Annonce

Fokus Grækenland

25. januar 2015 er der valg til det græske parlament. Venstrefløjspartiet Syriza, der ønsker at gøre op med spare- og nedskæringspolitikken i EU og Grækenland, kan vinde valget. Modkraft samler her artikler, analyser og debat om venstrefløj og sociale bevægelser i Grækenland og udfordringerne for venstrefløjen i Europa.
Dagbog
28. dec

Jul i flygtningelejren - første del: »Det her er vildt«

Ida Sonne Frederiksen har tilbragt julen i en flygtningelejr i Grækenland. Hun er frivillig for NGO’en InterVolve. Modkraft bringer her første del af hendes beretning. »Nogle af børnene har mistet familiemedlemmer på vejen. Nogle af dem ved sikkert ikke, hvor halvdelen af familien er. Og alligevel...

Grækenland
19. feb

Tidligere Syriza-medlem: Syrizaregeringen er på kollisionskurs med sit eget vælgergrundlag

Selv om dele af protestbevægelse imod den græske Syriza-regering støttes af højrefløjen, er det kun et mindretal, mener det tidligere Syriza-medlem Dimitris Tsekeris. De fleste protester kommer fra partiets egne støtter. Dimitris Tsekeris ønsker en genopbygning af græske venstrefløj på et nyt...

Udland
17. feb

Dansk Grækenland-ekspert: Syriza presses fra højre og af middelklassen

Strejker, blokader og uroligheder i Grækenland er ikke et socialt opgør med spare- og nedskæringspolitikken. Det er derimod udtryk for middelstandens forsvar af snævre særinteresser og privilegier, mener dansk ekspert i græske forhold.

Højreekstremisme
07. dec

Dansk socialist overfaldet af Golden Dawn-advokat

En forsvarsadvokat for det nynazistiske Golden Dawn-parti i Grækenland har slået antiracistiske tilhørere ved retsmøde i Athen. En af de overfaldne er en dansker med jamaicansk baggrund.

Peter Westermanns billede
Peter Westermann
04. dec
4

Grænseoverskridende galskab

Er der spillet hasard med Europol, var ja-siden de første gamblere.

Ole Wugge Christiansen
13. nov

24-timers generalstrejke i Grækenland imod sparepolitikken

Den venstreorienterede Syriza-regering blev torsdag den 12. november mødt af over 20.000 personer, der deltog i demonstrationer og generalstrejke imod den EU-dikterede sparepolitik i Grækenland. Det er første gang Syriza-regeringen er blevet udfordret af en generalstrejke. Men også Syriza-udvalg...

Kommentar
26. okt
2

Det er ikke nok at kræve en plan, venstrefløjen må også formulere svar

Et venstrefløjssvar på nedskærings- og sparepolitikken i EU kan ikke nøjes med luftige formuleringer, men må stille konkrete reformforslag. Tre kritiske bemærkninger til »Plan B for Europa«

Fælleserklæring
06. okt

En plan B for Europa

Venstrefløjen skal ikke kun arbejde for et demokratisk Europa, men også i praksis være villig til at spænde ben for EU’s neoliberale fåmandsvælde, der knækker nationalt demokrati. Fælleserklæring af Jean-Luc Mélenchon, Stefano Fassina, Zoe Konstantopoulos, Oskar Lafontaine og Yanis Varoufakis.

Udland
30. sep

Græsk aktivist: Alt er flydende på venstrefløjen lige nu

Den aktive græske venstrefløj er polariseret og forvirret lige nu. Opgaven er at få samlet kræfterne og opstille et alternativ til Syrizas kapitulation over for EU's nedskæringspolitik. Men det er ikke let, mener Kostis Benning, som er aktiv i det nydannede parti Folkelig Enhed.

Udland
24. sep

Venstrefløjssplittelse udløser krise i græsrodssamarbejde

Det venstreorienterede regeringsparti Syrizas splittelse og forvandling fra ’antiausterity’- til ’mindste onde’-parti giver alvorlige udfordringer for græsrodssamarbejde i Grækenland.

Annonce