Jan Hoby
23. nov
3

Ulighedens høje pris! Udtalelse fra LFS Repræsentantskab 2014

Udtalelse: Det vil kræve nye store folkelige bevægelser at forsvare og udvikle et samfund med mere lighed, ligestilling og velfærd. (LFS’ repræsentant-skabsmøde november 2014)

Maskinerne kommer – med lavere arbejdstid?

Der er en grund til, at lavere arbejdstid ikke er på den politiske dagsorden. Den herskende opfattelse ... er, at vi skal øge arbejdstiden.

Hvorfor skal det være så akavet at kritisere islam?

Venstrefløjens kritiske tradition lider døden, hvis vi ignorerer problemer i ekstremistiske og konservative miljøer, fordi de er sammensat af minoriteter.

Ulla Jessing
19. nov
6

Israel river palæstinensiske huse ned

Palæstinensiske gerningsmænd, som har overfaldet og myrdet nogle jøder i en synagoge i Østjerusalem, er blevet skudt. Og nu har den israelske regering som hævnakt beordret de huse, hvor deres familier lever, nedrevet.Hvordan kan en stat, som kalder sig retsstat, handle sådan?Hævnakten vil udløse endnu mere fortvivlelse, vrede og vold.

Det var rigtigt at stemme ja til finansloven

Der har her på Modkraft været en række indlæg om finansloven, Enhedslisten og den politiske situation, som fortjener nogle kommentarer og modsvar.

Erik Storrud
17. nov
1

Finansloven er ikke problemet

Finansloven er .. ikke problemet. I stedet bør man sørge for at samfundes konflikter generelt er synlige og ...

Ensidigt billede af situationen i Østukraine

Det er ikke danske medier, men den tyske avis Der Spiegel, som har bragt den rystende nyhed, at østukrainske byer afskæres fra statsmidler.Skolelærererne har længe ikke fået løn udbetalt, og nogle skoler er lukket. Også personalet på sygehuse og i mange andre offentlige institutioner har ikke fået løn.

Jan Hoby
17. nov
1

Myten om videnssamfundet

Vidensamfundet er først og fremmest en ideologi, der ikke tager sin egen fortælling seriøs.

Kan andelstanken skabe nybrud i finanssektoren?

Coops nye bankinitiativ åbner mulighed for en demokratisering af kredittagningen. Men den tager ikke et opgør med det grundlæggende samfundsøkonomiske problem ..

Derfor stemte vi nej!

.. denne finanslovsaftale (..) er en fortsættelse af den kurs, der har været lagt i hele regerings-perioden - med et par korrektioner. Det er derfor, at svaret er nej ...