Boguddrag
24. okt

Kritik af vidensøkonomien

Ny bog diskuterer hvordan den neoliberale vidensøkonomi ikke alene udbytter kroppe, men også følelser, indlevelse, omsorg og seksualitet i en vedholdende jagt på profit. Kontradoxa bringer indledning og et uddrag af bogen »Bidrag til kritikken af den politiske vidensøkonomi«.

Boguddrag
24. okt

Skizo-økonomi

Acceleration af produktions- og kommunikationsrytmerne i de vestlige metropoler har udløst en samfundsskabt epidemi af panik, kollaps og forbrug. Uddrag fra bogen »Kritik af den politiske vidensøkonomi«.

Kommentar
22. okt
3

Hvad skrev Christian Juhl?

Det ville klæde Enhedslisten at diskutere alle de spørgsmål om konflikterne i Irak, Syrien og Kurdistan, som Christian Juhl rejste i et debatindlæg i Politiken, ikke kun at kaste sig over en formulering om dialog med Islamisk Stat.

Kommentar
22. okt

Sverige og Storbritannien har talt

Den britiske og svenske anerkendelse af en palæstinensisk stat er vel ikke blot en tom gestus? Mon ikke den kan følges op af handling. Miko Peled, israelsk fredsaktivist, har et par forslag.

Kommentar
21. okt
2

Et storpolitisk spil om Kobanê

Menneskeliv betyder ikke meget i storpolitik. Derfor har de kurdiske styrker i Kobanê først for alvor fået hjælp i de sidste dage. NATO's hensyn til sit misilforsvar i Tyrkiet har overskygget menneskeliv.

Kommentar
20. okt

Forén freds- og klimabevægelser

Klima- og fredsbevægelserne kæmper grundlæggende for samme sag, menneskeværdige forhold på jorden. Derfor bør de samarbejde og anlægge et systemkritisk, antikapitalistisk perspektiv.

Historie
17. okt

Proletariatets demokratiske revolution i Finland

Den demokratiske finske revolution i Finland i 1918 blev druknet i så meget blod at omkring en fjerdedel af arbejderklassen blev dræbt. Besejrede revolutioner er altid langt mere blodige end sejrrige, konkluderer Victor Serge.

Udland
16. okt

Kurdere gribes af håb og fortvivlelse, mens Kobanê fortsat yder modstand

Forsvaret af Kobanê er også forsvar for direkte demokrati. Iskender Doğu rapporterer fra Kurdistan, mens kampfly flyver over hovedet og der er voldsomme sammenstød mellem tyrkisk politi og kurdiske demonstranter.

Idehistorie
15. okt

Kommunismens spøgelse i 1840’ernes Danmark

Et spøgelse går gennem Europa – kommunismens spøgelse. […] Hvor er det oppositionsparti, der ikke af sine regerende modstandere er blevet fordømt som kommunistisk? Hvor er det oppositionsparti, der ikke har slynget den brændemærkende kommunismebeskyldning tilbage i...

Debat
15. okt

Danske universiteter er styret af overklasseidealer

Skal universiteterne være neoliberale rugemaskiner eller uafhængige institutioner, der bygger på fri forskning? Dansk og svensk forsker giver et bud i et radiointerview.