Kommentar
18. dec

EU-politikken skal bestemmes af socialistiske målsætninger, ikke nationale

Enhedslisten skal være principfast i sin politiske målsætning: Socialisme. Men fleksibel i sin strategi: udmeldelse eller forandring af EU. En opfordring til en fordomsfri diskussion af Enhedslistens forhold til EU.

Anmeldelse
17. dec

Naomi Klein har udgivet årets vigtigste bog

Selv om en bog ikke i sig selv kan ændre verden, så skal der alligevel lyde en opfordring: Læs eller giv Naomi Kleins bog »Intet bliver som før« i julegave!

Reportage
16. dec

Grækenland: Syrisk sultestrejke ryddet af politiet

Syriske flygtninge har i en måned sultestrejket foran det græske parlament. Men mandag ryddede politiet pladsen og overleverede syrerne til den græske udlændingemyndighed. Modkraft besøgte de sultestrejkende før rydningen.

Kommentar
12. dec
1

Grumset catalansk nationalisme

Den 11. september 1714 blev Barcelona besejret af den spanske hær; en hær, der blev ledet af den spanske konge Philip den V.

Siden denne skæbnevanger dag har den 11. september været Cataloniens nationaldag. Skønt Catalonien ikke er en nation. Endnu.

Cataloniens historie er fuld af...

Kommentar
12. dec
1

Det er kroppen, ikke ytringsfriheden, der skal beskyttes

Menneskers liv starter med kroppen. Derfor må forsvar mod overgreb starte med forsvar af kroppe, ikke af abstrakte principper.

Kommentar
11. dec

Omstrukturering af universiteterne er et angreb på offentligheden

Uddannelsesreformerne for universiteterne udgør, hinsides realpolitik, en trussel mod princippet om universitetet som et sted for universel tænkning og viden.

Kommentar
10. dec
5

Op og ned i retsplejelovens værn om domstoles integritet

Det er en uskik, at politikere blander sig i retsafgørelser, før der er faldet endelig dom. Derfor er politianmeldelsen mod seks politikere for forsøg på påvirkning af retssagen mod Sam Mansour ikke alene rigtig, men påkrævet. Svar til Jacob Mchangama.

Solidaritet
09. dec
1

Rejsedagbog fra Kurdistan

Sød te, kvindelige militser og besøg hos kurdiske ministre. Enhedslisten havde i slutningen af november en partidelegation i de kurdiske områder i Nordirak og Syrien. Modkraft bringer en rejsebeskrivelse.

Baggrund
08. dec

1864 og det danske demokrati

Diskussionen om 1864 burde også handle om kampen om demokratiet forud for nederlaget. Og den politiske chok-behandling derefter.

Kommentar
05. dec

Den tyrkiske farce fortsætter - i landsretten

Anklagemyndigheden i Danmark ser ud til at have givet efter for politisk pres fra den tyrkiske regering, da den ankede en frifindelse af ti kurdere for terrorstøtte til landsretten.