Et hetero-kulturelt vindue

I går var jeg på Teaterøen til en performance-festival. Her så jeg ca. 40 min af et skuespil-koncept, der hedder "Thruth or Dare".Stykket varer i 8 timer og bygger på den sociale leg "sandhed og konsekvens". 5 skuespillere deltager. 4 er aktive på scenen, mens 1 sidder på bænken og er klar til udskiftning.

Rosa Lund
31. jan

Generation Fogh

Skolevalget: .. jeg kan sådan set godt forstå at de unge mennesker synes at højrefløjen er bedst til at være højrefløj.

Ulla Jessing
30. jan
4

Grækenlands mareridt kan slutte

»Lad Syriza afslutte Grækenlands mareridt.«Sådan skriver økonomiprofessor og Nobelpris-modtager Paul Krugman i Politiken den 30. januar.

Pension

det private pensionsopsparings-system har tydeligvis affødt større ulighed i alderdommen, end der var for 30 år siden.

Fra terror til nødret: Demokratiets skrøbelighed

Fascismen er stadig med os og den rumler når vi føler frygt, vrede og afmagt. Det er i disse situationer det er mest nødvendigt at holde hovedet koldt og være på vagt overfor de totalitære tendenser

Grækenland: Helt nye chancer på vej

Vi bliver Europas venstrefløj i det øjeblik, vi ikke blot rent abstrakt påstår at have fælles interesser, men også opstiller fælles, konkrete mål.

Ubærligt hykleri - prins og minister i Saudi Arabien

Kronprins Frederik og forsvarsminister  Nicolai Wammen har brugt weekenden til at deltage i en ceremoni for den afdøde kong Abdullah i Saudi-Arabien. De var ikke alene: En række statsledere var til stede ved ceremonien, bl.a.

Fremtidsdystopier og den slags

Sad lige i mit køkken og tænkte på jordens undergang over en kop kaffe, mens jeg hørte Nina Simone.

Ulla Jessing
23. jan
2

Fare for nedbrydelse af demokrati

Det var meget opløftende at læse juraprofessor Eva Smiths advarsel i Politiken (17. januar 2015) mod nedbrydelsen af vores frie demokrati med ganske få love i frygt for terror.Men Eva Smith tog ikke stilling til, om retten til hån, spot og latterliggørelse af et bestemt religiøst mindretal i landet, det islamske, er korrekt i ytringsfrihedens navn.

Frihed, Lighed - Broderskab!

Frihed – Lighed – Broderskab!