Kronik
04. aug
1

For enden af historien ….

Det traditionelle historiebegreb er i krise. Der må udvikles et nyt, der peger på progressiv udvikling som økologisk produktion og udvidelse af demokratiet.

Kommentar
03. aug

Fra aktivist til ’terrorist’

Amerikansk lovgivning straffer dyreretsaktivisme som terrorisme. Danmark får i august besøg af aktivist, der i 2007 blev idømt fire år fængsel for deltagelse i en kampagne imod dyremishandling.

Kommentar
10. jul
2

Knald eller fald for Syriza - og Grækenland

Trojkaen af EU, IMF og Den Europæsske Centralbank vil kun indgå aftale om gældssanering, hvis den græske Syriza-regering garanterer at landet ikke vender tilbage til en finanspolitik baseret på lån.

Kommentar
07. jul
1

Seks pointer efter græsk nej-sejr

[Athen, 6. juli 2015:] Ved folkeafstemningen søndag den 5. juli i Grækenland fravalgte et massivt flertal på over 61 procent EU’s sparepolitik. En sparepolitik, der har vist sig dybt forfejlet, og som de seneste år har betydet, at arbejdsløsheden, fattigdommen og gælden i landet er eksploderet...

Kommentar
03. jul
3

Den forargede, den vrede, den nemme og den cool

Der har været fire måder at reagere på den borgelige valgsejr ved valget i juni. Ingen af dem peger frem mod en forandring.

Kommentar
02. jul
5

Nej til EU’s afpresning – støt grækerne

EU forsøger at straffe grækerne for at have valgt en regering, der vil gøre op med sparepolitikken. Det skal ikke lykkes – kom til demonstration torsdag i København og Aarhus.

Åbent brev
01. jul

Skrot ikke Irak-kommissionen

Skriv under på opfordringen til at fastholde Irak-kommissionen. Åbent brev til regeringen fra Peter Kofod, Anders Koustrup Kærgaard, Frank Grevil, Mads Silberg, Freja Wedenborg, Uffe Elbæk, Rasmus Brygger, Rina Ronja Kari, Bjørn Elmquist, Natascha Linn Felix, Knut Gotfredsen, Nikolaj Villumsen,...

Strategi
30. jun
20

Fremtiden skal bygges op af fortidens fortælling

Venstrefløjen skal generobre fortællingen om Danmark som et solidarisk fællesskab. Den kan lade sig inspirere af idéer fra Blue Labour i Storbritannien.

Kommentar
29. jun
1

Medierne interesserer sig kun for vold

Det er mediernes ansvar, at så mange bliver radikaliseret til at udøve voldelig, civil ulydighed rundt omkring i verden - for det er det eneste, der vækker dens interesse. Det viser mediernes ignorering af Israels ulovlige bording af aktivistskibet Marianne av Göteborg igen, igen. Medierne vil have...

Baggrund
26. jun
2

Imperialismen kan være under forvandling

Magtkampene mellem USA, Rusland og Kina kan forandre den nuværende verdensorden fra en unipolær imperialisme domineret af USA til en multipolær med flere stormagter.