Annonce

Kalender

Mellem forskning og aktivisme - Foredrag med Mickey Gjerris

Dato: 
Torsdag, 02. feb. 2017 - 16:30 til 19:00
Sted: 
Forskningskollektivet på CSS, lokale 4.1.18
Øster Farimagsgade 5
1353
København K
Arrangør: 
Critical Animal Studies - Denmark
Entré: 
Gratis

Kom med til Critical Animal Studies (CAS) Denmarks første arrangement, som er helt gratis og åbent for alle - både akademikere og ikke-akademikere.

Arrangementet vil byde på både foredrag, introduktion til kritisk dyreforskning samt mulighed for at møde andre med interesse for feltet. 

Vi håber, at dette kan være første skridt til at opbygge et CAS-netværk i Danmark, så vi sammen kan få sat undertrykkelse af dyr på den akademiske dagsorden.

----------------------------------------------------------

Hvad er Critical Animal Studies?

Critical Animal Studies (CAS) er et multidisciplinært forskningsfelt, der undersøger og udforsker de komplekse relationer mellem mennesker og andre dyr. CAS er kendetegnet ved et kritisk analytisk perspektiv, der udfordrer de gældende normer, værdier, diskurser og praksisser, der er med til at opretholde den nuværende undertrykkelse af dyr i samfundet.

----------------------------------------------------------

Program:

16.30-16.50 Velkomst og introduktion til Critical Animal Studies (CAS).

17.00-17.45 Foredrag med Mickey Gjerris, lektor i bioetik og medlem af Det Etiske Råd.

"Ekspert, smagsdommer og aktivist - 
om objektivitet og subjektivitet i etisk forskning.

Ekspertens rolle er traditionelt at bringe neutral viden ind i samfundsdebatten og til beslutningstagere.
Når det drejer sig om vores forhold til dyr er der imidlertid ingen neutral viden, da selve vores tilgang til at indhente viden i form af baggrundsantagelser og metoder, allerede er præget af vores værdier.

Begrebet dyrevelfærd er et indlysende eksempel på dette - og stiller forskeren i en situation, hvor der på en gang skal skelnes mellem viden og holdninger og denne skelnen nedbrydes.
Mickey Gjerris vil tale ud fra sine erfaringer i at undervise på universitetet i akademisk dyreetik og samtidig være samfundsdebattør i et forsøg på at vise, hvor man som akademiker kan skille viden fra holdninger og hvor det er umuligt."

17.45-19.00 Kage og networkingVi glæder os til at se jer til en spændende aften!

Annonce