Annonce

Kalender

Queer Jihad: Bogreception - "Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker!"

Dato: 
Fredag, 31. maj. 2013 - 16:00 til 18:30
Sted: 
Blågården Bibliotek
Blågårds Plads 5
2200
København N
Arrangør: 
Queer Jihad
Entré: 
Gratis

Queer Jihad har brugt utraditionelle og grænsesøgende midler i kampen for mere respekt for seksuelle og kønsmæssige minoriteter siden 2005. Nu udgiver de en bog med det bedste, de har produceret, siden de startede.

Gruppen, der blev dannet i miljøet omkring det gamle Ungdomshus på Jagtvej, er kendt for sit provokerende og nyskabende månedsblad Queer Power, en fantasifuld og anarkistisk kønspolitik, graffiti og en håndfast tilgang til hadforbrydelser.

Queer Jihad var med til at sætte homofobisk vold på mediernes dagsorden med en opfordring til selvforsvar og i et stort interview i bogen udtaler gruppen, at:

”når det handler om folk, der går ud og tæver queers, så hjælper det altså ikke noget at sidde på et kontor og sige, at ”man faktisk bliver ked af det, når folk gør sådan noget.””

Gruppen ridser deres egen strategi op med ordene:

”Vi har det sådan her: hvis nogen slår dig, så slå igen! Hvis nogen truer dig, så slå først!”

Queer Jihad, der efter eget udsagn ikke ved, hvad queer er, står i kontrast til andre feministiske og seksualpolitiske grupper i Danmark. Med deres fokus på at have det sjovt, lave ballade, tænke selv og på den enkeltes handlemuligheder skiller de sig ud fra andre organisationers gennemtænkte, seriøse og ofte kedelige kampagner.

Trine fra Queer Jihad tegnede overskæg på sig selv hver eneste dag i 3 år ”for at forvirre” og fortæller om det miljø, gruppen udsprang af:

”Vi slørede vores køn, så man ikke kunne se, hvad køn vi havde. Vi klippede hår af hovedet og limede det under armhulen, lavede overskæg med afklippet røvskæg, tegnede sammenvoksede øjenbryn, gik i ninjadragter om natten, klatrede rundt i lygtepælene. Nogle af os definerede os som hjorte. Vi klædte os som superhelte med pik og patter. Det var bare sådan, det var i vores vennekreds. Stille og roligt.”

I bogen Se! Den heteroseksuelle verdensorden går i stykker! får man et indblik i, hvad der rører sig i de små, lukkede miljøer langt væk fra mainstreamen – og det er hverken kedeligt eller for sarte sjæle!

Bogen udkommer på Forlaget Solidaritet og indeholder alle gruppens blade, samt et hav af plakater, fotografier, guides, flyers, tegninger, graffiti-gallerier og meget, meget mere. Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog, råt og levende sat op og udgivet under creative commons, så lærere kan kopiere fra den til undervisning.

 

304 sider, tekst og billeder, sort/hvid med farveomslag, paperback

Til receptionen kan du købe bøgen for 100 kroner og en af de nye, flotte t-shirts for 100 kroner.

Annonce