Blekingegade-gruppen
31. jul

Verdensrevolutionens håndværkere

Forord til bogen, Turning Money into Rebellion: The Unlikely Story of Denmark's Revolutionary Bank Robbers, om Blekingegade-gruppen.

Kommentar
30. jul

De »underprivilegerede« kan ikke rede Ukraine

Ukraine har ikke oplevet en revolution, men et statskup. Og det kan landes »underprivilegerede klasse« ikke ændre på, mener historiker Aksel V. Carlsen.

Rejsebrev
27. jul

Det er muligt at skabe fred i Ukraine

Sandheden er, at venstrefløjen i Ukraine har haft tre store projekter siden Sovjetunionen blev opløst og de er alle fejlet, skriver Michael Hertoft.

Debat
24. jul
2

Venstrefløjen har svigtet Ukraine

Venstrefløjens fokus på Maidan-bevægelsens påståede fascistiske træk har forhindret solidaritet med den folkelige opstand i Ukraine og skygger for en forståelse af landets nye udsatte klasse: Prekariatet.

Debat
22. jul
1

Søges: Økonomisk solidaritet på den aktivistiske venstrefløj

Det kræver bred opbakning fra et politisk bagland, som måske ikke står så samlet som det burde, at skabe økonomisk solidaritet blandt aktivister på venstrefløjen.

Opfordring
22. jul

Israel må forhandle med Hamas

Israels regering må erkende at de skal forhandle med Hamas. Våbenhvile og fred forhandles med ens fjender. Hvem ellers ?

Interview
21. jul

IMF anvender chokdoktrinen i Ukraine

Den amerikanske økonom og direktør for Center for Forskning i Økonomi og Politik i Washington, Mark Weisbrot, advarer mod konsekvenserne af den Internationale Valutafonds såkaldte reformer i det uroplagede land Ukraine.

Debat
18. jul

Queer - oprør eller bekræftelse?

Queer synes i teorien at se igennem, leve gennem og overvinde kønsparadokset. Men jeg vil mene, at queer i virkeligheden bærer det med sig og bekræfter det.

Frivilligt arbejde
18. jul

Vi ændrer verden i vores fritid

– Jeg lægger rigtigt mange timer i det, men jeg synes også det er rigtigt sjovt. Det er et sted mellem at have et fritidsjob og en hobby, siger Cecilie Gundersen.

Hun er 23 år, studerende på Roskilde Universitet, og frivillig i Afrika Kontakts Vestsahara-gruppe. Hun lader sig interviewe i...

Palæstina vs. Israel
17. jul

Israel bruger palæstinensere som 'menneskeskjolde'

Anklagerne imod Hamas om brug af civile til at afværge israelske bomber er udbredte, men uden større belæg. Tilgengæld er der meget dokumentation for, at Israel har brugt civile palæstinensere til 'menneskeskjolde'.