Annonce

11. august 2011 - 16:14

MOD – et råstof fra Kurdistan

-  Jeg er bange for ingen skid!

Sådan sagde min afdøde dansk kurdiske mand altid, når der var fare på færde. Med en fortid som peshmerga i Sydkurdistan, isolationsfængsel i Iran og politisk asyl i DK, havde han oplevet rigelig spænding i sit liv.

På samme måde oplever jeg, at kurderne i Tyrkiet for tiden frygtløst forsvarer deres ret til at være sig selv. Pres, anholdelser, fængslinger, tortur, drab og kontinuerlig chikane har i mange år været dagligdag for kurderne.

15. august starter så retssagen mod den dansk/kurdiske tv-station ROJ TV.

JPEG - 82.3 kb
Giv mig et "R", giv mig et "O", giv mig et"J", og så et "TV": ROJ TV i dit ansigt! foto:lilsim

Efter mange års forsøg på at få kurdernes eneste globale og ucensurerede tv-kanal lukket, er det lykkedes den tyrkiske stat, sammen med ”vennerne” USA og Tyskland at få Danmark til at anlægge sag mod den dansk kurdiske tv-station.

Anklagen lyder på “overtrædelse af straffelovens § 114 e om fremme af terrorvirksomhed” og er rejst af den danske stat 31. august 2010.

Diplomatiske dokumenter lækket fra WikiLeaks mere end antyder at stormagter som USA, Tyrkiet og Tyskland har presset Danmark for at få lukket munden på ROJ TV og kurderne.

Og alligevel stiller kurderne sig forrest og råber: Vi er ikke bange for noget!

Hvor kommer den dødsforagt og det mod fra?

Hvordan tør kurderne gang på gang gå imod myndigheder og stat, når de ved, at risikoen er dødelig?

I danske medier ser vi i disse dage mennesker blive dræbt for åben skærm i Syrien. Vi har siden starten af 2011 også fulgt åndeløst med i de arabiske oprør i Tunesien, Egypten, Libyen, hvor totalitære styrer majer deres eget folk ned på åben gade.

Det samme er sket over mange år mod kurderne. Og alligevel har de vovet deres eget liv for sagen om at være sig selv.

Kurderne er ikke bange for noget.

Fordi de kæmper for overlevelse og basale rettigheder som undertrykt folk. Og retten til kurdiske medier er en lige så naturlig del af at være et menneske i en demokratisk verden, som at have stemmeret og kunne tale sit eget sprog og være stolt af sin oprindelse.

ROJ TV er spejlet af den kurdiske virkelighed. Og den ser ikke altid rosenrød ud. To klik på din smartphone og du er lige pludselig vidne til, at det tyrkiske politi køllebanker kurdere i en demonstration.

Du skal se det. Verden skal være vidner til denne konstante undertrykkelse.

Forstå det nu – ROJ TV er den kurdiske stemme og den lover fred og demokrati!

Det kurdiske løfte hedder FRED!

Se ROJ TV på din computer eller smartphone

Se infovideo om ROJ TV, med engelsk tale og tekstet på dansk:

Annonce