Debat
24. jul

Venstrefløjen har svigtet Ukraine

Venstrefløjens fokus på Maidan-bevægelsens påståede fascistiske træk har forhindret solidaritet med den folkelige opstand i Ukraine og skygger for en forståelse af landets nye udsatte klasse: Prekariatet.

Debat
22. jul

Søges: Økonomisk solidaritet på den aktivistiske venstrefløj

Det kræver bred opbakning fra et politisk bagland, som måske ikke står så samlet som det burde, at skabe økonomisk solidaritet blandt aktivister på venstrefløjen.

Opfordring
22. jul

Israel må forhandle med Hamas

Israels regering må erkende at de skal forhandle med Hamas. Våbenhvile og fred forhandles med ens fjender. Hvem ellers ?

Interview
21. jul

IMF anvender chokdoktrinen i Ukraine

Den amerikanske økonom og direktør for Center for Forskning i Økonomi og Politik i Washington, Mark Weisbrot, advarer mod konsekvenserne af den Internationale Valutafonds såkaldte reformer i det uroplagede land Ukraine.

Debat
18. jul

Queer - oprør eller bekræftelse?

Queer synes i teorien at se igennem, leve gennem og overvinde kønsparadokset. Men jeg vil mene, at queer i virkeligheden bærer det med sig og bekræfter det.

Frivilligt arbejde
18. jul

Vi ændrer verden i vores fritid

– Jeg lægger rigtigt mange timer i det, men jeg synes også det er rigtigt sjovt. Det er et sted mellem at have et fritidsjob og en hobby, siger Cecilie Gundersen.

Hun er 23 år, studerende på Roskilde Universitet, og frivillig i Afrika Kontakts Vestsahara-gruppe. Hun lader sig interviewe i...

Palæstina vs. Israel
17. jul

Israel bruger palæstinensere som 'menneskeskjolde'

Anklagerne imod Hamas om brug af civile til at afværge israelske bomber er udbredte, men uden større belæg. Tilgengæld er der meget dokumentation for, at Israel har brugt civile palæstinensere til 'menneskeskjolde'.

Rejsebrev
15. jul

Rejsebrev fra Swaziland II: Uroen ulmer

Det er en stille, men meget stærk undertrykkelse, der finders sted i Swaziland. Det vil demokratibevægelsen Pudemo lave om på.

Solidaritet
14. jul

Rejsebrev fra Swaziland: Smagen af frihed

Swaziland er et af verdens mest ulige lande. Den enevældige konge har forbudt alle partier, men partiet Pudemo kæmper i det skjulte for demokrati og social retfærdighed.

Analyse
12. jul
2

Kapitalisme producerer fattigdom

Cheføkonom i Sammenslutningen Af Bevidst Arbejdssky Elementer: Et samfund hinsides penge er teknologisk og praktisk mulig.