Jan Hoby
03. aug

Tilfældet Manu Sareen

Manu Sareen fejlede som magtmenneske, som politiker, som socialpædagog og som menneske i sit embede som minister. Manu Sareen er det perfekte billede på medløberi.

Urimelig krav til Grækenland

Økonomiprofessor Joseph Stiglitz har i New York Times skrevet, at kravene til Grækenland ikke giver mening.Han besøgte i sidste uge af juli Athen og er kommet til den opfattelse, at kravene handler om andet og mere end Grækenland og Euroen.

Erik Storrud
03. aug
1

Støtter Mc Donalds Israel?

Jeg mener godt man kan kræve at virksomheder stopper med at drive forretning i Israel. Det er også det vi bør kræve af virksomheder som Mc Donalds.

Vandringer i Danmark

Urbaniseringen er godt for økonomien, lyder det i Tænketanken Krakas nye analyse. Hermed har politikere desværre fået endnu en undskyldning for ikke at gøre noget

Grækenlands krise – bureaukraternes neoliberale utopi og den kyniske fornufts dominans

Mange er klar over, at den plan, som grækerne nu er blevet påtvunget, er helt urealistisk, er utopisk. Men udadtil spiller de helt andet spil.

Ulla Jessing
16. jul
1

Hårde krav til Grækenland

Ingen gældseftergivelsen til Grækenland. Det er Kanzlerin Angela Merkels budskab.Det sker på trods af, at den kendte økonom Thomas Piketty har opfordret Merkel at lave en gældseftergivelse, ligesom også Tyskland fik efter anden verdenskrig.

Filmen ”Guldkysten” sætter fokus på et ømt punkt i Danmarks historie

Filmen "Guldkysten" kommer ikke væk fra det dansk-centristiske verdensbillede. Nej. Men den viser i det mindste et verdensbillede som ikke er forskønnet

Oximoron

En politisk leder, ... der går imod dét vedkommende blev valgt til, og imod sit partis principper og vedtagne strategi, sætter sig selv og sit parti på gyngende grund.

Ansvarligheden og nødvendighedens politik

En lang række forlig og aftaler .. overflødiggør de fleste politisk debatter, fordi de store væsentlige samfundsemner er låst i store aftaler mellem store partier.