Fra terror til nødret: Demokratiets skrøbelighed

For nogle uger siden, den 7. januar, begik tre franskmænd to terroristiske massemord i Frankrig. To af dem angreb og dræbte de ansatte på et satireblad. De flygtede og belejrede sig på et trykkeri udenfor Paris, hvor de tog folk som gidsler. Samtidig tog en tredje person kunderne i en kosher-butik som gidsler - måske for at hjælpe de to første med at flygte.

Grækenland: Helt nye chancer på vej

Vi bliver Europas venstrefløj i det øjeblik, vi ikke blot rent abstrakt påstår at have fælles interesser, men også opstiller fælles, konkrete mål.

Ubærligt hykleri - prins og minister i Saudi Arabien

Kronprins Frederik og forsvarsminister  Nicolai Wammen har brugt weekenden til at deltage i en ceremoni for den afdøde kong Abdullah i Saudi-Arabien. De var ikke alene: En række statsledere var til stede ved ceremonien, bl.a.

Fremtidsdystopier og den slags

Sad lige i mit køkken og tænkte på jordens undergang over en kop kaffe, mens jeg hørte Nina Simone.

Ulla Jessing
23. jan
2

Fare for nedbrydelse af demokrati

Det var meget opløftende at læse juraprofessor Eva Smiths advarsel i Politiken (17. januar 2015) mod nedbrydelsen af vores frie demokrati med ganske få love i frygt for terror.Men Eva Smith tog ikke stilling til, om retten til hån, spot og latterliggørelse af et bestemt religiøst mindretal i landet, det islamske, er korrekt i ytringsfrihedens navn.

Frihed, Lighed - Broderskab!

Frihed – Lighed – Broderskab! 

Stop grådigheden, bevar TrygFonden!

Årets måske næstvigtigste valg starter i dag og de færreste ved det – vi ved alle at vi senest efter sommer skal til folketingsvalg, men de færreste er klar over, at der inden da også er et valg, der betyder en del for vores dagligdag.

Tsipras, Søvndal og søsterpartiet

Der er alvorlig grund til at tro, at det ikke er fra Syriza, at forandringen vil komme.

Arbejderklassens masseparti?

På søndag den 25. januar er der valg til det græske parlament. Det venstreorienterede parti, Syriza, står ifølge meningsmålinger til at vinde valget, endda med mulighed for absolut flertal og dermed regeringsmagten i sigte. Sidst på året skal der også være valg i Spanien. Her står det nye parti, Podemos, også til en stor valgsejr.

Jan Hoby
20. jan
22

Venstrefløjens overbalance: Fra kapitalismekritik til islamkritik

Ytringsfriheden er rigtig nok truet, men hverken af islam eller fundamentalistiske muslimer. Den største trussel er derimod det nyliberale verdensherredømme.