Kommentar:
28. jan

Senildemens, ministeransvar - og hvordan man pleaser i Venstre

Når det ikke er hele Folketinget, der tildeler den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen en næse, er kun forventeligt: Den tidligere regering vil ikke stå ved sit ansvar, og Venstre vil ikke have forbindelsen til sin formand inddraget.

Svar
26. jan

Visionær klimapolitik uden luftkasteller

Enhedslisten skal ikke være partiet for ønsketænkning og skønne spildte kræfter. Et svar til Peter Kenworthy.

Kommentar
23. jan
1

Græsk valg kan blive opgør med EU’s sparepolitik

Et venstrefløjsflertal i Grækenland kan blive en lakmusprøve på om EU-eliten vil respekterer befolkningernes fravalg af sparepolitikken.

Kommentar
23. jan
2

De spaniensfrivilliges demokratiske værdier forpligter

Historikeren Morten Møller har i Weekendavisen sammenlignet kommunistiske spaniensfrivillige i 1930’erne med nutidens jihadister, der drager til Syrien og udfører terroraktioner. Det er helt ude i hampen.

Kommentar
21. jan

TTIP vil (også) skade det globale Syd

Fortalere for EU-USA frihandelsaftalen (TTIP) påstår, at den vil fastlægge fornuftige regler for den globale handel. Men TTIP er ikke udtryk for fornuft – kun for Vestens forsøg på at diktere rammer for udviklingslandene og pleje erhvervslivets globale interesser.

Kommentar
20. jan

Valget i Grækenland er europæisk

Valget i Grækenland er helt afgørende for EU's fremtid. Man kan måske kritisere Syriza for at udvande socialistiske perspektiver til fordel for en venstrekeynesiansk politik.

Kommantar
20. jan
6

Venstrefløjen starter med Ø

En antikapitalistisk bevægelse kan ikke skabes af proklamationer, men kun af en reel bevægelse på arbejdspladserne. Det kræver et bredt parti, der er til stede i arbejderklassen – ikke en smågruppe. Kommentar til Internationale Socialisters udmeldelse af Enhedslisten.

Kommentar
20. jan

Hvem er bange for den store stygge Brygger?

Siden hvornår er det for feminismen blevet et problem, at en borgerlig anerkender køns- og ligestillingsproblematikken?

Boganmeldelse
19. jan
1

Er indvandrere autoritære, fundamentalistiske og kvindefjendske?

Der er en voldsom trussel mod demokrati, lighed og sekulære værdier. Indvandrerne kommer fra lande, der næsten alle er autoritære, religiøst fundamentalistiske og imod kvinders rettigheder.

Det sorte hovedtørklæde er bevis på religiøs ekstremisme, et levn fra en middelalderlig, autoritær...

Kommentar
16. jan
7

Fingrene væk fra feminisme, Brygger!

Tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom advokerer for en liberal feminisme, der reducerer feminisme til formelle rettigheder og overser strukturel ulighed.