Antisemitisme: En del af den europæiske kulturarv

Dette er 2. indlæg i min serie om antisemitisme og forholdet til den israelske stat.

Vi må støtte Gaza

Avisen Information skriver i en leder om Gaza efter våbenhvilen den 27. august 2014 meget rigtigt: »Det kræver interesse fra omverdenen også i fredelige perioder«.Nu er der endelig kommet våbenhvile, men så længe blokaden mod Gaza ikke er fuldstændig ophævet, vil befolkningen leve i en åbent fængsel og gøre modstand.

Hærværk mod Carolineskolen

Det er dybt rystende, at der er begået hærværk mod en jødisk skole i København.Københavnske politikere har krævet af politiet, at det prioriterer angrebet på skolen og andre antisemitiske hændelser højt, og at der i skolerne skal gøres en indsats at bekæmpe jødehad.Men også had mod muslimer skal bekæmpes.

Sund fornuft!

Venstrefløjens problem er at den har mistet klasseperspektivet og den grundlæggende kapitalismekritik.

Fra to-stats-tænkning til en-stats-tænkning – på vej mod et paradigmeskift i den israelsk-palæstinensiske konflikt

To-stats-løsningen har med Gaza-krigen lidt endeligt skibbrud som løsningsmulighed. .. Her melder en ny forestilling om en en-stats-løsning sig som en mulighed. I øjeblikket hænger alle danske partier fast i en to-stats-tænkning.

Ø skal tage ét opgør med fagtoppen!

Hermed en åben bøn, ikke alene til Listens ledende kammerater og organer – men også generelt til faglige kammerater og kollegaer – lad os få taget det opgør med fagtoppen!

Latterlige socialdemokratiske stråmænd!

Der er et flertal i folketinget (F, S, Ø, O) for at komme med en dagpenge løsning her og nu. For det her er for alvorligt til politisk drilleri og internt fnidder på venstrefløjen!

Jan Hoby
20. aug

København som feministisk kommune?

Jeg synes, at vi langsomt, men sikkert skal arbejde henimod, at København bliver Danmarks første feministiske kommune fra kælder til kvist

Undersøg CIAs brug af dansk luftrum - Polen dømt for medvirken ved tortur i CIAs frangeprogram

Dom til Polen for medvirken ved tortur i CIAs fangeprogram gør en dansk kommissions-undersøgelse af CIA-fly i dansk luftrum endnu mere nødvendig.

Carl Valentin
19. aug
17

Skrot tilskuddet til de gule forretninger!

Regeringens udmelding om, at den vil fjerne loftet over fradraget for fagforeningskontingenter, er en kæmpe sejr for venstrefløjen og de danske lønarbejdere. Den organiserede del af arbejderklassen vil få flere penge mellem hænderne, og flere vil have lyst og råd til at melde sig ind i en rigtig fagforening.