Annonce

13. december 2012 - 11:30

Offentlige byggeri = dårlige arbejdsforhold?

For et par dage siden blev en af mine gamle venner fyret fra sit job på en stor byggeplads, hvor en privat leverandør udfører noget arbejde for en offentlig virksomhed. Han blev ikke fyret fordi han var dårlig til sit job, ikke fordi han var syg hele tiden, ej heller fordi han var en dårlig kollega – nej han var endda tillidsmand.

Han blev fyret fordi han lavede en tegning og uddelte den i 50 eksemplarer på arbejdspladsen.

Det er ikke første gang at vi ser sager om dårlige arbejdsvilkår i Danmark, men det her er grovere. Her er nemlig en virksomhed der bygger en metro betalt af skatteborgerne, med et selskab ejet af skatteborgerne som ansvarlig og med en bestyrelse i det offentlige selskab bestående bl.a. politikere valgt af borgerne i København.

Alligevel, så er det eneste vi drøfter i forbindelse med byggeriet, om det støjer for meget.

Al sympati til naboerne – der er ingen tvivl om at Trevi og Metroselskabet opfører sig dårligt over for dem – men når vi fylder byggerier for det offentlige med ringe arbejdsvilkår, fyring af tillidsfolk, klage på klage over arbejdsmiljø og listen forsætter, så er det politiske fokus helt skævt!

Derfor:

 

Klaus Mygind (Metroselskabets bestyrelse fra SF)

Jesper Christensen (Metroselskabets bestyrelse fra S)

Hans Jensen (Metroselskabets bestyrelse og tidligere formand fra LO)

 

Hvor er i henne i det her?

 

Hvorfor finder vi os gang på gang i at der arbejdes uden for overenskomst og med ringe arbejds- og lønvilkår på arbejdspladser hvor det offentlige er ejer?

Annonce