Annonce

Kalender

Fredagsbar: Mænd i bevægelse

Dato: 
Fredag, 16. sep. 2016 - 17:00 til 22:00
Sted: 
VerdensKulturCentret
Nørre Allé 7
2200
København N
Arrangør: 
DareGender
Entré: 
Gratis

I 1970’erne begyndte mænd at danne basisgrupper for at tage manderollen op til overvejelse. I 1975 kunne man tale om en regulær Mandebevægelse, som i København frem til 1980 havde 300-500 aktive medlemmer.

Ved denne fredagsbar skal det handle om Mandebevægelsens opstart og udviklingen i mænds selvforståelse frem til i dag. Hvordan opstod mandebevægelsen og med hvilket formål? Hvad kan vi lære af mandebevægelsen? Og findes der en mandlig form for "feminisme"?

DareGender inviterer et panel til at diskutere udviklingen i danske mænds engagement i ligestillingen og udvikling.

Der må gerne drikkes øl og bestilles under arrangementet.

Medvirkende:

Ordstyrer:
Anita Frank Goth, cand.mag. har i 12 år været ansat på KVINFO som bl.a. kommunikationschef, redaktør af KVINFOs Webmagasin og deltaget i udviklingsprojekter nationalt og internationalt. I slut 90'erne var hun Oldfrue for Kvindeligt selskab - en kulturel forening med køn på dagsordenen - og i 2000 medredaktør af den feministiske antologi

Panel:
Laura Perez Skardhamar skrev ph.d.-afhandling (2010) som en del af et kollektivt forskningsprojekt om samfundskritik og utopi i 60ernes og 70ernes Danmark, ledet af Anette Warring og finansieret af Det Frie Forskningsråd. Projektet var forankret på Institut for Kultur og Identitet, Roskilde Universitet. Laura er uddannet etnolog og arbejder i dag som konsulent med udvikling og rådgivning på UCSJ.

Peter Michael Toft, debattør og styrelsesmedlem i DareGender. Har mange års erfaring hos Landsorganisation af Kvinde- Krisecentre (LOKK), hvor han har arbejdet som jurist, og har været med til at starte organisationen DareGender.

Morten Mølgaard Vanderskrog, cand.soc. i Socialvidenskab og Arbejdslivsstudier. Undersøgte i sit speciale unge mænds holdning til ligestilling og køn. Har siden februar 2015 været en del af et projektlederteam og medskaber af Café AURA, der er et mødested for unge LGBTQI-personer. Her er køn, identitet, seksualitet og normkritik en grundlæggende del af arbejdet med de unge. Arbejder til daglig i Moderniseringsstyrelsen med psykiske arbejdsmiljø og sygefravær.

Hans-Otto Loldrup, cand.mag. i dansk og engelsk, tidligere beboer i et kollektiv og feminist, forfatter, bibliotekar og redaktør på Dansk Farmaceutforening (nu Pharmadanmark). Han har siden 1997 koncentreret sig om driften af Loldrups Forlag

Annonce