Annonce

31. maj 2010 - 13:15

Om det militære overfald på solidaritetsflåden til Gaza

I disse timer har en flåde af solidaritetsskibe fra 40 lande forsøgt at bryde den umenneskelige blokade af Gaza, hvor befolkningen længe efter Gazakrigen endnu må
leve i ruiner og ikke kan få nok mad, rent vand og strøm.

EUs udenrigsminister har understøttet solidaritets-aktionen med en erklærin om at Gaza-blokaden må ophæves. Men den israelske regering ignorerer EU-udenrigsminister Ashtons udtalelse og bruger militær vold for med alle midler at forhindre at blokaden kan brydes og 10 000 tons af hjælpemidler kan nå den lidende befolkning i Gaza.

Efter hvad BBC World lige meddelt, har israelske soldater fortaget en uhørt overfald på et af skibene, et tyrkisk skib, som er en del af solidaritetsflåden. Med hjælp af en helikopter har de israelske soldater overfaldet human-rights aktivister på skibet, som er ubevæbnede, og ifølge meldinger fra en israelsk TV-station skal der være 16 døde og mange sårede på det tyrkiske skib.

NU kan FN og USA ikke længere tie. Nu må der handles og man må sørge for at Israel ophæver blokaden og skaber menneskelige betingelser for alle palæstinensere og går
ind for fredsforhandlinger som sikrer palæstinenserne en levedygtig stat.

Hvis man vil leve i fred med sine naboer må Israel endelig opgive sine bosættelser på palæstinensisk jord og besættelsen af Vestbredden og Østjerusalem.

Annonce