Annonce

Kalender

Tag godt imod Frihedsbussen

Sted: 
Københavns Lufthavn
Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup
2770
Kastrup
Arrangør: 
Fey-Kurd
Entré: 
Gratis

Et international initiativ med navnet ´Frihed for Öcalan“ har længe forsøgt at få verdenssamfundet til at reagere på  de vilkår, som kurdiske folkeleder Öcalan lever under i isolationsfængslet Imrali. Med demonstrationer, slutestrejker samt talrige meddelelser har initiativet samtidig forsøgt at påpege den role, som Öcalan kan spille i en fredsprocess i forhold til det kurdiske spørgsmål. Dog viser det sig, at alle de ovennævnte initiativer ikke har været tilstrækkelig til at få omverdenen til at reagere på de uretfærdigheder/krænkelser som et folk som kurder og dets leder bliver udsat for. Et af nye initiativer i den forbindelse har været,  at der blev arrangeret en bustur under sloganet ``Frihed for Öcalan`` . Denne bustur har haft sin opstart d. 8. september i den tyske by Mannheim, hvor den 20. Internationale Kurdisk Kulturfestival fandt sted i år. Bussen skal køre forbi 69 byer i 9 europæiske lande. Som et af 69 stopsteder  ankommer bussen til København d. 16. september.

Vi herboende kurdere og kurdernes venner, heriblandt danske politikere vil tage imod ”Frihedsbussen” ved Kastrup Lufthavn omkring kl.15:00, hvorefter vi i konvoj kører mod Rådhuspladsen. Kl. 16:00 vil der finde et arrangement sted på Rådhuspladsen, hvor vi med musik og slagord vil byde ”Frihedsbussen” velkommen. I arrangement vil der være tale fra kurdiske aktivister/politikker, som er med i busturen samt tale fra danske politikere og talsmand for Dansk-kurdiske foreninger i Danmark. Udover tale vil der samtidig være musik for deltagerne. Dette arrangement vil vare til 18:30, hvorefter gæsterne i Frihedsbussen vil deltage et folkemøde i Ishøj Strandgårdskole kl.19:30.

Som bekendt har den kurdiske leder Abdullah Öcalan siden 15. februar 1999 været udsat for en ualmindelig isolation og tortur på den tyrkiske fangeø Imrali, som vogtes af 1000 soldater. Isolation indebærer bl.a., at Öcalan har været indelukket i en 11 kvadratmeters celle alene, hvor han en gang kan se tv. Ikke nok med det er den kurdiske folkeleder siden 27. juli 2011 også blevet frataget retten til at mødes sin familie og sine advokater. Både den tyrkiske primierminister og dets justitsminister selv har inddrømmet, at det er dem, der ikke tillader advokaterne og familien til at mødes Öcalan.  Vi anser derfor Fangeøen Imrali som Europas Guantanamo.

Millioner af kurdere, hvis kulturelle rettigheder og identitet i dag nægtes konstant, erklærer Öcalan som deres repræsentant. Udover kurdere, anser mange demokratiske kræfter Öcalan ligeledes som symbol på en fredelig løsning af konflikten. Derfor er isolationen af- og torteret mod Öcalan opfattes af millioner kurdere og demokratiske kræfter, som et angreb mod deres identitet og samfundets fredelig eksistens. Hermed vil vi understrege endnu en gang, at Öcalan er nøglepersonen i forhold til en fredelig og demokratisk løsning af det kurdiske spørgsmål. Derfor bør samtlige demokratiske kræfter bidrage til at Öcalan befries og gøres aktiv part i fredsprocessen.

Derfor opfordrer vi alle kurdere og deres venner til at møde op søndag d. 16.09.2012 kl. 15:00 i Kastrup Lufthavn ved Mc Donald´s parkeringsplads for at tage godt imod Frihedsbussen, således vi kan komme et skridt nærmere omkring målet om ”Frihed for Öcalan og Fred i Kurdistan”

Med venlig hilsen

FEY-KURD (Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark)

Annonce