Interview
29. okt

Når handlekraft forvandles til neoliberal iværksætteri

Feminisme er essentiel for forståelse af nutidens imperialisme. Men det kræver at den river sig løs fra neoliberal omklamring, mener Kalpana Wilson, der er professor i køn og globalisering.

Kommentar
28. okt

Kobanê, kurdernes kamp og farerne i horisonten

Efter Islamisk Stat er blevet drevet ud af Kobanê, lurer faren for, at USA udøver imperiale særrettigheder og truer kurdiske ambitioner om demokratisk autonomi.

Kommentar
27. okt
2

Om sex og penge

Uanset, hvad man mener om prostitution, så er det en fejl at forbyde køb af seksuelle ydelser. Derfor bør Enhedslisten ikke vedtage det som sin politik på en konference i januar.

Boguddrag
24. okt

Kritik af vidensøkonomien

Ny bog diskuterer hvordan den neoliberale vidensøkonomi ikke alene udbytter kroppe, men også følelser, indlevelse, omsorg og seksualitet i en vedholdende jagt på profit. Kontradoxa bringer indledning og et uddrag af bogen »Bidrag til kritikken af den politiske vidensøkonomi«.

Boguddrag
24. okt

Skizo-økonomi

Acceleration af produktions- og kommunikationsrytmerne i de vestlige metropoler har udløst en samfundsskabt epidemi af panik, kollaps og forbrug. Uddrag fra bogen »Kritik af den politiske vidensøkonomi«.

Kommentar
22. okt
13

Hvad skrev Christian Juhl?

Det ville klæde Enhedslisten at diskutere alle de spørgsmål om konflikterne i Irak, Syrien og Kurdistan, som Christian Juhl rejste i et debatindlæg i Politiken, ikke kun at kaste sig over en formulering om dialog med Islamisk Stat.

Kommentar
22. okt

Sverige og Storbritannien har talt

Den britiske og svenske anerkendelse af en palæstinensisk stat er vel ikke blot en tom gestus? Mon ikke den kan følges op af handling. Miko Peled, israelsk fredsaktivist, har et par forslag.

Kommentar
21. okt
2

Et storpolitisk spil om Kobanê

Menneskeliv betyder ikke meget i storpolitik. Derfor har de kurdiske styrker i Kobanê først for alvor fået hjælp i de sidste dage. NATO's hensyn til sit misilforsvar i Tyrkiet har overskygget menneskeliv.

Kommentar
20. okt

Forén freds- og klimabevægelser

Klima- og fredsbevægelserne kæmper grundlæggende for samme sag, menneskeværdige forhold på jorden. Derfor bør de samarbejde og anlægge et systemkritisk, antikapitalistisk perspektiv.

Historie
17. okt

Proletariatets demokratiske revolution i Finland

Den demokratiske finske revolution i Finland i 1918 blev druknet i så meget blod at omkring en fjerdedel af arbejderklassen blev dræbt. Besejrede revolutioner er altid langt mere blodige end sejrrige, konkluderer Victor Serge.