Baggrund
04. mar

Grænseoverskridende skattesnyd

Mulighederne for »skattetænkning« er så store, at det er meget svært at komme den til livs - også selv om skattekontrollen har det som formål.

Kommentar
02. mar

At råbe - og at blive råbt ad

Tilråb på gaden, »catcalling«, objektificerer kvinder, ikke fordi det fratager kvinder deres menneskelighed, men fordi det indskrænker deres handlerum og fraskriver dem deres kompleksitet.

Baggrund
27. feb

Fænomenet Pegida: Succes, splittelse og afmatning

Styrken for Pegida-bevægelserne i Tyskland og Norden har været evnen til at opsamle meget forskellige politiske strømninger. Men det har også splittet bevægelsen i Tyskland. Det nye EU-kritiske parti Altenative für Deutchland bliver måske nyt samlingspunkt for Tysklands fremmedfjendske højrefløj?

Baggrund
26. feb
5

En bølge af gensidig mistillid

De økonomiske modeller, der udgør kernen i ikke mindst den tyske austerity-politik, er forkerte. Men da EU-systemet er designet til at gennemtvinge denne politik, kommer et kursskifte til at tage tid. Men første skridt er måske taget med den græske aftale med Eurogruppen.

Kommentar
25. feb
18

Syrizas aftale giver pusterum, men ikke en løsning

Syrizas kompromis med Euro-landene skaber et rum for indfrielse af valgløfter om fattigdomsbekæmpelse, men udskyder løsningen af de fundamentale gældsproblemer i græsk økonomi.

Kommentar
21. feb
1

Opgør med fjendebillederne

Efter angrebene på debatmødet og den jødiske synagoge i sidste weekend må venstrefløjen bevidst arbejde for at trappe konflikterne ned – både i Danmark og internationalt.

Kommentar
20. feb
1

De multinationales straffrihed

I hele verden har vi de senere år set en ærgerlig tendens til, at multinationale selskaber får større magt over lovgivningen globalt og lokalt. Det er et problem, når store selskaber, som drives af økonomiske interesser, bliver mere magtfulde end vores demokratisk valgte politikere.

Analyse
18. feb

Podemos - fra protest til regeringsduelighed

Det spanske bevægelsesparti Podemos udfordrer ikke kun den spanske og europæiske elite, men også traditionel venstrefløjstankegang. Partiet er funderet i en øget prækarisering af ikke mindst den spanske middelklasse.

Tale
17. feb
2

Danmark er ikke et fredselskende land

Når Danmark er mål for terror, er det en reaktion på den aktivistiske udenrigspolitik, Danmark i 2001 slog ind på med deltagelse i krigene i Afghanistan og Irak.

Kommentar
17. feb
4

Italiensk for viderekomne

Den italienske venstrefløj, som i 1970’erne inspirerede hele Europa, er forvitret og forsvundet – selv om de samfundsmæssige forhold kalder på et Podemos eller Syriza.

Annonce