Kommentar
08. okt

Udlændingedebatten er død, solidaritetsdebatten er begyndt

En syrisk familie med de to små drenge ankom i Rødby efter at have rejst månedsvis til fods og i diverse livsfarlige fartøjer.

Flygtninge
07. okt

Ingenmandsland ved grænsen mellem Serbien og Kroatien

Reportage: På en mark i Serbien venter tusinder af flygtninge hver dag på at krydse grænsen til Kroatien. Når familier adskilles, råber de politiet an og forsøger at holde sig samlet.

Fælleserklæring
06. okt

En plan B for Europa

Venstrefløjen skal ikke kun arbejde for et demokratisk Europa, men også i praksis være villig til at spænde ben for EU’s neoliberale fåmandsvælde, der knækker nationalt demokrati. Fælleserklæring af Jean-Luc Mélenchon, Stefano Fassina, Zoe Konstantopoulos, Oskar Lafontaine og Yanis Varoufakis.

Demonstration
04. okt

Skal den kriminelle lavalder nedsættes til 12 år?

Henriette og gruppen 'De Stærke Børn' havde indkaldt til demonstration mod nedsættelse af den kriminelle lavalder søndag eftermiddag på Nytorv. Et par hundrede mennesker var mødt op.

Finanslovsforslag
02. okt
3

Nogle af de værste nedskæringsforslag

Oversigt over nogle af konsekvenserne af Venstreregeringens finanslovsforslag.

Rejsebrev
02. okt

Svævebaneperspektiv over ruinerne af Sovjetkommunismen

Andre byer har busser eller sporvogne. I Tjiatura i Georgien foregår offentligt transport med svævebaner. De bringer passagerer til boligkvarterer oppe ad skråningerne. Har beboerne et ærinde, rammer de bekvemt den centrale svævebanestation midt i byen. Her mødes tre kabler fra hver sin retning...

Strategi
01. okt
9

Skitse til reformprogram for en venstreorienteret regering

Hvis ikke nu, hvornår så? Venstrefløjen må være langt mere offensiv og opstille sit eget bud på en ny reformpolitik, der peger frem mod de langsigtede mål.

Økonomi
30. sep

Her er finanslovsforslagets finansiering, nedskæringer og omprioriteringer

Overblik over Venstreregeringens »krone for krone«-finansiering af 6,7 mia. kroner til sundhed og skattelettelser for erhvervslivet.

Kommentar
30. sep

Diplomati til salg

New Public Management-tænkning har fortrængt klassisk diplomati til fordel for konsulentvirksomhed for det danske erhvervsliv. Diplomati sælges for 945 kroner i timen.

Kommentar
29. sep
2

Udlændinge er kun velkomne - når der er brug for dem

Politiske magthavere har altid svinget mellem import eller udelukkelse af udenlandsk arbejdskraft – afhængig af behov og konjunkturer. Det forklarer en del af de politiske uenigheder om modtagelsen af flygtninge i Europa.