Jan Hoby
03. maj

Det kommunale oprør – perspektiv og strategi

 Den 12. januar indkaldte LFS (Landsforeningen for Socialpædagoger – hovedstadens største pædagogiske fagforening med 11.300 medlemmer) til møde. De inviterede var repræsentanter fra de fagforeninger i København, der har medlemmer, der er ansat i kommunen, og emnet var regeringens omprioriteringsbidrag.

Når Rihanna mumler på sit modersmål: om pop-musik og kolonihistorie

Som så mange andre, har du sikkert lagt mærke til, at du ikke forstår hvad Rihanna synger i hendes seneste single ’Work’. Hvad de færreste ved er, at det er fordi hun ikke synger på engelsk. Hun synger derimod på sit modersmål 'Bajan', der opstod blandt Vestafrikanske slaver på øen Barbados.

1. maj: Kampen for vores rettigheder er også kampen mod EU

1. maj-tale: De faglige og sociale rettigheder, som vi fejrer her i Fælledparken i dag, er de samme rettigheder som igen i år står for skud i EU’s arbejderfjendtlige nedskæringspolitik.

Undergravning af almendannelse

På første maj taler har man med ret beskæftiget sig med faren for, at uligheden i samfundet bliver størrer på grund af den gymnasiereform, den smalle Venstre-regering vil gennemtvinge.Også bladet Information stiller spørgsmålet, om det er slut med 150 års almendannelse i Danmark?

Min 1. maj-tale 2016

1. maj tale: "Venstrefløjen er blevet de systembevarende, som kæmper med næb og klør, for at fastholde tingene, som de er.."

Kære kammerater

Gæstetale 1. maj: "Arbejderne internationalt har jo mere til fælles end hvad der lige ses. "

Finland: Den nordiske modellen under avvikling?

I Finland har arbeidsgiverne og regjeringa gått til frontalangrep på fagbevegelsen og dens tilkjempa rettigheter i lov- og avtaleverk.

Mads Wilmann
30. apr
2

En anderledes 1. maj salut - Et sløret klassebillede

Det handler om det store billede, og verdens behov frem for Danmarks behov. De snævre nationalle interesser må erstattes af globalt udsyn ... God 1. maj!

Intet bliver som før!

Lige nu, giver det ekstreme højre et tilbud til de mest frustrerede og vrede i Europa, ... den eneste drøm på den politiske scene lige nu.