Annonce

Foto

Fotoserie
10. marts 2016 - 17:46

Aktivister på gaden for at støtte rydningstruede fristeder i Berlin

Modkraft sætter fokus på bz-bevægelsen i Berlin og venstreradikale husprojekter i byen, der det sidste halve års tid har mærket truslen om rydning komme nærmere. I marts gik venstreradikale på gaden i København i solidaritet med fristederne.

En række husprojekter, kollektiver og fristeder i Berlin er truet af rydning.

I området omkring Rigaerstrasse og Liebigstrasse i bydelen Friedrichshain er der indført en såkaldt »risikozone,« som har betydet, at politiet har været massivt til stede i området og udført op mod 2.000 personkontroller og visitationer.

Læs Modkraft-artiklen »Berlin-aktivister: Politiet leder efter en undskyldning for at smide os ud af byen«

Situationen kulminerede i januar, da politiet uden dommerkendelse ransagede en række kollektiver i området, der blev besat efter murens fald, men efterfølgende er blevet legaliseret.

Læs Modkraft-artiklen »Autonome og politi er havnet i spiral af hævnaktioner i Berlin«

Men også skurvognspladsen KANAL samt skurvognspladsen ved siden af det ellers legaliserede husprojekt og koncertsted Köpi, samt en række andre sociale væresteder rydningstruede.

Det fik omkring 70 sympatisører med autonome fristeder på gaden den 4. marts.

- Her i februar blev det klart, at de alle står over for en rydning, det er ikke klart hvornår det vil ske, og det kan ske når som helst. Derfor går vi på gaden her i København, for at vise vores solidaritet med vores kammerater i Berlin, der står overfor daglig chikane fra politiet og trues med at miste deres hjem, forklarede arrangørerne dengang til Modkraft.

Læs Modkraft-artiklen »Aktivister går på gaden for at støtte rydningstruede fristeder i Berlin«

Demonstrationen blev fulgt af et massivt politiopbud, som blandt andet forhindrede demonstrationen at nå frem til den tyske ambassade på Østerbro, som ellers var en af demonstrationens destinationer.

Redaktion: 
Genre: 
Nyhed

Annonce