Annonce

8. december 2010 - 23:26

Nissernes kommunale – et eventyr fra Julekraft

Året er 2020 og vi er til møde i nissernes kommunale – en fælles nisselistisk kommunerepublik.

Som bekendt er nissernes verden en genspejling af menneskenes. Og som bekendt overtog partiet Socialisterne i menneskenes verden regeringsmagten ved valget i 2017 efter en valgkamp, hvor de længe lå til 20-25 procent, men overraskende endte med hele 42 procent af stemmerne efter en hektisk slutspurt, hvilket sammen med SF’s 9 procent førte til en socialistisk flertalsregering.

Som i menneskenes verden, således også i nissernes, hvor Nisselisterne sammen med Nisselistisk Folkenisseparti dannede en koalitionsnisseregering, som i de forløbne tre år havde ændret livet i nisseland radikalt og dannet Nissernes Kommunale.

Men som vi skal opleve på mødet, så var man endnu ikke nået så langt i debatterne…

Debatstyrer Ulrik Slettenisse lagde for.

- Kære nisser, vi skal i dag drøfte, hvordan vi kommer skridtet videre mod den socialistiske nisserepublik, og vi skal have lavet en dagsorden, sagde Ulrik Slettenisse inden han straks blev afbrudt.

- Tag mig tag mig tag mig, råbte Mads Klimanisse straks og fortsatte: Vi skal have ændret julemaden, så den ikke er så klimabelastende. Vi får jo aldrig nogen hvid jul på den måde med den globale opvarmning. Vi skal have mennesker og nisser til at spise nissedyrket hirsegrød og ikke importeret risengrød.

Kommunistnisse fra Nisser/Leninister rejste sig straks op:

- Vi skal ikke have en hvid, men en rød jul, og arbejdernisserne skal have julesul, gris og and og ikke nogen nissefimset klimagrød, råbte han og nynnede vredt et par strofer fra den gamle nisseprotestsang om nissernes oprør mod nissegrøden.

- Njaa, afbrød nissen Elizabeth, som var formand for fanklubben for nissetørklædets fremme.

- Jeg synes snarere, at nisseuniformen er det største problem. Nissehuebærende talspersoner skal straks trække sig tilbage for en stund og give plads til nissetørklæderne. De er så kloge, smukke og dejlige at høre på disse nissetørklædebærere, fortsatte hun.

Kasper Lyserød, som var talsnisse for Nisselistisk Folkenisseparti og som havde fået sit kaldenavn på grund af den falmede røde farve på hans nissehue tog ordet og en forventningsfuld stilhed bredte sig. Kasper Lyserød var nemlig Nisselisternes yndlingsmodstander, som oftest udskældt, men også respekteret for sine meningers mod og for at tage debatten.

- Kære nisser, startede han, jeg synes ikke om de foregående taleres forslag. Det er vigtigt, at vi betoner fællesskabet og kun får dem, som virkeligt vil fællesskabet ind i nissekommunalen. Vi skal ikke spise hirsegrød, men risengrød og sul, som er det vi er fælles om. Jeg er ligeglad med nissehuer eller nissetørklæder, men vi skal ikke dele julegaver ud fra nissernes fabrik til dem, som ikke har bidraget eller laver unisselistiske julegaver, kører på motoriseret nissehjul i Nishøj eller ikke vil erklære sig villige til at fejre nissejul. Alle kan opfylde disse krav, men de er vigtige for vores folkenissefællesskab.

- Juhuuu, råbte Kasper Lyserøds adjudant Claus Kravlenisse, juhuuu… Jeg er eniiiig!

Straks rejste Bjarne Thyrenisse sig op. Bjarne var Claus kravlenisses forsmåede tidligere nissepartikammerat, som i 2. nisseklasse havde været hemmeligt forelsket i Claus Kravlenisse og aldrig tilgivet ham hans partiskifte til Nisselistisk Folkenisseparti.

- Du skal ikke råbe Juhuu, råbte han, du har været medlem af tre tidligere nissepartier; Rød Nisseungdom, Nisser/Leninister, Enhedsnisselisten og nu Nisselistisk Folkenissepart. Man kan derfor ikke tage dine nisseråb alvorlige.

- RO RO RO, råbte Ulrik Slettenisse: - I to er nogle trolde og I skal passe på ikke at blive slettet med min trylletroldepind. Ulrik Slettenisse var nemlig en stor fan af Troldepus og dennes tryllepind.

- Vi skal tale ordentligt til hinanden, fortsatte han, og vi skal altså finde en ordentlig dagsorden, hvor vi kan komme videre og slå de blå nisser, som lige nu sidder ovre på 180nissegrader og konspirerer imod os.

Mikkel Skovnisse tog ordet:

- Det handler ikke om dagsorden, men om at komme ud med den allerede vedtagne politik, sagde han og fortsatte:

- Alle dovne nisser kan komme til orde i Nissebladet. Det kræver bare, at de tænker sig om og gør skrivenissernes arbejde nemmest muligt. Men det er ikke nok med Nissebladet, vi skal også bruge de nye nisseteknologier, sagde han og strøg kærligt sin nye nissephone, der havde form som et glaseret nisseæble.

- Vi kunne lave en spilapplikation til denne her, fortsatte han og rakte nissephonen i vejret. Så kunne vi lave Nissekommunalen som et skolespil, hvor Kasper Lyserød er elevrådsformand.

Alle nisserne holdt vejret. De vidste nemlig at Kasper Lyserød hadede både sit kaldenavn og at blive kaldt elevrådsformand. Men Mikkel Skovnisse var ligeglad. Han var nemlig lidt af en drillenisse.

Reaktionen udeblev ikke.

- Jeg er ikke lyserød, råbte Kasper Lyserød og var vitterlig hel mørkerød i hovedet.

- Kasper er ikke lyserød, råbte Claus Kravlenisse endnu højere, og straks sprang Bjarne Thyrenisse op, men inden han fik åbnet munden brølede Ulrik Slettenisse:

- ROOOOOO! Eller I bliver ført ud i skoven.

Og straks tav alle nisserne forskræmt – skoven – det mest frygtede sted af alle, hvor troldene og nisserne med de blå huer huserede.

En gæv gammel nisse fra Nissefaglig sektion rejste sig:

- Vi skal have gang i nissehjulene, sagde han og fortsatte:

- Det de almindelige arbejdernisser vil, er hverken at diskutere hirsegrød, nissehovedbeklædning eller glaserede nissephoner. De vil have nissejobs vil de, og derfor foreslår jeg, at vi skal øge produktionen af nisseøl.

Den gamle bryggernisse rejste sig tvært, strakte de gamle lemmer og mumlede.

- Hvis jeg ikke får nissekedel 2 i Nissehavn at brygge i, så vil hverken jeg eller bryggernisserne være med.

Nissepil, som havde været på langtur udenfor Nisselands grænser, udbrød forarget:

- Arj altså, nu må I lige tage jer sammen med alle jeres mærkelige forslag og emner, altså, jeg har altså en gang læst en bog af nisserne Hård og Sort og I skal altså se tingene sammen. Alle ting er en ting, det er massen, massen og massen i Nisseby. Som en fabrik, henåndede hun og fortsatte:

- Det er som med sneen, hvis den ligger i et tykt lag, så binder snefnuggene sig sammen og bliver så stærke, at man kan grave en snehule uden at taget braser, men hvis vi hele tiden skal forholde os til alle jeres snefnug, så kan man ikke grave i dem.

Andreas Jøssesnisse, som havde fået sit navn fordi han i mistænkelig grad lignede Jesus på korset i den gamle kirke i Nisseby og i øvrigt var lige så rar og god mod dyr og nisser, som Jesus vist havde været, tog ordet:

- Jeg har også en gang læst en bog og vil gerne stille jer et spørgsmål, som jeg siden har tumlet med, sagde han stille, men blev afbrudt af Ole Filosofnisse:

- Ja, og du har ikke forstået den, det er ulogisk. ULOGISK forstår du det så!

Det var Andreas Jøssesnisse ikke sikker på, at han gjorde. Og de andre nisser havde også efterhånden tabt tråden, så nu er det tid at vende blikket væk fra Nissekommunalen for en stund og ud skoven, hvor nisserne med de blå nissehuer holdt til på en skummel beværtning, som hed 180nissegrader.

Her sad Løkke Skumlenisse, Ole Birk (også kaldet krølnissen) og de andre blå. Stemningen var god og fordi NATO-nissefar var hjemme på besøg, så gik talen om gamle dage.

- Åh, kan I huske dengang vi snød rødnisserne ved valg efter valg at få dem til at hoppe på debatten om Nissemor Pias fremmednissefrygt. Og imens kunne vi stille og roligt indføre privathospitaler, udsulte kommunerne og forringe velfærden, grinede NATO-nissefar.

Løkke Skumlenisse krympede sig lidt ved talen om privathospitaler og tog sig til næsen. Skumlenisser var nemlig nogle små hidsigpropper og det gjorde ham stadig gal, at han engang havde fået en rød nisssenæse for overbetaling af privathospitalerne. Havde den så bare været flot blå, tænkte han surt.

- Ja, men minimalstaten fik du sgu aldrig indført nissefar, sagde krølnissen respektløst og fortsatte:

- Men det kan nås endnu. Den blå nissekniv er hvæsset og nu skal undernisseklassens othello-begivenheder skæres væk. Væk med førtidspension for alle disse simulanter, svovlede han. Folket er klar til dette, fortsatte han og fortalte om flere debatter på 180nissegraders faste debatsted.

- Jaaa, råbte Rolexnisse, Joachim Dansenisse og Nissepind i munden på hinanden.

- Er der nogen, som ved, hvad de røde laver, spurgte Nissepind, som en gang havde været afviklingsminister for hjælpen til de fattige nisselande.

- Ja ja ja, det gør vi, det gør vi, hvinede tre små nisseunger ved navn KP, Hans og Gunnar og virkede meget stolte over at blive hørt.

- Hi hi hi, de skændes hele tiden og vi driller dem nogle gange ovre på Julekraft. I kan nemt tage magten fra dem, ti hi.

- Julekraft, råbte Buldrenissen Buller, der var KP’s far: Har jeg ikke sagt til dig, at du ikke må komme den slags steder, fortsatte han og langede den stivnede nisseunge en flad.

- Ja rødnisserne og autonisserne er så dumme, ivrede dummernissen Brian Arthur, som ikke just selv var for kløgtig, men heller ikke forsømte en lejlighed til at beskylde andre for det samme.

NATO-nissefar tog ordet og de andre glemte hurtigt de små uvorne nisseunger inklusiv dummernissen.

- Det er tid til handling og nu de røde har vist, at de ikke formår noget som helst, så skal vi slå til, hvislede han og fortsatte:

- Jeg har lavet en drejebog, som beskriver vores magtovertagelse og afskaffelse af den sidste rest nissevelfærd.

Imens ovre i Nissernes Kommunale ringede en telefon nede i salen. Det var Pelle Prædikenisses telefon, som han tog og forlod salen. Pelle Prædikenisse var en snu tyndhåret nisse, som kaldtes sådan, fordi han som regel forsøgte at udlægge teksten, så alle var enige. Han var højt på strå hos Nisselisterne og kunne som regel tale selv Kasper Lyserød og Libertærnisserne med de rød-sorte huer til enighed. Da han et øjeblik senere vendte tilbage til salen, gjorde han tegn til Ulrik Slettenisse om ro. Han hadede selv at hæve stemmen.

- Ro ro, råbte Ulrik Slettenisse: Pelle Prædikenisse har ordet.

- Det var min nisseinformant, som ringede og fortalte, at NATO-nissefar er vendt tilbage til 180nissegrader, fortalte han: Og hvad værre er, så har han en drejebog med, om hvordan de skal tage magten og afskaffe den sidste rest af nissevelfærd.

Der løb en gysen gennem nisserne. Ingen rødnisse havde endnu vundet over NATO-nissefar og hans berygtede drejebøger.

- Så nu skal vi i nissearbejdstøjet, fortsatte Pelle Prædikenisse: Vi skal have gang i julemandens fabrik, så der bliver nissejobs til alle. De skal være bæredygtige og grønne og vi skal på gaden og vinde nisserne for vores nissesocialistiske sag og alle skal med, sluttede han.

- Jubiii, råbte alle nisserne: Vi skal på gaden og lave nissejobs og nissesocialisme.

- Og de skal være grønne… … - Og tørklædenisserne skal med, råbte Mads Klimanisse og Elizabeth i munden på hinanden, mens Claus Kravlenisse og Bjarne Thyrenisse dansede rundt med hinanden i hænderne og en stund havde glemt deres fjendskab af bare ophidselse over at skulle på gaden.

- Det bliver som en fabrik, henåndede Nissepil, og selv den gamle bryggernisse så 200 år yngre ud og nikkede tilfreds.

- Det er LOGISK, brølede Ole Filosofnisse eksalteret, mens Andreas Jøssesnisse ivrigt gav ham ret..

Kasper Lyserød rejste sig op, og alle nisserne holdt vejret.

- Jeg skal på vegne af Nisselistisk Folkenisseparti hermed proklamere, at Folkenisserne bakker op om Nisselisternes forslag, proklamerede han højtideligt, og så lidt ærgerlig ud over, at det ikke var ham, som var kommet med forslaget.

- Nu ligner han sgu rigtig en elevrådsformand, gnæggede Mikkel Skovnisse drillende, men de andre nisser hørte ham slet ikke.

- Jubiii, jublede de for anden gang, mens Rina Ronja Røvernisse kiggede ømt hen på Stella nissepige, som legede i et hjørne med de andre nisseunger, og hviskede:

- Nu bliver det endelig en god jul på Julekraft…

.
.
.

Disclaimer: Dette eventyr er fiktion. Alle ligheder med eksisterende bloggere, debattører, nisser og andet fra virkelighedens verden er naturligvis rent tilfældigt og på ingen måde tilsigtet. Anderledes forholder det sig med de indlagte bonuslinks af henholdsvis underholdende såvel som skræmmende karakter. Det frarådes at klikke på disse, hvis man er under 15 år, da de enten kan være stærkt vanedannende eller give søvnløse nætter, fremkalde angstanfald og vredesudbrud.

Annonce