Vandringer i Danmark

Urbaniseringen er godt for økonomien, lyder det i Tænketanken Krakas nye analyse. Hermed har politikere desværre fået endnu en undskyldning for ikke at gøre noget

Grækenlands krise – bureaukraternes neoliberale utopi og den kyniske fornufts dominans

Mange er klar over, at den plan, som grækerne nu er blevet påtvunget, er helt urealistisk, er utopisk. Men udadtil spiller de helt andet spil.

Ulla Jessing
16. jul
1

Hårde krav til Grækenland

Ingen gældseftergivelsen til Grækenland. Det er Kanzlerin Angela Merkels budskab.Det sker på trods af, at den kendte økonom Thomas Piketty har opfordret Merkel at lave en gældseftergivelse, ligesom også Tyskland fik efter anden verdenskrig.

Filmen ”Guldkysten” sætter fokus på et ømt punkt i Danmarks historie

Filmen "Guldkysten" kommer ikke væk fra det dansk-centristiske verdensbillede. Nej. Men den viser i det mindste et verdensbillede som ikke er forskønnet

Oximoron

En politisk leder, ... der går imod dét vedkommende blev valgt til, og imod sit partis principper og vedtagne strategi, sætter sig selv og sit parti på gyngende grund.

Ansvarligheden og nødvendighedens politik

En lang række forlig og aftaler .. overflødiggør de fleste politisk debatter, fordi de store væsentlige samfundsemner er låst i store aftaler mellem store partier.

Læren fra Grækenland

hvordan kunne det gå så galt i forhandlingerne og hvad kan vi lære af hele forløbet? Her er tre ting (...) vi allerede nu kan udlede af resultatet af forhandlingerne.

Interesser .magt og ideologi i den græske krise

Hjælpepakkernes' penge er ikke havnet hos grækerne selv.  Den overvejende pengestrøm , 90 procent, er gået tilbage igen den modsatte vej. 'Hjælpepakkerne' har i realiteten været hjælpepakker til de europæiske banker.

Enhedslistens forspildte muligheder - Hvad kan vi lære af Folketingsvalget 2015?

Et valgresultat på 7,8 % - og en fremgang til SD - er et skuffende resultat for Enhedslisten i forhold dybden af regeringens og SD's krise i de sidste fire år.