31. marts 2012 - 23:21

Småborgerlige stenkastende individualister

Der havde været megen usikkerhed, ja direkte frygt blandt Århus´borgere for, hvordan det ville gå idag, hvor fascister forenet i muslimhad skulle samles, og hvor venstrefløjen havde opfordret til moddemonstration.

Pressen kørte det helt op. Butiksejere ville lukke. Men politiet lovede at de kunne styre det. Kunne de det ? Hvor mange kom der ? Kom der en masse til demoen imod dem - så mange at enhver ku se, at vi var de fleste, os der vil have respekt for alle uanset religion osv. Faktisk bare respekt for menneskerettighederne. 

 

Og så kom dagen - og der kom bare mega mange  - og rygtet lød, at der kun var 75 nazier nede i parken. Og solen skinnede og vi fyldte hele Bispetorv - vi var mange flere end 10 dage før, da byrådet havde indkaldt til et arrangement, med masser af musik af alle slags, og reklamer på busserne, Og det var rigtig fedt, og folk klappede, af musikken og talerne og de hørte virkelig efter - ikke bare lissom til 1 maj, hvor folk bar snakker og går rundt. Og der var masser af fagforeningsfaner. 

 

Men så sidst på dagen, viste det sig, at nogle af de sortklædte var taget hen og havde kastet med sten osv der hvor nazierne stod. Måske var det osse nogle af de store gutter fra Gellerup, der havde gjort det, men på tv ku man kun se de sortklædte.

 

Og hvilket billede står der så tilbage  efter idag ?

Ja indtil det skete var billedet entydig succes. Vi havde vist os som fredelige antiracister, en bredt sammensat flok af alle slags - en demonstration alle kunne have været med i....Men nu ? Hvilket bilede stor der nu tilbage for de 310.000, der kun ved noget om dette fra TV og aviser ?  Hvilket billede fik de ?

 

Og hvad med fagforeningerne - såsom FOA, der er meget bevidst om, at de har en etnisk totalt blandet medlemsskare - gør de voldelige samarbejdet bedre med fagforeningerne ?

 Forbedrer de stenkastende opbakningen i befolkningen ?  Gør det sammenholdet bedre? Eller kan Morgenfascisten Jyllandspesten med bare en lille smule berettigelse skrive, at det drejer sig om en krig melem yderfløjene ?   Ja, det kan de jo- skønt det kun drejer sig om en brøkdel.

 

Disse sortklædte er småborgere -småborgere fordi de ikke forstår betydningen af at mobilisere bredt, betydningen af at organisere arbejderklassen - i al dens magfoldighed.

De tror at deres "heltemodige " indsats mod fascisterne vil skræmme dem væk fra gaden - at den vil inspirere til mere modstand.  ikke alene er det grundlæggende en fejlantagelse - for de opnår kun at skræmme folk væk fra os, at sætte os i dårligt lys. De er ovenikøbet en flok amatører! De kommer slaskende i sidste øjeblik og  formår end ikke at få tævet fascisterne. Hvad skal det ligne ?

Nej, hvor gerne de end ser sig selv som militante antifascister, er de en flok  småborgelige individualister, der ikke forstår betydning af en massebevægelse. Grundlæggende er de lige så skadelige som de såkaldt revolutionære, der med samme tankegang, ville afsløre statens råddenskab  - de "revolutionære" terrorister - RAF m.fl.

 

Men jeg stoler på de seje folk, der stod bag arrangementet og på de mange fagforeninger, der deltog. Jeg stoler på, at de mange tusinder der var der selv vil sige ude i byen, at det var super, at det v ar flot, at talerne var super, og at musikken var fed.

 Alle vi ved godt, at sammenholdet mellem det store antiracistiske flertal er så vigtigt, at de "revolutionære" brushoveder ikke vil få lov til at ødelægge sammenholdet.

 

Næste gang -  hold jer væk i småborgerlige individualister med jeres handsker på til at brække brosten op, jeres "cool" udstyr, I der ser jer selv som en revolutionær fortrop, men reelt bare  er selvdyrkende småborgere.

Kommentarer

nej men det er da et dårligt forsøg på at skabe en dialog at starte med en sviner til de folk man ikke kan li'.  men det er jo ikke en dialog med de militante du ønsker men bare ytre ldt mundgalde, over du selv har ondt i røven og er blevet fornærmet.

det resulterer bare i at man helt vil holde op med at respektere jeres metoder. held og lyke med  det. jeg er så pisse træt af at blive sammenlignet med fascister, fordi folk som dig ikke kan se udover det ''bandekrigs'' billede som medierne har malet af tingene.

"nej men det er da et dårligt forsøg på at skabe en dialog at starte med en sviner til de folk man ikke kan li'.  men det er jo ikke en dialog med de militante du ønsker men bare ytre ldt mundgalde, over du selv har ondt i røven og er blevet fornærmet."

Den tror jeg du startede selv. Når du indleder et debatindlæg med "Småborgerlige stenkastende individualister", hvad havde du så forventet? En reel debat?
Du har selv lagt stilen an, så kom ikke her og sig du er overrasket.

Jeg gad egentligt ikke blande mig i diskussionen, men nu bliver jeg altså nød til at spørge. Kan alle jer der kører på automatpilot og har travlt med at fordømme AFAerne ikke forklare mig hvordan en fredelig demonstrationen skulle kunne stoppe fascisterne i at blive stærkere? Al erfaring viser at det ikke hjælper at ignorere problemet, tværtimod.

Nej, al erfaring viser, at fredelig folkelig afstandtagen fra racisme og ekstremisme er det eneste, der fungerer, hvorimod voldelig konfrontation kun med til at gøre højreekstremisterne stærkere. 

 

Hvornår mener du, det var tilfældet, at en voldelig konfrontation kun var med til at gøre højreekstremisterne stærkere?

Kære navnebror Steffen

Vi havde vundet over fascisterne indtil kl 15.30. De var totalt til grin med en sølle opbakning og dårlig organisering.

De havde glemt mikrofoner og højttalere, men det var for så vidt ligegyldigt, for de var så få, at de ikke behøvede det store udstyr, men nogle idioter syntes åbenbart, at de skulle have lidt hjælp, så deres modbydelige demonstration skulle blive en succes. Og det blev den:

"Engelsk ekspert: Aarhus-demo giver højrefløj vind i sejlene"

http://www.bt.dk/danmark/engelsk-ekspert-aarhus-demo-giver-hoejrefloej-vind-i-sejlene

Disclaimer: Jeg har ikke hørt indslaget i Radio24syv, men blot læst den linket artikel.

Steffen: Jeg er ked af at skuffe dig, men der er intet i den linket artikel der antyder at det netop er den direkte antifascistiske konfrontation der får Matthew Goodwin til at betegne dagen som en succes for EDL/DDL. Tværtimod taler han om at det er det at de har fået mulighed for at mødes og snakke sammen, som det der kan være afgørende for deres fremtidige succes.

Det er virkelig ærgeligt når man forsøger at skælde andre antifascister ud for deres valg af metode, og så bakker det op med falsk dokumentation.

AFA beskæftiger sig med fascisme- og nazi-problematikken på daglig basis; mit gæt er at de generelt ved betydeligt mere om hvad der effektivt bekæmper fascisme og nazisme end folk der til daglig intet gør for at bekæmpe disse og blot ved begivenheder som denne sidder ved deres keyboards og kritiserer andres handlinger. Det er også min opfattelse at det i høj grad netop er selvsamme antifascister der organiserede denne manifestation direkte eller indirekte(?), og det derfor især er helt absurd med al den ukonstruktive stråmands-bespottelse de udsættes for her.

I stedet kan jeg anbefale at undersøger sagen lidt nærmere før man kritiserer ved at følge og læse mere på projektantifa: http://projektantifa.dk/

@ Marcus

Vi ved i hvert fald, at konfrontation er med til at øge rekrutteringsgrundlaget for højreekstremistiske grupper. Så på den konto scorede de stenkastende anti-fascistiske et klart selvmål igår. 

Talsmand Per Jensen siger :

 »Jeg synes, det er ærgerligt, at det er balladen, som kommer i fokus. Højreekstremisme er et voksende problem. Ikke mindst i Aarhus, hvor en voksende gruppe højreekstreme hooligans spreder had og frygt i Aarhus’ gader. Derfor er det simpelthen så irriterende, hvis balladen kommer til at overskygge dagens budskab fra 4.000 fredelige demonstranter, nemlig et klart og tydeligt nej til racisme og ja til mangfoldighed«.


I, der synes jeres adfærd var i orden, skal vide, at det synes arrangørerne ikke.

Kunne I ikke i det mindste respektere det ???

Og så hold op med at snakke om at falde nogen i ryggen - det er jo jer der gør det. 

 

 Den adfærd arrangørerne ikke bifalder foregik ikke til deres arrangement, men et andet sted i byen. Man kan mene hvad man vil om det der skette i og omkring Mølleparken, men det giver ingen mening af svine folk til for at bryde et kodeks hvis det ikke foregår til arrangørernes demo/fest/etc.
Selv medierne fatter at dele det op i tre episoder: fascisternes demo, ÅfM og fornævnte ved Mølleparken. Hvorfor kan i andre så ikke?

"Småborgerlige individualister" ..hvad er det for noget pis at lukke ud om folk som også går ind for et fysisk forsvar mod fascister. Måske er det dig som sidder og har siddet lidt for længe derhjemme og lyttet til mediernes forsøg på splittelse af de antifascistiske bevægelser. Der er ingen "sortklædte AFAer" som ikke også går ind for brede aliancer. Og mange indenfor denne gruppering (det autonome mijlø) er selv drivkræfter til at for de store demoer op at stå. Desværre Elisabeth tager du fejl når du tror at man ikke kan have den holdning at der skal bruges forskellige midler i kampen antifascistiske kamp på forskellige tidspunkter. I det venstreradkale miljø har der væet tradition for militant antifascime.  For fascisterne er kampen om gaden, det at fysisk kunne råde over gaderummet, marchere ol. helt central. Derfor har f.aks AFA tidligt defineret at man ikke går af vejen for en konfrontation med det formål at fordrive fascisterne fra gaden. Dette er sket med held mange gange. I andre situatiner er det blevet vurderet at en komfrontation ikke var smart, men her har man deltaget i de "folkelige" protester mv. Op til demoen i århus i går valgte AFA åbenbart at være usynlige hvilket resulterede i at det autonme venstreradikale miljø gik spredt i demoen og der var ingen organiserede militate blokader el. Dette var efter min menng en stor fejl. For at tro at den politiske holdning om at ville smide fascisterne fysisk på porten forsvinder bare fordi vi ikke snakker om den eller undlader at organisere aktioerne er utopi. Og dit latterlige forsøg, Elisabeth, på at nedgøre politiske kammerater ved at kalde dem "småborgerlige" er helt grotesk. tror du at den militante antifascisme startede i århus i går?

"fysisk forsvar mod fascister"

Hvem var det egentlig, der måtte forsvare sig selv i går? En flok klaphatte går til angreb på DDL og EDL. Hvem er fascisterne?

Iøvrigt når jeg bruger begrebet småborgerlige er det ikke for at genere de omtalte - så er det fordi jeg mener, at den  måde vi handler og tænker afspejler en klasses standpunkt.

Arbejderbevægelsens dyrekøbte erfaring er, at sammenhold gør stærk, og at individuelle udfald ikke ændrer en disse. Det der ændrer er sammnehold, fælles manifestation.


Der er ikke noget nyt i det - allerede Karl Marx sagde, at når en tanke slår rod i en klasse udgør det en materiel kraft. Marx var dialektisk materialist -det vil super kort sige, at han mente, at det var de materielle forhold i samfundet, var grundlæggende - men dialektiker --fordi han netop så vekselvirkningen mellem de materielle og ideele (altså tanker) som afgørende.

Så når jeg omtaler stenkasterne som småborgere er det ikke en tilfældighed - småborgerne har , som klasse, ikke arbejderklassens erfaring, netop fordi de i og med deres klasse er individualister, der vil klare sig uden om fællesskabet.

Hvis jeg skal forstå dig ret: betyder det du siger, at vi skal bakke op om den socialdemokratiske linje, som flertallet i arbejderbevægelsen altid har støttet sig til? Det er jo direkte stupidt at drage sådan en analogi, at man ikke må gå et skridt videre end flertallet, så længe man ikke ødelægger disses mulighed for at protestere på deres foretrukne måde.

 Var Partierne og Fagbevægelsen kun lykkedes at samle et par hundrede forkølede demonstranter imod Fascisterne, så var AFA aktionen nok berretiget.

Men nu lykkedes det faktisk at få samlet den største og bredeste Demonstration imod Fascismen i nyere tid, hvilket beviser at der ER stor modstand blandt Danskerne imod Fascisme. Men AFA-aktionen fjernede desværre medienes fokus fra dette faktum.

Derfor slutter jeg at AFA´s kamp-aktion både var dum og unødvendig.

Bjarne, der var ikke tale om en AFA aktion - det var den lokale ungdom der var drivkraften i begivenhedernes udvikling.

Dette udsagn kan jeg tilslutte mig. Ud af de 89(?) anholdte var hele 41 fra Gellerup og omegn, ifølge pressen dagen derpå. Så at sige at konfrontationerne ikke havde lokal forankring i Århus er direkte forkert, selv om det da naturligvis ikke kan benægtes, at der også deltog udefrakommende aktivister.

Jamen hvis der ikke deltog AFA´er i denne "De få´s Aktion" så ville det da klæde AFA at bekendtgøre dette offentligt.

Umiddelbart virker det ikke særligt respektfuldt overfor det brede initiativ at gå i konfrontation, når parolen var en anden. Rent mediestrategisk virker det heller ikke umiddelbart særligt gennemtænkt. Med mindre man på forhånd havde tænkt sig, at konfrontationen skulle fylde mere i medierne end det brede fredelige initiativ, for det kan vel ikke komme bag på nogen, at det er konsekvensen. Jeg mener, at hvis man vil gå imod parolen i en demonstration, må man melde det ud og lave sit eget initiativ. Jeg savner en presseudmelding- som fortæller at konfrontationen står for egen regning, så vi andre ikke skal bruge krudt på at argumentere for at vi ikke er voldspsykopater og hvad ddls tilhængere ellers kan bruge til at forplumre debatten med. Når jeg nu skriver "man" og lidt svævende, er det fordi jeg ikke ved helt sikkert , hvem jeg skal henvende mig til. Men jer, der kaster med sten: tag og meld ud. Jeg synes det er urimeligt overfor alle andre at blive slået i hartkorn med vold, når man ikke ønsker det.

 

Bente, det er flot at 'definere man ikke går af gaden af frygt for en konfrontationer', når nu man kommer ind med bussen lørdag formiddag, men hvor er respekten for de mange århusianere, der skal leve med WP og en alt for stærk højrefløj, og som - desværre - ikke i tide formåede at tage gaden tilbage. Det er deres situation du skal handle ud fra. Det nytter ikke noget at være flest og stærkest én eller to lørdage om året, hvis det er omvendt alle andre dage.

Dem der kastede med sten og flasker i går, har skadet det antifacistiske arbejde i Åhurs kolossalt. Det var unge i sorte jakker og det der 'antifa-look' og så en del indvandreer rødder. Sidsnævnte forventer jeg ikke foretager de skarpeste politiske analyser af situationer, og det forstår jeg til fulde. Men førstnævnte burde virkelig kunne tænke lidt længere end til nærmeste adrenalinkick.

Jeg ved ikke hvad AFA lavede i går. Mit indtryk var at de støttede arrangørernes linje. Så det er ikke nødvendigvis dem som jeg, bloggeren og andre her i tråden retter kritikken i mod.

 

Til dem der skyder skylden for balladen på AFA i går: AFA har hele tiden bakket op om den lokale linie vi har lagt, og respekteret de ting vi har meldt ud. Det er de forkerte at pege fingre af.

- en fra Århus

Enig til dels. Godt nok skal man heller ikke tolere folk der brækker brosten op og kaster cykler osv. Men denne os og dem retorik er heller ikke ligefrem inkluderende. Nu var min oplevelse som presse mere at man kan tale om flere grupper på både højre- og venstrefløjen, etiske-danskere og politiet; de fredelige, dem der blev på bispetorvet, Dialog-politi, reaktionsstyrkens aggressive strategi med at lokke de konfrontationssøgende ned til mølleparken, også de konfrontationssøgende fra EDL etc. Tydeligt var det jo allerede at man bevidst ville have de voldelige demonstranter mod Møllerparken, da faktisk flere som så mistænkelige ud, blev lukket igennem deres afspærringer af transitter, uden at blive visiteret og kun blev stillet en eller flere spørgsmål. Og da flere af de sorte blokkere og lokale fra Gellerup nåede for tæt på konferencen, så slog man til. Det er set før. Også i Hillerød i tidernes morgen 2006 med en vis Bjarne Benlås som indsatsleder tog man en hel demonstration fra Hillerød st. og gelejdede den væk to kilometer fra slotssøen, lavede kettle-manøvre og så slog man til m. voldsomme anholdelser, da demoen kogte over. Man kunne jo måske have undgået de mange anholdeser, hvis man allerede fra start i en kæmpe cirkel, vha. kanalen, havde skrappe afspærringer min. 500 meter fra Mølleparken. Men anyway ovenpå alt dette skal man rose politiet; kunne det jo være for deres fodfolk i gule veste. Lad os da håbe at det bliver mere implateret fremover. Og ellers ja; rigtig fed demo til lyden af Medina og med Bubber væk fra sit badekar!:D

@ Aarhusianer

 

Fint at du har sat det i parentes, det med umotiveret, men det afslører stadig at du intet har forstået af, hvad der foregår omkring dig.

Jeg tillægger absolut højreekstremisterne intet, de ikke selv har cementeret de sidste mange år i Århus. Så sent som i går patruljerede de højreekstreme voldsbøller rundt i Mølleparken med deres avancerede ”udstyr”: Har man en fascistisk tand, er der altid blod på den.

De folk der bruger militans mod højreekstremisme går ikke til dagligt rundt og skaber voldelige konfrontationer overalt, men reaktionen og handlinger skal ses som direkte respons på den eskalerende vold, der er oplægget fra højreekstremisterne.

 

@ Elisabeth

 

Det kan være det ikke virker som et rigtigt svar, fordi der som udgangspunkt ikke er nogen relevant kritik i din klumme.

Du har ingen alternativer. Det eneste du får skabt er en følelse af trækken overbærende på skuldrene over de folk der ikke oplever og ikke forholder sig til den fascistiske vold som en del af deres hverdag. Samtidig er det en splittelse, fordi den selverklærede rumlige altruist, i virkeligheden viser sit fjæs som en naiv navlepiller.

 

Jeg vil i øvrigt gerne udrede en yndet og bevidst retorisk misforståelse fra borgerlige kredse i denne debat: Der var på intet tidspunkt tale om, at den store brede demonstration fik ændret sit udtryk. Der var en stor bred mangfoldigheds-demonstration i byen der var en kæmpe succes og som forløb fredeligt og efter planen og så sideløbende et andet sted i byen var der sammenstød, hvor man satte hårdt mod hårdt: Der var tale om flere forskellige aktiviteter og udtryk.

På intet tidspunkt var der tale om, at den ene aktivitet forstyrrede den anden. En demonstration foregår i det offentlige rum, men har ikke af den grund patent på al udtryk i det offentlige rum. Visse borgerlige medier prøver gerne at pådutte forskellige demonstrationer ansvar for alt der er sket samtidig i en meget bred radius... og småborgerlige sluger det åbenbart råt. Synd og skam.

Rummelighed, ha, så længe det udelukkende er på dine præmisser.

 

Den fredelige demonstration fik lige præcis så meget opmærksomhed som den ellers ville have fået.

Det eneste jeg hører her, er faktisk bare en masse galde der burde rettes mod medierne, fordi man er fornærmet over, at man ikke kan styre deres sensations- og relevanskriterier. Dette er måske mest tydeligt udtrykt af Bjarke Hansen i denne debat, men det er tydeligt at det er udtryk for baggrunden for samtlige småborgerlige indspark. Jeg håber sgu aldrig jeg bliver 'voksen og ansvarlig' hvis det betyder at budskaber fra tossekassen er mere tungtvejende end personlige oplevelser med kammerater.

 

Elisabeth: Hvor er du til at fordømme den daglige højreekstreme terror i nazismilets by? Hvor er du til at fordømme, at der bruges uendelige ressourcer fra skattepuljen på at leje busser og agere beskyttelsesværn om voldelige højreekstremister fra hele Europa (der har haft politi-eskorte på siden de ankom til hovedstaden for flere dage siden)? Hvor var du for ikke længe siden, da en antifascistisk sørgemarkering af et umotiveret voldeligt overfald begået af højreekstreme blev mindet i Mølleparken og så angrebet med flaskekast af lokale fascister? Hvor er du, når den ene efter den anden terroriseres af fascister og politi? Nåh nej: Det sker jo på dage, hvor du og andre småborgerlige sad og pillede navle og derfor var ligeglade med hvad der skete udenfor vinduet. Så længe I må bevæge Jer på gaden i en aura af naivitet om volden i samfundet og denne illusion ikke forstyrres, er der ingen grund til at fatte pennen. Jeg brækker mig!

 

Velkommen til virkeligheden og velkommen ud i det offentlige rum. Hold op med at være fornærmet over, at du – når du den eneste ene gang er ude og støve holdninger af – ikke kan styre alt omkring dig!

Det der er deprimerende og skadeligt, er de sølle stakler der vil skabe enhedsfront og som ikke har fattet, at det eneste der har virket gennem tiden mod fascister og højreekstreme er konsekvent militans. Århus er nærmest nazistisk hovedstad, fordi byen kollektivt har valgt at vende det blinde øje til og kalde det en 'bandekonflikt'. Ja tak til bred antifascisme, men mange gange nej tak, hvis det betyder at fascisme får lov til at trives og udtrykke sig frit og voldeligt, pga det evige hensyn til småborgerlige illusionisters hellige og ukrænkelige aura af demokratisk velfærdsfanatisme. Volden skal helst skjules i statistikker såvel som på gaden, når den kamoufleres af uniformer.

Vær dog lidt solidarisk og forstående. Start med at vis den respekt overfor andres udtryk, som du gerne vil have dit eget har og ret skytset mod medierne og et samfund der tror at man kan ignorere ting til døde.

 

Sammen er vi stærkest.

FreddyN, jeg synes ikke rigtig at du forholder dig til min kritik af at retfærdiggøre en voldelig strategi med at modstanderen har en voldelig strategi...

"Fint at du har sat det i parentes, det med umotiveret, men det afslører stadig at du intet har forstået af, hvad der foregår omkring dig."

Oplys mig! Hvordan kan vold kaldes selvforsvar på basis af intentioner man selv tillægger offeret? (Uanset hvor usympatisk vedkommende måtte være...)

"Jeg tillægger absolut højreekstremisterne intet, de ikke selv har cementeret de sidste mange år i Århus. Så sent som i går patruljerede de højreekstreme voldsbøller rundt i Mølleparken med deres avancerede ”udstyr”: Har man en fascistisk tand, er der altid blod på den.

De folk der bruger militans mod højreekstremisme går ikke til dagligt rundt og skaber voldelige konfrontationer overalt, men reaktionen og handlinger skal ses som direkte respons på den eskalerende vold, der er oplægget fra højreekstremisterne."

Erstat højreekstrem/facist med islamist... Minder det om noget?

Eskalerende vold? I min uoplyste optik var det moddemonstranterne der eskalerede...

 

 

Jeg vil gerne se eksempler på, hvor  fremadstormende Fascisme, succesfuldt blevet bekæmpet med assativ dialog og pædagogik. Måske Elizabeth kunne komme med et par eksempler.

Hidtil har Nazisme og Fascisme kun kunnet bekæmpes med den samme vold de selv anvender. Til forskel for alle andre er Fascister og Nazister ikke sagesløse, de erklære selv, både i ord og handling, at de virker ved vold.

Men som sagt tidligere, så skal man vælge kampen med omhu, og i går var et dårligt valgt tidspunkt. 

Freddy N

Vold er vold uanset hvor den kommer fra, lad være med at tale om noget andet. Lad være med at misbruge min virkelig til at optræde sindsygt. Mød hinanden på en eller anden mark udkæmp det du virkelig gerne vil være nemlig en voldfixeret idiot, men misbrug ikke mit navn til det du egentlig vil, nemlig at slås med andre med samme tendenser. Du kan ikke se at det du gør er at skade mere end at gavne. Jeg er ihvertfald færdig med at demonstrerer der hvor du og dine kunne finde på at troppe op

Bliv voksen eller meld dig ind i en bokseklub

"Jeg synes det er urimeligt overfor alle andre at blive slået i hartkorn med vold, når man ikke ønsker det."
Problemet ligger vel primært i mediernes ensidede repræsentation eller befolkningens ensidede vurdering?

Og iøvrigt:

Her er en video som de højreekstreme selv har optaget fra deres flugt ud af byen:

http://www.youtube.com/watch?v=NHvCs5P3Zeg

Det taler vist for sig selv. Få øjnene op for hvad der foregår!

Bussens passagerer lyder som en flok idioter, og en idiot uden for bussen smadrer en rude... Er der noget jeg har overset?

Læs i øvrigt dagens leder i Århus Stifttidende: http://www.stiftenblog.dk/showpost.asp?bid=2637&pid=36070&utm_source=stiften&utm_medium=cmp&utm_campaign=blog_highlights

Fx "Som et lille aggressivt midtpunkt kunne den anti-islamistiske demonstration stå trygt indhegnet bag en mur af betjente og holde taler, gjalde slagord og lade modstanderne gå amok omkring sig. Sådan som det uden tvivl har været tanken fra starten: at fungere som katalysator for vold og ballade, for derefter at lade sig fragte væk i busser og med politieskorte med fordomme intakte. Godt tilfredse med resultatet af dagens manifestation."

@Freddy N: jeg har utallige gange -fx fornylig været med neden foran Hovedbiblioteket. Så kom ikke rendende med den du. Og den der belæring om fascisme som sådan og overfaldene her i byen - ved ikke, hvad du har gang i der. Min far var modstandsmand, blev taget, gennemtævet smidt i fængsel, og kun fordi han blev taget så sent, og derfor kun kom til Frøslevlejren, overlevede han. Jeg er født antifascist.

Og selvom jeg normalt kun sad derhjemme og så på, ville mine argumenter tælle. 

Mine argumenter har du stadig ikke forholdt dig til.

At forsøge at undertrykke andre individers ret til "fri tanke" og "fri tale" ER fascisme i yderste potens. Når man samtidig er villig til at bruge vold for at opnå, og gennemtrumfe, sin egen holdning/ideologi/dogme - så er man selv blevet til det man ønsker at bekæmpe - FASCIST. Det er fuldstændigt ligegyldigt hvilken "farve" fascismen har, hvis mål og metoder er de samme. Fascisme er undertrykkelse af individets ret - derfor må undertrykkelse af individets ret også genkendes som det det er, fascisme. Det der skete i går var fascisternes kamp mod fascisterne. Endda for at forsvare en ideologi (islam) der, dybest set, er fascistisk - hvilket jo gør hele situationen ekstra "komisk/sørgelig".

Det der er en rookie mistake. Hvis folk ikke selv tror på de rettigheder du remser op og de samtidig aktivt bekæmper dem så skal man ikke lade dem være i fred og lade dem gemme sig bag de principper de vil udrydde. Så har de selv ved deres egne handlinger stillet sig uden for fællesskabet og gjort sig til fjende af netop den fri tanke og den fri tale og  så er det ens forbandede pligt som selvstændigt tænkende individ at bekæmpe dem.

 

Gælder det du skriver også den "gren" af vor egen venstreorienterede grundholdning der ikke respekterer andres ret til at ytre sig indenfor demokratiets rammer/normer?

Hvis ikke, finder jeg det du skriver så ganske hyklerisk, selvforherligende og decideret farligt for freden/friheden/fællesskabet.

Med andre ord - det du skriver kan ligeså godt være en beskrivelse af vores egne sortklædte "tosser", som det kan være modpartens ditto. Man kan ikke bekæmpe intolerance med intolerance.

Undskyld mig... Så er det medierne der flytter fokus. Og man kan mene hvad man vil, omkring om vold mod nazister er reaktionært, progressivt, virker efter eller imod hensigten, men man kan aldrig forhindre at der er nogle folk (rigtigt meget netop de folk der mest af alt har mærket volden på egen krop), der i situationer som denne vil tage sagen/stenene i egen hånd og gå til angreb...

Og hvad man mener eller ej: Man kan aldrig nogensinde forhindre det! Det er det samme med snakken efter rydningen af Ungeren hvor folk havde ondt i røven over at der var blevet brændt biler af... Og for mig at se er det måske ikke det smarteste i forhold til den historie der skal fortælles i medierne, men det er umuligt at gøre noget ved...

Og jeg synes i hvert fald at det der angreb indadtil som jeg har set tusindvis af gange er lidt sørgeligt... For det gør det samme som medierne: Det flytter fokus fra den anti-fascistiske kamp til en intern mudderkastning om hvordan den skal kæmpes... En diskusion som er vildt vigtig, men gid den dog kunne blive taget sobert...

Altid skal man høre den der med at "de andre" er "småborgerlige" og "reaktionære" og at "VI" er de sande venstreorienterede... Lige pludselig kommer det til at handle om hvad det vil sige at være venstreorienteret - som sædvanlig - i stedet for at handle om hvordan man kan forhindre at byer som Århus bliver overtaget af nazistiske og racistiske voldelige folk der chikanerer og tæsker folk der er anderledes.

Og hey, man kan ikke forhindre medierne i at skrive som de gør, men man kan godt ignorere dem og klappe hinanden lidt på skuldrene over at man fik gjort noget - på mange forskellige fronter - for at markere modstanden imod fascismen. 

Held og lykke til Århus, og håber virkelig at kampen fortsætter på de fronter der nu er nødvendige, og at i kan stå sammen, for det er efter min mening det aller vigtigeste!!!

Sune

PS: Den der med antifa = fascister, hold nu op... Vil i påstå at der ikke er forskel på at banke tilfældige folk fordi de er grimme, mørke eller venstreorienterede, og så at banke erklærede fascistiske voldsmænd? Om man kan lide det sidste eller ej, så er det efter min mening IKKE det samme!!! Og ja, jeg synes også vold er klamt, pr. definition og jeg synes at al vold i princippet skal undgås... Men nogle former for vold er mere forståelige end andre... Og hvad man vil det eller ej, så ved vi jo alle sammen godt at der kan være situationer der er så ekstreme at fysisk modstand er det eneste der virker (som f.eks modstandskampen under besættelsen som selvfølgelig er noget for sig)... Men helt sikkert, så skal det undgås for enhver pris.

 

Elisabeth: Undskyld, men jeg ser altså ingen argumenter at forholde mig? Jeg ser kun ligegyldig mudderkastning, en begrænsning af mangfoldigheden og et udtalt ønske om splittelse, via en - som andre allerede har påpeget - en "dem/os"-retorik. Hvad er det præcis du ikke mener jeg forholder mig til? Det er da et fuldstændig unødigt angreb, at kalde en hel gruppe mennesker for "selvdyrkende småborgere".

Du forsøger at gøre en gruppe antifascister ansvarlig for mediebilledet og det er sgu' da et fatalt fejlskud.

Det eneste der kommer tilnærmelsesvis i nærheden af en kritik er en påstand om, at militante antifascister ikke forstå betydningen af at mobilisere bredt. Det er bare lodret forkert, da man OGSÅ ønsker at mobilisere bredt, men trods alt ikke kan styre medierne. Hvis der ikke er noget bredt ønske om at lade sig mobolisere i brede kredse har vi endnu et uløst problem. Det har før i tiden fungeret helt fint med forskellige udtryk - i hvert fald for dem der selv har deltaget - således at der er en fredelig blok og en militant blok. I et medie-univers havde det set meget bedre ud f.eks., hvis højreekstreme havde gennembanket nogle folk, for så kunne hele familien DK se hvor antidemokratiske og voldsforherligende de ellers er... det er bare ikke rigtigt et rimeligt offer på medie-retorikkens alter at lade kammerater sende i respirator.

Så kunne man gå ud og "lægge afstand" eller "fordømme". Tror bare at de højreekstreme og det danske mediebillede er jævnt ligeglade med hvad "de røde" og "de autonome" mener dagen derpå. At "fordømme" er en luksus forbeholdt politikere og andre offentlige linselus som altid følges med et kamera. Det er ikke noget særlig frugtbart alternativ til sammenhold og forståelse med denne intene "fordømmelse" og "læggen afstand til" uden alternative løsningsforslag.

Du forholder dig ikke til et afgørende spørgsmål der er blevet rejst om alternativerne: Hvorvidt du mener, at den eneste legitime vold i samfundet bør lægge hos statens politi? Du forholder dig ikke til, at fascisterne er en voldelig gruppe mennesker, der nogenlunde frit udøver voldsregime i Århus og hvilket midler skal man på daglig basis forsvare sig mod højreekstremistisk vold med? Det kunne da være fedt, hvis man hver dag kunne fylde gaderne med 'Århus for Mangfoldighed', men hvad er strategien indtil da, så vi undgår at bestemte mennesker skal leve i frygt for højreekstrem vold?

Hvis du lægge afstand til militant antifascisme og skaber splittelse, så åbner du reelt bare op for et tomrum, uden at komme med noget oplæg om, hvad dette tomrum i magtforholdet mod det yderste højre ellers skal fyldes med.

 

Karen Jespersen Syndromet

Tænk at man kan falde så dybt når man ikke engang får en ministerbil for det

Tilpisning er blot et symptom på villigheden til at være magtens redskab

Når først chancen er der, bliver det magten i sig selv - der blir motivet

Hvorfor gir Modkraft ikke også Freja Lindgren en blog? i alsidighedens navn ?

My Foot

Nu har jeg hørt fraseringen "militant antifascisme" så mange gange at jeg er ved at brække mig. Det er lige så tåbelig en betegnelse som "voldelig antivold" - det giver absolut ingen mening!!!

Chris: "Militant antifascisme" betyder vel bare at man ikke kun bekæmper fascisme pacifistisk, og at man derudover ser ud over sin egen næsetip, så selvforsvar også handler om at forsvare eks. andre venstreorienterede men også mennesker fra andre kulturer og med andre seksualiteter fra fascister og nazister? Hvordan giver det "absolut ingen mening!!!"?

 

Ja, bortset fra at du stiller dig til dommer over hvilke menneskers rettigheder der skal gøres "fri" og hvilke menneskers rettigheder der skal "undertrykkes". 

Ligegyldigt hvilken side af "hegnet" du står på, handler det om undertrykkelse af "de andres" rettigheder.

Man kan ikke bekæmpe undertrykkelse med undertrykkelse. Hvis man selv bruger samme metoder som dem man forsøger at bekæmpe, er man ikke selv bedre end dem man bekæmper.

En "ægte" anti-fascist bekæmper fascisme ligegyldigt hvilken "farve" den har.

På projektantifa.dk kan man udlede hvad AFA-linien vil opnå: primært at råbe slagord efter forsvarsligaerne. Hjælper det virkelig noget at politi og facister hører slagord?

Den konfrontation man ønskede skulle åbenbart ikke være voldelig med mindre man kunne provokere facisterne til at angribe - og selv da det skete var man tilsyneladende ikke indstillet på at tæske dem for alvor. Militansen kom vel mest til udtryk ved at der blev lejlighed til at angribe en bus med flasker og sten. Er det for at facister ikke skal kunne lege buser igen - uden at skulle betale risikotillæg?

Så vidt jeg forstår var sammenstødende i sidegaderne mest mellem politi og unge som i særlig grad er ramt af den hadske antimuslimske retorik fra forsvarsligaerne. Med andre ord vrede politisk uskolede mennesker. Det er nok naturligt at opfører sig radikalt i situationer der egentlig ikke kalder på det hvis man ikke har dsikuteret hvad der virker i en kamp som i høj grad handler om at påvirke offentligheden. Det burde være enhver ansvarlig politisk aktivists opgave at forsøge at kanalisere den slags vrede i konstruktiv retning.

Der er faktisk en grund til at disse aktioner er skadelig for mobiliseringen til manifestattioner imod facisme og racisme. Hvad er den store udfordring for mobiliseringen af en bred antiracistisk bevægelse og brede manifestationer da? Det er efter min mening politiets, vel nærmest antidemokratiske, overdrevne bekymring for ro og orden. Til brede antinazistiske demoer i Roskilde og nær Førerbunkeren i Greve i midt-halvfemserne lykkedes det politiet at finde undskyldninger til at spede demonstrationer med tåregas - og bruge episoderne til at råde folk til at blive væk fra kommende demoer. Hver gang var det konfrontationssøgende AFAer som var påskudet.

Det er derfor at fremskridt at sort bloks stormløb og slagordsråben først startede efter at den store demo var færdig. Men man retfærdiggjorde den usikkerhed i forhold til sikkerheden hvis man deltog i demoen mod de nationale forsvarsligaer. Man retfærdiggjorde at pædagoger i Gellerupplanen arrangerede aktiviteter for at holde unge fra at deltage i demonstrationen. Det er en stor hindring for at opbygge en endnu større front mod racisme og facisme. Havde pædagogerne dog bare diskuteret mål og midler i kampen. Og havde det store politiopbud dog bare vist sig at være overflødigt.

Ingen bør blive væk fra en demonstration som den i lørdags af frygt for hvad det kan udvikle sig til!

Hvornår må den antifacistiske kamp blive voldelig? Efter min mening i selvforsvar herunder forsvar for andre. Lav hjertens gerne vagtværn hvis i frygter at et arrangement vil blive overfaldet. Men at overfalde folk fordi de har de forkerte tatoveringer og den forkerte t-shirt eller skjorte er ikke ok. Forebyggende tæsk og hævnaktioner falder ikke ind under det acceptable. Forsvar, kun forsvar!

Som svar på højre-terroren - som systematiske overfald på bestemte grupper for at skabe frygt rettelig må kaldes - må man nøjes med politianmeldelser. Gerne med navne på gerningsmanden, mændene eller kvinderne. Men vendataen er ikke vejen frem. Vi er nød til at kræve at politiet bliver i stand til at efterforske og få højreterroristerne dømt.

Som en af "de der kun ved noget om dette fra nyheder og tv" (forstået sådan at jeg desværre ikke selv kunne deltage igår) står det ganske klart at der igår var en stor succesfuld anti fascistisk demonstration der forløb fredeligt og sørgede for en anti fascistisk sejr og succes. Derudover står det også ganske klart at der SIDELØBENDE (hvilket nærmest alle medier gjorde opmærksom på) var en SEPERAT gruppe antifascister, både lokale og udefrakommende, der valgte at konfrontere racisterne som de fandt det nødvendigt. Disse mennesker sørgede for racisternes fiasko og kæmpe nederlag.

Med andre ord skete der to ting igår: Antifascisterne vandt takket være Århus For Mangfoldigheds enorme indsats. Og racisterne tabte takket være de konfronterende antifascisters lige så store indsats.
Hvad der her er ekstremt vigtigt at bemærke er hvad det var for et slags arrangement racisterne forsøgte at stable på benene.
Det var ikke bare en eller anden tilfældig hadefuld demonstration; Det var et forsøg på at markere en opstart på et europæisk netværk. Det var i mine øjne uhyre vigtigt at dette forsøg gik så elendigt som det overhovedet var muligt, og at de deltagende racister forlod arrangementet så slukørede som det kunne lade sig gøre.

Som "aktivist på livstid" har du formentlig selv deltaget i aktioner, happenings eller demonstrationer der er blevet forpurret af politiet, politikere eller andre modstandere, og du ved formentlig derfor hvor demotiverende sådanne forstyrrelser virker på fremtidige aktioner.
Jeg kan ikke forestille mig noget større tegn på fiasko og en større demotiverende følelse end at få sin demonstration stoppet før tid, for herefter bogstavelig talt at blive smidt på porten med flasker og sten mod bussen.

Tilbage er kun at sige TAK til ÅFM for deres kæmpe indsats for et flot antifascistisk udtryk og et kæmpe stykke arbejde for at samle folk.

Og et ligeså stort TAK til de antifascister der saboterede racisternes foretagende og sørgede for at der ikke var et lyspunkt på det der skulle have været deres store dag.

Og en kæmpe finger rettet mod medierne der endnu engang forsøger at så splid blandt venstreorienterede aktivister og spinne historien til deres tabloid-agtige 'virkelighed'.

Og til slut et suk til de mennesker der kører med på mediernes retorik. om de er SF politikere eller "aktivister på livstid".

Her lige et par artikler fra The Guardian, der havde en reporter i Århus i går.

I denne, en af UK's mest respekterede aviser, stjal balladen altså ikke fokus. Man er mere interesserede i at dagen var og blev en kæmpe fiasko for EDL.

EDL summit in Denmark humiliated by low attendance http://www.guardian.co.uk/uk/2012/mar/31/edl-summit-denmark-low-attendance

Far right militants fail to strike blow against Islam on their Danish awayday http://www.guardian.co.uk/uk/2012/apr/01/english-defence-league-european...

De er en flok småborgerkravl - det er fuldstændig korrekt. Det er ikke en skid andet en skolefnidder. Hvis de derimod havde smadret alle bankerne i Århus, kunne man måske ane at de fulgte en underliggende strøm af vrede i befolkningen.

Når folk ovenfor ævler om 'venstrefløjens' politiske mål, så får man sgu også kvalme. Der er da ikke noget som Indenrigsministerens passive forsørgelse af finanssektoren, der kalder på aggresionerne. Sagen er netop at den krise vi er i er så dyb, at de sociale konsekvenser vil skabe mere grobund for de højreradikale, hvis den ikke løses ved at bagbinde kapitalismens bevægelsesfrihed over landegrænserne. Folketinget står for ca 15% af den politik der besluttes konkret, nemlig de midler landbruget og industrien ikke sidder på - det er ydelserne til de fattigste. Jeg er så uendlig træt af cafelatte danskere, og deres kønsforvirrede vegetarvenner, der altid skal bringe ligegyldigt pis på dagordenen, så medierne bagefter kan sidde tilbagelænet og bringe det ufiltreret videre. Hvis alle bare havde ignoreret pseudofacisterne, ligesom man burde med folketingspolitikerne, så stod pressen der med al deres gear og var til grin.

På skoven af mikrofoner skulle svaret være: det er skide ligegyldigt!, vi vil have dem der er ansvarlige for krisen straffet og sat i fængsel, uanset om de er højre eller venstreorienterede.

Folk der sover brandert ud når politiet stormer et hus, er ikke aktivister, men bare konsumborgere som alle andre. Det hele handler bare om selvpromovering, og ikke en skid om folkets behov eller magtesløshed når det kommer til stykket.
Det som artiklen meget fint sætter en finger på er, hvor uendelig lidt politisk indsigt disse 'aktivister' har.

De kan ikke enes om hvilken slags 'busk'ede grøntsager der skal i gryden, og derfor er de uegnede til alt andet end at lave lort i hvilken som helst tænkelig politisk manifestation. Noget så simpelt som vold kan de ikke engang bedrive, eller sågar ramme dem den eventuelt skulle rettes imod. Når de så bagefter hyler op om mediernes fordrejning er det sgu da helt til grin!

Nydeligt skrevet - ganske simpelt nydeligt.

Nu må vi lige holde tungen lige i munden. Der var så vidt jeg kan forstå, ingen 'autonome' der ødelagde den store folkelige demonstration, vel?

Det der var, var en anden manifestation mod fascisme end den brede folkelige, på et andet sted og på et andet tidspunkt. En mere fysisk manifestation som ikke var beregnet på at stjæle mediebilledet fra den brede folkelige men for at gøre noget direkte, konkret for at forstyrre fascisternes møde.

De udelukker, åbentlyst, ikke hinanden. Dér splittelsen kommer ind, er når nogle, som Elizabeth, laver et så groft udfald mod sine kammerater som hun gør her. At man gengiver de borgelige mediers forsøg på at splitte en ellers bred og fælles modstand mod fascisme i Århus. Det er smagløst og kontraproduktivt at kalde sine kammerater for småborgerlige individualister, specielt i denne situation hvor vi sammen fik skabt en fantastisk manifestation. Lad os ikke lade medierne splitte os, men lad os blive bedre til at få pressen til at kigge på de ting vi gerne vil have de skal kigge på.

 

 

"... Det er smagløst og kontraproduktivt at kalde sine kammerater for småborgerlige individualister, specielt i denne situation hvor vi sammen fik skabt en fantastisk manifestation. Lad os ikke lade medierne splitte os, men lad os blive bedre til at få pressen til at kigge på de ting vi gerne vil have de skal kigge på."

Hitler kunne næsten ikke have sagt det bedre i et kælder værtshus i München et par år før hans magtovertagelse.

Den dér er sgu under lavmålet.

At kalde på sammenhold og intern respekt på venstrefløjen, inklusiv en diskussion af mål og midler Der ikke blot bliver til beskyldninger om småborgerlighed og usolidarisk adfærd bør tiljubles af alle, der ønsker en stærk, progressiv og samlet venstrefløj. At anbefale at vi skal forsøge at påvirke pressen til at fokusere på de sager, vi mener er væsentlige, er da kun velfunderet strategi.

At du på nogen måde kan få dig selv til at sammenligne det her med nazistiske propagandametoder får mig stærkt til at tvivle på, om du virkelig kan klassificeres som en "kammerat". Det samme gælder i øvrigt, når du falder i mediernes fælde og ligestiller "militans" med vold. Militans er udelukkende et udtryk for en konsekvent stillingtagen, der muligvis er konfrontativ, men absolut kan være både fredelig og folkelig. Sit-down og blokader kan sagtens være udtryk for militans, ligesåvel som sabotage kan være det. Betragt det her som en opfordring til at få styr på centrale begreber og konkrete taktiske og strategiske overvejelser, før du verbalt overfalder dine kammerater.

Hør nu her - hvis vor retorik og handling ikke er til at skelne fra vores "modstanderes" ditto, kan vi på ingen måde hævde at vores "sag" er deres overlegen hverken moralskt, menneskeligt eller ideologisk set.

Måske har du ret, jeg er måske ikke en "kammerat" - måske er jeg bare "en god ven"!?! Jeg er i hvertfald IKKE en kammerat der sluger propaganda råt - ikke engang vores egen!!!

At grave endnu dybere grøfter mellem stridende ideologier, er IKKE en metoder der (historisk set) har ført noget godt med sig. Jo længere væk man er fra hinanden, jo vigtigere er det at man forsøger at lytte til sin modpart - for derefter at sammenfatte et intelligent kontasvar, der (måske) kan gøre en forskel. At blive ved med at opfører sig som "aben der kaster lort" er IKKE en holdbar løsning.

Sider