyptiske aktivister henter inspiration til dannelse af frirum i København

Det handler ikke længere om tanks og tåregas på Tahrir-pladsen, men om dannelse af frirum for nye tanker og muligheder, fortæller aktivister fra tre egyptiske kooperativer og samlingssteder for unge, der besøger Danmark i april.

Etik
14. apr

Vægtning af følelser er en betingelse for fornuft

Rationalitet kan ikke eksistere uden inddragelse af etik – med mindre man taler om kapitalistisk profitmaximering.

Boganmeldelse
10. apr

Orwell er fra Swaziland

26-årig swazis erindringer om en opvækst fra ekstem fattigdom til uddannet ingeniør giver et insider-blik på Afrikas mangfoldighed.

Annonce