Annonce

Kalender

13 år i krig - er der ingen fremtid i! Stop krig NU

Dato: 
Søndag, 19. okt. 2014 - 14:00 til 16:00
Sted: 
Christiansborg Slotsplads
Christiansborg Slotsplads
1218
København K
Arrangør: 
Valby og Sydvest mod krig
Entré: 
gratis

INVITATION til alle grupper, partier og enkeltpersoner - slut op om en fælles protest mod krig på 13-årsdagen for dansk indtræden i Afghanistan-krigen.

Mod dansk krigsdeltagelse - Mod krig i Syrien og Irak

Solidaritet med Kobanés kamp - Solidaritet med Palæstina

Igen, igen har Danmark kastet sig ud i aktiv krigsdeltagelse, i 13 år har Danmark været en integreret del af USA og NATOs krige.

Verdens indblanding i krigene verden over må stoppes, hvis der skal skabes fred. I Irak, Syrien, Ukraine, Libyen, Afghanistan, Sudan og Palæstina.

Hvorfor er Danmark i krig? Ville Danmark gå i krig alene? Hvem er terrorister?

Danmark er en aktiv deltager i krigshandlingerne og har været en af de mest villige deltagere i krigskoalitionen siden vi gik med i USA og NATOs krig i Afghanistan. Kampen om kontrol med olie og gas har spillet en fremtrædende. NATO har lagt nye planer for at styrke sin rolle som dominerende global blok, så militariseringen af NATO-landene tager til. Regering og Folketing siger ja til amerikansk krigskurs uden demokratisk debat.

Det er ikke i danskernes interesse når der bliver sendt F16 kampfly til Irak, når danske soldater deltager i udrykningsstyrken for at afpatruljere NATOs grænse mod øst, når Danmark er med i NATOs ’kernekoalition’, der går forrest for oprustning og krig.

Det er i danskernes interesse at bruge forskning, uddannelse og produktion til at dække behovet for mad, bolig, transport, sundhed og et miljø til at leve i.

Krigskoalitionerne med USA og NATO i front har samarbejdet med, forsynet og uddannet ISIS, før de blev udråbt som terrorister. USA har siden 2. verdenskrig været ansvarlig for 20-30 millioner dræbte i krige. Krig fører til nye terrorister, de virkelige krigsforbrydere sidder i toppen af kransekagen.

International støtte til Kobanés kamp

I Kobané kæmper de modige kurdere mod ISIS. De nægtes støtte fra Tyrkiet, de er omringet i Syrien. Tyrkiet og krigskoalitionen med deltagelse af diktaturstaterne Saudi Arabien, Bahrain og Qatar vil af med Assad. De vil hellere have at Kobané bliver nedkæmpet af ISIS end at det bliver et eksempel til efterfølgelse. Solidariteten med befolkningens kamp i Kobané må gå hånd i hånd med dansk krigsmodstand.  

Solidaritet med Palæstina

Israel har igen i sommer brugt sine våben på et uhyrligt angreb på Gaza og presset mod Israel for en løsning vokser internationalt. Israel begår uhyrlige krigsforbrydelser og forhindrer fred i mellemøsten, mens USA finansierer Israels krig og EU støtter Israel. Danmark må tage afstand fra Israels krigsforbrydelser, forlange internationale konventioner overholdt og indstilling af handelsaftalen med EU. Leve Palæstina.

 

Valby og Sydvest mod krig inviterer alle grupper, partier og enkeltpersoner, der kan støtte dette til at deltage og støtte demonstrationen søndag den 19. oktober kl. 14-16 på Christiansborg slotsplads, 13-årsdagen for Danmarks indtræden i krigen mod Afghanistan og 13-årsdagen for Fredsvagten ved Christiansborg.

Send en mail til vmk@fredsfestival.dk hvis du, dit parti eller organisation vil støtte demonstrationen

Annonce