Annonce

Kommentar
18. januar 2017 - 10:30
KOMMENTAR: »Jeg er stolt af at være en del af Girl Squad-feministernes generation. Men der ligger et uundgåeligt paradoks i at udnævne sig til fortrop for kvinders frie valg ved samtidigt at reproducere overnaturlige skønhedsidealer, som alle kvinder i et vist omfang bliver målt efter.«
18. januar 2017 - 10:21
KOMMENTAR: »Man kan ikke slippe for seksuel undertrykkelse uden samtidig at angribe de kapitalistiske strukturer. I kapitalismen er man et subjekt, der formes af de krav, samfundet har til, hvordan en kvinde skal se ud, hvad hun skal begære, og hvordan hun skal udtrykke sine begær for at opnå succes ifølge neoliberalismens verdensorden,« skriver tre unge feminister om 'fjerdebølge-feminismens' fortrop og feministisk kritik.
Film
27. marts 2015 - 10:32
De danske dogmefilm udviklede måske nok et nyt filmsprog, men det gjorde sig ikke fri af den amerikanske dramaturgi, hvor vold og faderopgør er forløsende.
Analyse
20. marts 2015 - 10:09
Historierne i danske film drives frem af følelsesladet action, hvor aggressioner og vold reproducerer et patriarkalsk verdensbillede.
Kommentar
24. marts 2014 - 12:13
Prostitution er udtryk for mænds behov for sex uden relationelt besvær, men er det også en genvej for kvinder til uforpligtende sex uden at blive opfattet som billige ludere?
Egypten
2. juli 2013 - 1:40

Flere seksuelle overgreb under demonstrationer på Tahrir-pladsen

Under søndagens demonstrationer mod præsident Mohamed Morsi på Tahrir-pladsen skete der 46 seksuelle overgreb ifølge "Operation Anti-Sexual Harassment" (OpAntiSH) - en frivillig organisation der prøver at forebygge eller stoppe seksuelle overgreb under demonstrationer.

En anden frivillig organisation "Tahrir Bodyguard" der har samme formål, så sig nødtaget til at anbefale kvinder helt at undgå Tahrir-pladsen søndag nat.

Sex-chikane, seksuelle overgreb og deciderede voldtægter, ofte udført af større grupper mænd, har været et tilbagevendende problem under demonstrationer på...

Annonce