Foto

Fotoserie
9. januar 2017 - 13:36

To år med protester mod 'For Frihed'

Det er snart to år siden, at Pegida-DK med den tidligere talsmand Nicolai Sennels i spidsen for første gang gik på gaden i Danmark for at protestere »mod fundamentalistisk islam«. 

Og i snart to år har forskellige grupper på venstrefløjen ligeledes arrangeret moddemonstrationer mod den stærkt islamkritiske gruppe, som de mener fører en racistisk hetz mod muslimer i Danmark.

Lørdag den 7. december havde NoPegida igen indkaldt til protest mod det tidligere Pegida og ifølge EB.dk var der et massivt politiopbud på mindst 200 politibetjente, der skulle sikre, at demonstrationen forløb fredeligt. 

Parolen for moddemonstrationen var »Stop racisme, før det smitter«. Og en blok i demonstrationen bar fulddragter og beskyttelsestøj for symbolsk at undgå smittefare. 
 

Redaktion: 
Genre: 
Nyhed

Kommentarer

Hvor smukt at se, hvordan gamle og unge, på tværs af generationer, sådan kan blive eninge om at gå en tur sammen igennem det smukke vinterlige København. Og se hvor man kan blive enige om  at kommunikere konstruktivt sammen : De gamle holder taler for de unge, og de unge råber tilbage. De unge mennesker er bekymrede for alle de gamle mennesker med Dannebrog. "Har i da slet ikke set at det sner?" råber de , mens de peger op imod himlen med deres langfinger." Pas på i ikke bliver kolde", råber de. De unge mennesker har været klogere. De har forberedt sig godt på det kolde vejr og den megen sne : Hvidt camuflagetøj og varmemasker foran ansigtet, så man ikke skal indånde den iskolde luft.

Men - som det jo er - de gamle vil ikke lytte til de unges råd. Stædigt slæber de på deres Dannebrogsflag igennem de iskolde gader. Måske har de taget fejl af datoen, og tror, at Danmarks skal spille landskamp mod Sverige i Parken?

De gamle viser de unge både Nyhavn og gaderne i den indre by. Ved Nyhavn blir der tid til et lille hvil, og de gamle synger et par smukke sange fra den danske sangskat. Så begejstret er de unge for sangene, at politiet med magt må holde dem tilbage. Som ved en rockkoncert vil de unge helt frem til deres idoler. Det store trækplaster er selvfølgelig den gamle og milde pastor med det lyse sind, som i dagens anledning har gjort den lange  tur fra de mørke Jylland. Han er kommet til vores smukke Hovedstad, for at sprede sit glade og menneskekærlige kristne budskab om fred og fordragelighed mellem høj og lav, hvid og sort, kristen og muslim.

Til sidst blir man enige om at afslutte den interessante vandretur på trappen foran Københavns Rådhus, hvor alle de gamle mennesker for sidste gang får lov til at løfte vort smukke flag, som de så tappert har slæbt  med på hele turen. Og så går  man fredeligt og roligt går hver til sit. Tak for idag, ønsker man hinanden. Og de unge lover de gamle: "Næste gang i får lyst til at gå en tur og vise os byen, kan i roligt regne med at vil stiller op igen."

Også politiet er med, så de kan vise de unge mennesker hvordan man skal vente med at gå over lyskrydset, indtil den lille mand er grøn.

Jo, herhjemme passer vi skam godt på hinanden.

Dansk julehygge når den er allerbedst.