Annonce

20. februar 2012 - 20:56

Modkraft, nu også for SF’ere?

I sidste uge sad jeg i paneldebat, sammen med en række andre venstrefløjsfolk – vi sad der på baggrund af en blog, der argumenterede for, at jeg som SF’er sammen med en del andre bloggere fra mit parti og socialdemokratiet fungerede som en ny-liberal legitimeringsmaskine styret fra Christiansborg.
Oplægget til mødet var noget mere afdæmpet:

»Hvor skal Danmarks progressive portal hen?«

Da jeg ikke ved hvad ny-liberal betyder, samt at den ene af mine medbloggere fra SF allerede har svaret på noget af det, så vil jeg i den her blog fokusere på at udbygge en par af de pointer jeg formulerede på mødet.

”Modkraft bør fungere som en demokratisering af den politiske debat på venstrefløjen – via mulighed for deltagelse i venstreorienteret politikudvikling på tværs af gruppering, miljø, landsdel og politiske observans.”

”Jeg og Nørrebrovenstrefløjen bør ikke være den primære målgruppe.”

Jeg har boet på Nørrebro siden jeg var 2 ½, jeg var med til det stiftende møde i SUF, jeg har væretKFE’er , jeg var med under Nu det NOK’, Göteborg og utallige andre lignende ting over de sidste 17 år på venstrefløjen – jeg har med andre ord alle forudsætninger for at deltage i den politiske debat – jeg har de rigtige venner på Facebook og deltager i de debatter, der bagefter skaber retningen for venstrefløjen.

Er du, som en af mine venner, derimod opvokset på den jyske hede i en lille småby, hvor der ikke findes andre venstreorienterede, så er Modkraft en nødvendighed. Modkraft har potentialet til at sikre, at vi på venstrefløjen kan tage den politiske debat på tværs af hele skellet. Modkraft sikrer, at du har mulighed for at deltage, selvom du ikke er født på Nørrebro – Modkraft udvider og beriger debatten, fordi den breder muligheden for at deltage ud til hele Danmark og ikke blot en lille lukket skare på Blågårds Apotek, Props eller Støberiet.

Og det er spændende, at inkluderingen af hele Danmark i den politiske debat italesætter også den indspisthed der har tendens til at ramme os i Købehavn.Den fartblindhed overfor, at en del af de kampe, vi tror, er de vigtigste i verdenen ikke fylder så meget udenfor Blågårds Plads.

Fra hvor jeg sidder, er et af vores største problemer på venstrefløjen - her defineret som det totale spektum af enkeltpersoner og organisationer fra S og ud af - at vi har en tendens til at isolere os i vores egne små siloer og kære venner, det holder ikke!

Vi ændrer ikke Danmark ved at sidde i hvert vores hjørne og kalde hinanden navne.
Vi ændrer ikke verdenen ved at debattere med vennerne på Kroteket– selvom det er hyggeligt!

Vi ændrer verdenen ved at finde fælles fodslag på tværs. Og så gå ud og tage debatten, hvor vi er – ved at snakke med hinanden på venstrefløjen og ikke til hinanden og derefter tage debatten ud på arbejdspladserne, ud på skolerne, ud på universiteterne.
Ud i virkeligeheden!

Modkraft skriver om sig selv at:

”Modkrafts forside er som et tværsnit af et lyslederkabel: en masse kanaler i en fælles ramme. Modkraft er ikke lyset, vi er bare den kontakt du tænder det på.”

Det synes jeg er smukt. Jeg synes, at det er den vej det går og jeg håber at så mange som muligt vil bakke op om det!
Også selvom de må finde sig i at deres holdninger engang i mellem bliver modsagt….

Annonce