Annonce

10. oktober 2012 - 14:19

Venstrefløjen tabte!

Lad os nu være ærlige: Det var et lortevalg!

Det siger jeg, selvom jeg – ligesom et stort flertal af vælgerne – er stjerneglad for, at Pia Kjærsgårds ideer fylder så lidt i medierne!

Men i lovgivningen findes de desværre stadigvæk. Og fordi venstrefløjen tabte valget, må vi trækkes med en borgerlig økonomisk model, der ovenikøbet smykker sig med det charmerende navn ”Dream”, med en radikal skattereform, der ovenikøbet blev udarbejdet af en SF-minister og en udlændingepolitik, der stadig sætter skel mellem ”dem og os”, selvom de fleste af os ikke rigtigt ved, hvem ”os” eller ”dem” helt præcist er.

Det er træls, og konklusionen på denne – min første Modkraft Blog! - kunne meget let blive: Hvad laver venstrefløjen egentlig i den regering?

Jeg mener dog, der er grunde til at blive. Men tiden går, og der skal snart gøres en indsats for, at S og SF ikke går over i den politiske historie, som de to venstrefløjspartier, der beviste, at ingen kan være venstreorienteret uden mange penge at strø om sig med.

At være venstreorienteret kan ikke reduceres til at skrue op og ned for nogle haner, der uden videre kan skrues den modsatte vej af en senere regering fra den anden fløj. Økonomisk lighed er en vigtig forudsætning for det relativt trygge velfærds samfund, vi har. Indførslen af fattigdomsydelserne var med til at fastholde mennesker på umulige vilkår, men det var ikke her, den borgerlige revolution sejrede, ligesom afskaffelsen af de samme ydelser ikke var en venstreorienteret revolution, men en betydningsfuld indsats for at bekæmpe en fattigdom, der havde direkte effekt på en masse menneskers daglige liv.

Den borgerlige revolution sejrede over den måde, vi tænker.

Nar KL kan fremhæve mennesker med handicap som økonomiske belastninger og næsten med navns nævnelse omtale enkeltpersoner som urimeligt ressourcekrævende, så har den borgerlige revolution sejret.

Nar medierne hænger en enlig forsørger ud, fordi hun ikke lever på til nogle politikeres og journalisters forventninger af, hvordan man er fattig i dag, så har den borgerlige revolution sejret.

Når en langtidsarbejdsløs hænges ud for at være doven, fordi han nægter at være spytslikkende og flæbende, så har den borgerlige revolution sejret.

Når venstrefløjen kaster deres kræfter over et projekt, der først og fremmest skal forsøge at sikre en lille skattelettelse i toppen uden for mange bølger, så har den borgerlige revolution sejret.

Ved at forsømme kampen om systemet, kampen om styrkelse borgernes rettigheder over eget liv og overfor stat og kommune, kampen for good gorevnance, og kulturkampen om værdierne, understreger man, at de gamle venstrefolk og konservative, jeg har mødt gennem livet havde ret, når de hånligt smilende sagde: Jeg vil da så gerne være venstreorienteret, men jeg har ikke råd.

Men det er ikke for sent! Det er OK, hvis I starter i næste uge...

Annonce