22. april 2012 - 12:17

Ikke et ord om Al Khawaja - på Modkraft

Al Khawaja har nu nægtet at indtage vædske - vi ved det alle sammen - alle medier omtaler det - når de ikke drukner os i dagslang tvhyldest til landets afdøde reele regent.

Vi ved alle sammen godt, at Bahrain er et sygt diktatur, men at ingen griber ind og proklamerer kamp for demokrati, fordi USA har sin vigtigste flådebase der.

Vi ved at der nu skal holdes Formel 1 løb dernede, og dersom man har fulgt lidt med ved man, at manden der er blevet stinkende rig på de løb, ved forskellige lejligheder har hyldet Hitler.

Vi ved osse godt, at Al - Khawaja er dansk statsborger, men at DF ikke skyr nogen lejlighed til at tilsvine enhver muslim, hvis døtre går med tørklæde -som om det var folks religiøse eller politiske holdninger, der bestemte hvorvidt de har samme rettigheder som alle andre...... Man kommer til at tænke på Breivik.

Har jeg selv gjort noget ??  Nej, med skam at melde har jeg intet gjort, Intet ud over at følge lidt med.

Jeg har f.eks set denne smukke video, lavet af Al- Khawajas datter : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MieH7ll6-W8   en video der med tanken om Al-Khawajas tilstand og heltemodig indsats for demokrati kan få selv det hårdeste hjerte til at føle igen.

Og jeg har læst på denne side  den officielle side for Al-Khawaja  : http://witnessbahrain.org/

Jeg ved godt, at vi må slås for rettigheder og lighed i vores eget land- jer har ikke et større udblik end andre - men når jeg idet mindste vil læse lidt om Al- Khawaja på min yndlingsportal, Modkraft, bliver jeg skræmt af at se hvor stærk provinsialismen er, når end ikke Modkraft forstår proportionerne af det der sker i Bahrain lige nu.

Når Modkraft ikke nævner det med et ord. IKKE ET ORD, IKKE ET ORD LIGE NU, HVOR DET SKER, så er der den internationale solidaritet for svag i dette land....

Kommentarer

Ja, ja,

det er en artikel fra 13.04  det er ikke meget at komme med her 9 dage efter....

Det kan du have en pointe i (omend den vel også gælder så mange andre emner, som Modkraft kunne have dækket mere?), men det taler da imod påstanden om, at er ikke har været "et eneste ord" om sagen.

Sagen har fået stor omtale i alle medier, så det er nok derfor at bloggere, som du selv, og andre frivillige bidragydere har skrevet om andre sager.

http://modkraft.dk/artikel/links-om-bahrain-og-abdulhadi-al-khawaja

http://modkraft.dk/content/bahrain-sl%C3%A5s-fortsat-demokrati

http://modkraft.dk/noter/bahrain-aktivist-i-livsfare

Hej Elizabeth, det er altid dejligt at få pisk af sine venner - men det er bare ikke rigtigt, hvad du skriver. Udover ovenstående kan jeg tilføje nedenstående links:

http://modkraft.dk/node/15700

http://modkraft.dk/blogindl%C3%A6g/er-julemanden-p%C3%A6dofil

http://modkraft.dk/blogindl%C3%A6g/danmark-m%C3%A5-%C3%B8ge-presset-p%C3%A5-bahrain

http://modkraft.dk/content/amnesty-dronningen-skal-tage-afstand-fra-bahrain

mvh

altså sådan cirka 1.600 ord (foruden dette blogindlæg), hvoraf godt 1000 er fra den journalistiske del og resten er fra bloggere. Det holder vist ikke helt at sige at der ikke har været ét ord om sagen :)

I denne weekend, når man tjekkede Modkraft, stod der ikke et ord.

Det er jo ikke alene Bahrain her og nu jeg tænker på - jeg søger at påpeger en åbenlys svaghed ved Modkrafts dækning af international politik - en svaghed, der vel skyldes en generel svagned på venstrefløjen.

 

 

For det første, synes jeg det er en rigtig prioritering af Modkraft - hvis man skal prioritere - at skrive om de ting, som resten af medierne ikke dækker, eller at bringe sine egne vinkler. Modkraft er ikke nogen læseres primære nyhedsmedie, og kan ikke dække alt - Modkraft er til gengæld er et progressivt supplement til de andre og større medier, og kan udfylde huller i deres verdenssyn og -dækning. Det er dét Modkraft er gode til, og det er det jeg synes er en rigtig prioritering.

Som du kan se, så har Modkraft faktisk dækket sagen, og skrev om den længe før de fleste andre danske medier tog den op. Nu hvor sagen er i de andre medier, så kan man godt argumentere for, at Modkraft ikke længere behøver at prioritere det... MED MINDRE Modkraft kan finde en alternativ vinkel, eller et interview med nogen i Bahrain eller noget andet.

Det kunne være rigtig fedt, hvis Modkraft havde ressourcerne til at bide sig fast og fortsætte dækningen af en sag med progressive vinkler, som de andre medier ikke har adgang til osv... og det har Modkraft da også ind i mellem, men måske ikke lige i den her sag? I så fald vinder man jo ikke noget ved at Modkraft bare bringer en artikel der har samme oplysninger og vinkler som dem, man feks. kan læse i Politiken. Jeg synes ikke der er nogen grund til at gøre noget, der allerede er gjort, hvis man ikke kan bidrage med noget nyt.

For det andet: Jeg tror altså ikke, at du kan oversætte Modkrafts manglende ressourcer og/eller prioriteringer til en generel konklusion om hele venstrefløjen. Store dele af den danske venstrefløj laver solidaritetsarbejde eller følger begivenheder i andre lande. Det kunne da godt blive bedre og mere udbredt, men det findes altså!

Jeg tror snarere at "problemet" er at Modkraft ikke får så mange bruger-indsendte artikler som tidligere. Dermed får man jo ikke de input fra hele venstrefløjen, som giver den alsidighed, du måske efterlyser.

Løsning? Vi ved, at de er dele af venstrefløjen som beskæftiger sig intenst med hvad der sker rundt om i verden. Vi ved måske også at Modkraft ikke får så mange inputs fra venstrefløjsaktivister, som man måske kunne have brug for, og vi har her og nu en tese om, at det betyder at den internationale dækning på Modkraft halter lidt efter.

Kunne man for eksempel forestille sig, at Modkraft eventuelt etablerede et semi-formelt samarbejde med for eksempel Internationalt Forum (en organisation der beskæftiger sig intenst med internationale forhold, og i mange tilfælde har "kontakter på jorden" og aktuel viden) om at de leverede stof til artikler? Det var bare en idé.

Jeg synes nemlig også, som Elizabeth, at der kunne være endnu flere artikler på Modkraft - om mange flere ting (og gerne med interviews, fakta, vinkler og emner som de andre medier ikke har). Men det kan en lille journalist-stab jo ikke alene. Det kræver at hele venstrefløjen bidrager. Ressourcerne findes jo på venstrefløjen. Kunne det være en idé at etablere nogle formelle kanaler mellem dem og Modkraft, så de ressourcer også kan få et større publikum?

PS. Jeg har ingen idé om hvorvidt og i hvilket omfang Modkraft allerede har samarbejde med andre organisationer på venstrefløjen. Det var bare en tanke.

Pt er der ni internationale historier på forsiden alene, men det kan naturligvis sagtens blive bedre. Artikler kan sendes til redaktion@modkraft.dk:) 

OIe Sandberg - jeg er helt enig - og håber at dette måske kan give anledning til, at styrke det internationale stof.

Håber at jeg tager fejl i, at det internationale perspektiv er trængt i baggrunden på venstrefløjen - men hvis jeg ser på Enhedslisten Århus (hvor jeg selv er medskyldig) ser jeg ikke megen fokus på verden rundt om os. Oplever ikke "venskabsaftener" med de mange folk fra hele verden. der kunne berige vores udsyn og forståelse.

Charlotte - jeg har tjekket de 9 artikler du omtaler. De er jo stort set om Eu- Europa-- udover Palestina og kurderne er der ikke megen stof om det der sker i verden. Så - igen jeg er enig med Ole Sandberg- grundlæggende.

Der bor folk fra hele verden i llle DK - kloge og engagerede folk . Alene de to nærmeste kioskejere, hvor jeg bor, er afghanere, de r kunne bidrage. Den ene har undervist på militær akademiet i Moskva, og den anden har knap tid til at betjene butikken, fordi han som journalist er travlt optaget af at skrive artikler.

Der er nok af  dem - og har de ikke kiosk, så kører de taxa....

Myanmar, Rusland, Frankrig, Holland, Italien og USA kan vel strengt taget også defineres som Udland:) Men spids endelig blyanten og send os artikler!

Klik her -og se dette billede af Zainab al Khawaya- demonstrere for sejr og fred for folk i Bahrain - og for sin far.....http://newsweek.tumblr.com/post/21656442470/frommadon-zainab-al-khawaja-protesting-alone-in

skriv under for Al- Khawaja og de andre fanger  hos Amnesty

http://www.amnesty.dk/side/frigiv-abdulhadi-al-khawaja

 

 

 

Lande som USA og UK fortsætter med at sælge våben yil diktaturet i Bahrain ...

klik her og se Maryam Al-KHAWAJA tale om situationen

https://www.facebook.com/groups/freealkhawaja/204683386315986/?notif_t=group_activity