Annonce

Kontradoxa
24. august 2016 - 11:41
ANALYSE: Obamas afdæmpede udenrigspolitiske retorik kan være årsag til, at USA oplever stigende popularitet blandt unge i Mellemøsten. Men Trumps konfrontatoriske stil kan markere et skifte i udviklingen.
Kommntar
31. maj 2016 - 10:39
Kampflyet F-35 er bedst egnet, hvis Folketinget vil fortsætte den aktivistiske udenrigspolitik. Men hvad flyet skal bruges til, debatteres slet ikke på Christiansborg, klager Enhedslisten. Det skal ikke bruges mod Rusland, mener major i Forsvarsakademiet og håber historiker.
Kommentar
9. maj 2016 - 18:44
Der er oversete udenrigspolitiske dimensioner ved dansk asylpolitik, der er styret af indenrigspolitiske interesser og en nationalistisk retning. Risikoen er, at langsigtede danske udenrigspolitiske mål i forhold til nærområder og transitlande underordnes et ønske om færre flygtninge, mener Martin Lemberg Pedersen og kigger nærmere på Taksøes anbefalinger.
Udenrigspolitik
7. november 2015 - 15:30
Folketingsgruppens indstilling om støtte til optrapning af dansk mission i Mali er faldet med klart flertal.
Udenrigspolitik
7. november 2015 - 0:01
Enhedslistens hovedbestyrelse skal lørdag tage stilling til, om partiet skal støtte en dansk deltagelse i en militær fredsbevarende styrke i Mali. Socialistisk Ungdomsfront opfordrer partiet til at tage afstand.
Kommentar
30. september 2015 - 11:18
New Public Management-tænkning har fortrængt klassisk diplomati til fordel for konsulentvirksomhed for det danske erhvervsliv. Diplomati sælges for 945 kroner i timen.
Kommentar
1. september 2014 - 16:09
Enhedslistens støtte til beslutningsforslaget »Dansk militært bidrag til støtte for indsatsen i Irak« opfylder ikke de betingelser og forventninger, som Enhedslisten selv officielt fremlagde forud for beslutningen, mener medlemmer af partiet.
kamp om definition
2. juli 2013 - 13:39

Fejlslagne stater eller begreber?

Det toneangivende amerikanske udenrigsmagasin Foreign Policy offentliggjorde deres årligt opdaterede rangliste over »fejlslagne stater« den 23. juni 2013. Listen udfærdiges af tænketanken Fund for Peace og udgives derefter af Foreign Policy.

Begrebet »fejlslagen stat« bruges om stater, der ikke er i stand til at modstå det sociale, økonomiske, politiske og militære pres de udsættes for.

Somalia ligger for sjette år i træk øverst på listen.

 Men langtfra alle er begejstrede for listen.

 –Begrebet om fejlslagne stater er meningsløst. Det blev opfundet som et...

Annonce