Baggrund
27. mar

Korruptionens politiske økonomi

Stigende privatisering af offentlige ydelser falder sammen med vækst i underhåndsaftaler og –betaling.

Kommentar:
26. mar

Parlamentarisk strategi er en succes i Swaziland

Presset på regeringen i Swaziland øges efter nyt samarbejde mellem landets pro-demokratiske organisationer. Nu kræver også kirkeledere at folket bliver hørt.

Kommentar
26. mar
1

Nye jagerfly er hul i hovedet

Indkøb af nye F35-jagerfly til forsvaret vil ikke kun være hundedyrt, meget tyder også på at teknologien i de fly, som man allerede har investeret 100 mio. dollar i at udvikle, vil være forældet allerede før indkøbet og uegnet mod de trusler, der truer dansk sikkerhed.

25. mar
2

Ekstremfeministisk top 10

Radikalt modige og banebrydende tekster, du sikkert ikke lige har fået læst.

Cykelkooperativ
24. mar

Bedre uden chef

Den 12. januar 2015 slog Københavns Cykelkooperativ dørene op. Kooperativet er ejet og drevet af en gruppe unge cykelsmede, som greb chancen for at danne en medarbejderejet arbejdsplads, da muligheden tilbød sig.

Kommentar
23. mar

Det græsk drama er fælleseuropæisk

Hvis syriza-regeringen i Grækenland ikke kan forbinde en national mobilisering med aktiv støtte fra europæiske lønmodtagere, vil den være magtesløs overfor EU-eliten. Derfor er diskussionen af Syrizas strategi et fælleseuropæisk anliggende.

Kommentar
20. mar

Fascisterne i de ukrainske militser afleverer næppe deres våben frivilligt

Venstrefløjen i Danmark har været alt for tøvende og tilbageholdende i kritikken af udviklingen i Ukraine – også selv om det indirekte bliver et forsvar for et autoritært Rusland.

Kommentar
19. mar

Opgør med tankpasser-pædagogikken i folkeskolen

Der er sket et skred i både menneskesynet og opfattelsen af læring i Danmark. 200 års stigende fokus på kvalitet, kreativitet og selvstændig tænkning i undervisningen i folkeskolen er blevet afløst af regneark, Pisa-test og økonomisk nyttetænkning.

Baggrund
18. mar
3

Pengeudstedelse foregår uden materielt grundlag

Pengenes udstedelse betinges ikke længere af, om der er dækning for dem i ædelmetaller. Og det nuværende markeds penge er ikke noget gyldigt mål for realøkonomisk værdi.

Boguddrag
13. mar

Tidsklemmen og fornemmelsen af uro

Kvindefrigørelse handler om uendelig meget mere end ligestilling. Den handler også om, hvordan man gør op med et samfund, der producerer stressede børn og udbrændte voksne. Indledning til Linn Stalsbergs bog »Er jeg fri nu? Tidsklemte kvinder i verdens bedste land«, der udkommer på dansk lørdag den...

Annonce