Annonce

Udland
17. september 2015 - 13:27
Det norske venstrefløjsparti Rødt fik fremgang ved årets kommunal- og fylkestingsvalg. I Tromsø fik partiet over 14 procent af stemmerne og Rødt har nu en markant kommunal tilstedeværelse i Nord-Norge. I Oslo fik partiet 5 procent af stemmerne, og gik frem i alle bydele. Valgets store tabere var regeringspartierne Høyre og Fremskrittspartiet, og deres støttepartier Venstre og Kristelig Folkeparti. Sosialistisk Venstreparti gik lidt frem, men historisk set er det et utrolig lavt resultat for partiet. Resultaterne tyder samlet set på at Norge vil rykke lidt mod venstre, når der er valg til...
Dokument
21. maj 2014 - 11:29
Det norske, socialistiske parti Rødt har ændret sit principprogram. Modkraft bringer principprogrammets kapitel om socialisme, revolution, demokrati og grøn omstilling.
Norge
14. maj 2014 - 12:59
Det norske venstrefløjsparti Rødt har efter stor debat i weekenden revideret deres principprogram, så det nu understreges, at et kommende systemskifte skal foregå fredeligt og demokratisk. Læs reportage fra landsmødet her.
Baggrund
3. februar 2014 - 14:03
Erfaringerne med Norges »rød-grønne« regering, der led valgnederlag i september 2013, har lighedstræk til Danmarks centrum-venstreregering. Norsk socialist diskuterer, hvad man kan lære af den norske regerings op- og nedture.
Udland
17. september 2013 - 16:05
Katastrofalt udfald af Stortings-valg udløser selvkritik og debat i Sosialistisk Venstreparti og Rødt. Tænketanken Manifest efterlyser mere markant fagbevægelse.
Norsk venstrefløj:
24. august 2012 - 16:36
De norske venstrefløjspartier Sosialistisk Venstreparti og Rødt glæder sig over dommen på 21 års fængsel til Anders Breivik. Men de efterlyser samtidig større fokus på højreekstremisme.

Annonce