Jan Hoby
04. maj

1.maj: Stop surmuleriet! Slut op om det Kommunale oprør

Den 12. maj er kun begyndelse.... vi skal have en ny regering, der fører en grundlæggende anden politik... Det vil kræve, vi opbygger en massebevægelse i alle afkroge af Danmark.

Jan Hoby
03. maj
1

Det kommunale oprør – perspektiv og strategi

"Vi har kun et krav: Omprioriteringsbidraget skal droppes". Om den kommende tids opgaver og Velfærdsalliancen.

Når Rihanna mumler på sit modersmål: om pop-musik og kolonihistorie

Rihanna synge ikke på engelsk i sin seneste single "Work", men derimod på sit modersmål 'Bajan', der opstod blandt Vestafrikanske slaver på øen Barbados.

1. maj: Kampen for vores rettigheder er også kampen mod EU

1. maj-tale: De faglige og sociale rettigheder, som vi fejrer her i Fælledparken i dag, er de samme rettigheder som igen i år står for skud i EU’s arbejderfjendtlige nedskæringspolitik.

Undergravning af almendannelse

På første maj taler har man med ret beskæftiget sig med faren for, at uligheden i samfundet bliver størrer på grund af den gymnasiereform, den smalle Venstre-regering vil gennemtvinge.Også bladet Information stiller spørgsmålet, om det er slut med 150 års almendannelse i Danmark?

Min 1. maj-tale 2016

1. maj tale: "Venstrefløjen er blevet de systembevarende, som kæmper med næb og klør, for at fastholde tingene, som de er.."

Kære kammerater

Gæstetale 1. maj: "Arbejderne internationalt har jo mere til fælles end hvad der lige ses. "

Finland: Den nordiske modellen under avvikling?

I Finland har arbeidsgiverne og regjeringa gått til frontalangrep på fagbevegelsen og dens tilkjempa rettigheter i lov- og avtaleverk.

Mads Wilmann
30. apr
2

En anderledes 1. maj salut - Et sløret klassebillede

Det handler om det store billede, og verdens behov frem for Danmarks behov. De snævre nationalle interesser må erstattes af globalt udsyn ... God 1. maj!