Colombia
01. okt

10 højdepunkter fra fredsforhandlingerne mellem FARC og Colombias regering

Delaftaler indgået mellem den marxistiske guerilla FARC og Colombias regering ved fredsforhandlinger i Havana, Cuba, er blevet offentliggjort.

Dokument
30. sep

Velfærdsmyter

Selvfølgelig er der råd til velfærd. Rapport til velfærds- og fagforeningenskonferencen »Folket åbner Tinget« tirsdag den 30. september.

Palæstina
29. sep

Arkæologi bruges til etnisk udrensning på Vestbredden

I Tel Rumeida i det besatte Hebron forsøger bosættere at fordrive palæstinensiske familier ved hjælp af arkæologiske udgravninger. Det går ud over familien Abu Haikal, der dog nægter at lade sig fordrive.

Interview
26. sep

Revolutionære Antifascister vil være inkluderende

Ny antifascistisk organisation vil igangsætte aktiviteter og bruge metoder, der er afstemt efter konkret vurdering. Organisationen afviser ikke militans.

Ghettoer
26. sep

Sociale problemer kan ikke løses med ændringer i det fysiske miljø

Det er for snævertsynet at tænke byudvikling som renoveringer og sociale indsatser. Replik til kronik af Morten Kabell og Jane Sandberg.

Kommentar
24. sep
1

Fremtidssikring nu

Klimaforandringerne kan ikke længere bortforklares. Der er behov for en visionær fremtidsplan, der tager udgangspunkt i erkendelsen af, at havene stiger.

Debat
23. sep
4

Danmarks debat om Sverige er syg og ensporet

Det er på tide at sætte foden ned overfor de fremmedfjendske og koldhjertede kræfter, der i dag får alt for meget spillerum i Danmark, og som er på fremmarsch i Sverige. Om Danmarks debat om Sverige.

Nekrolog
22. sep
1

Den permanente aktivist

Den tidligere venstresocialist, partisoldat, asylaktivist og forligsmager Martin Jespersen er død.

Baggrund
19. sep

Lønløst liv og overudbytning

Mens ideologier med forherligelse af lønarbejde er i fremmarch, øges arbejdsløshed, social dumping og prekære arbejdsforhold. Forklaringen kan kun findes i forholdet mellem lønarbejde og kapital.

Gensvar
18. sep

Våbentransporter: Enhedslisten kan ikke bortforklare tvetydighederne

Aftalen om våbentransport til Nordirak giver ingen garanti for våben til PKK. Svar til Nikolaj Villumsen.