Kommentar
24. apr

Pibekoncert er ikke udemokratisk

1. maj-aktionerne er en generobring af ytringsfriheden for dem, der rammes af regeringens sparepolitik.

Kommentar
23. apr
5

Konspirationsteoretiske vildfarelser og virkelige sammensværgelser

Er konspirationsteoretikere bare bims, eller kan man lære noget af dem?

Dokumentation
23. apr
1

Kurdere anklages for terrorstøtte, Tyrkiets præsident inviteres til kongeligt taffel

Jeg håber kongehuset og regeringen har en dårlig smag i munden efter taffel med Tyrkiets præsident. Tale ved støttedemonstration for ti kurdiske foreningsfolk, der er anklaget for økonomisk støtte til befrielsesbevægelsen PKK.

Vejen til socialisme
22. apr
3

Principper skal suppleres med konkrete forslag

Enhedslistens principprogram bør suppleres med et tillæg, som opsummerer den politik, som partiet vil føre. Tre medlemmer fremsætter et forslag.

Kommentar
16. apr

Økosystemernes krise nødvendiggør revolution

Vil Enhedslisten være vogter over den snart hedengangne velfærdstat? Eller vil man være et kreativt, fantasifuldt økosocialistiskparti, der konkret kan beskrive et reelt revolutionært alternativ?

Baggrund
15. apr

Store koncerner – en ny verdensorden

Den moderne virksomhed, med de store koncerner i front, har udviklet sig til vor tids alt dominerende samfundsinstitution. Magten forskyder sig i disse år væk fra de klassiske, nationale, overnationale og internationale institutioner og over i et koncern-vælde som – i al diskretion - har...

Kommentar
15. apr
3

Stråmandsdebat i Enhedslisten

Det er ikke modsætningen mellem reform og revolution, men forståelsen af samfundet som domineret af kapitalen eller ej, der danner en skillelinje i Enhedslistens programdebat, mener initiativtagere til enhedslistenetværket Forum for Socialistisk Demokrati..

Anmeldelse
14. apr

Klasseteori får revival i ny bog

Gitte Sommer Harrits bog, »Klasse«, præsenterer et enormt overblik over de væsentligste teorier om klasser. Men den stiller ikke helt skarpt på Marx' klasseforståelse, der kun præsenteres i en light udgave.

Kommentar
11. apr
1

Nyt principprogram for Enhedslisten er en omgang rod

Hovedbestyrelsens anden udgave af forslag til nyt principprogram er uden fokus og kan ikke pege på den kraft, der kan sætte socialisme på dagsordenen. Problemet er den måde det er tænkt: Der er ingen strategi i forslaget.

Analyse
10. apr

De globale elitenetværk (og os andre) - mellem konspiration, indflydelse og demokrati

Magt! Ja, hvem har egentlig magten og indflydelsen? I demokratier er det principielt befolkningen, der bestemmer, men den historiske fremkomst af globale elitenetværk og ikke-statslige aktører peger i en anden retning.