Annonce

Krigsmodstand
24. april 2016 - 16:02
Robert Grimms pjece, udg på dansk i 1918, om den socialistiske fredsbevægelse i Første Verdenskrig - Zimmerwaldbevægelsen - der vendte sig mod socialdemokratiernes opbakning bag egen herskende klasse. Med 2 historiske bilag: Manifesterne fra de socialistiske fredskonferencer i >immerWald og Kienthal.
Aktivisme
9. april 2015 - 12:04
Et nyt fredsinitiativ samlede mandag den 6. april, anden påskedag, 500 mennesker i protest mod dansk krigsdeltagelse og indkøb af kampfly for 30 mia. kr. på Nørrebros røde plads. »This world is run by bullies,« sang den amerikanske folke- og protestsanger David Rovics fra en ladvogn, der kørte forrest ned ad Nørrebrogade i København i en demonstration mod dansk krigsdeltagelse og nye kampfly. Demonstrationen en del af en fredsdag arrangeret under parolen »Tid til fred« med 36 organisationer som arrangører eller støtter. Arrangørerne udtrykte efter forløbet tilfredshed med dagens forløb, og...
Græsrødder
16. marts 2015 - 16:57
En fredsaktionsdag anden påskedag skal være med til at samle de danske fredskræfter og blæse nyt liv i modstanden mod dansk krigsdeltagelse og indkøb af kampfly. Læs her om dagens aktiviteter.
Kommentar
20. oktober 2014 - 12:28
Klima- og fredsbevægelserne kæmper grundlæggende for samme sag, menneskeværdige forhold på jorden. Derfor bør de samarbejde og anlægge et systemkritisk, antikapitalistisk perspektiv.
Kommentar
13. oktober 2014 - 11:46
Der er ikke mange sprækker i krigskoalitionen mellem politikere og medier, slet ikke når Enhedslisten også bakker op bag krigsinitiativer. Alligevel trives krigsmodstanden, og fredbevægelsen har et potentiale, der rækker langt ud over venstrefløjens rækker.

Annonce